Şimdi Ara

Her on akıllı televizyonun biri Android TV ile geliyor, lider Samsung’un Tizen’i

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Akıllı televizyonlar artık kendilerine çok daha geniş bir yer ayırmaya başladılar. Strategy Analytics tarafından yapılan bir araştırma da hem akıllı televizyon satışları hem de en çok kullanılan akıllı televizyon işletim sistemlerini ortaya çıkardı. Global olarak televizyon pazarının yüzde 67’isine ulaşan akıllı televizyonlarda en çok kullanılan işletim sistemi Tizen.

    Android TV yükselişte


    Rapora göre dünyadaki her on akıllı televizyonun biri Android TV ile geliyor. Pazarın lideri Samsung Tizen OS ise her beş televizyondan birinden kendine yer bulmuş. Tüm firmaların oranları ise sırasıyla şu şekilde; Samsung Tizen yüzde 21, LG WebOS yüzde 12, Android TV yüzde 10 , Roku TV yüzde 4, Firefox OS yüzde 2. Pastanın yüzde 50 gibi oldukça büyük bir kısmı bu işletim sistemlerinden hiçbiri ile gelmeyen, diğer akıllı televizyonlara ayrılıyor.


    Ayrıca Bkz.Apple AirPower kablosuz şarj cihazı iptal edildi!

    Kısacası 2018 yılında 157 milyon adete ulaşan akıllı televizyonların işletim sistemi kanadında Tizen hakimiyeti var. Google’ın Android TV özelinde çalışmalarını artırdığı biliniyor. Hatta geçtiğimiz aylarda Android TV’li cihazların müşterilere iyi bir deneyim sunması için donanım standartları getirileceği haberi de paylaşıldı. Ancak şimdilik Samsung’un eli oldukça güçlü görünüyor.








  • LG'i hiç sevmem marka olarak, ürünleri çabuk bozulan berbat şeyler. Fakat geçen zamanlarda 1 ay kadar WebOS yüklü bir TV'sini kullanma fırsatı elde ettim ve çok akıcı bir TV'ydi. Android TV'lerde de en güzel alternatif Mi TV Box gibi duruyor ama fiyatlar el yakan cinsten. Raspberry Pi + OSMC ile şimdilik mutluyum.

  • Bütün televizyon markalarını kullanmış biri olarak söyleyebilirimki Samsung bir adım önde. hem görüntü kalitesi hem menü hızı hemde kanal geçiş hızı olarak.Tizen yerine hızlı bir arayüze sahip android işletim sistemi kullanılırsa farkı dahada açacaktır.

  • Android TV=Bug, glitch TV. O kadar seçenek varken aman bulaşmayın.
    https://www.techradar.com/news/television/6-best-smart-tv-platforms-in-the-world-today-1120795



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 30 Mart 2019; 13:51:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhankarabulut

    Bütün televizyon markalarını kullanmış biri olarak söyleyebilirimki Samsung bir adım önde. hem görüntü kalitesi hem menü hızı hemde kanal geçiş hızı olarak.Tizen yerine hızlı bir arayüze sahip android işletim sistemi kullanılırsa farkı dahada açacaktır.

    Görüntü kalitesi dedin ve tv den anlamadığını anladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhankarabulut G kullanıcısına yanıt
    Genelde tv'lerde(monitörlerde) en iyi Sony denir ama Samsung'lardan çok daha pahalı olduğundan göreceli normal fiyatlarda benimde monitör ve tv de 1. tercihim Samsung, 2. tercihim ise Lg dir.

  • Webos
    Tizen
    Android

    İyiden kötüye sıralama budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android Tv için biraz geç kalındı gün geçtikçe daha da artacak gibi görünüyor. Tizen, webos benim gözümde yarı akıllı bir çalışmaya sahip. sırf hızlı geçişleri var diye bir tv tercih edilmemeli. size kullanım kolaylığı ne sağlıyor ona bakmalısınız. Tizen kullanıyorken android de kullandim gömül gelen uydu alıcısının yavaş kanal geçişleri olması dışında net ortamında android daha başarılı ve özgür. Tizen için ip tv almaya kalktiğinda bana ücret talep ediyorsa ben neden o kadar verdim deyip 10 lira vermek istemiyorum. androidin uygulamarı daha kolay ve kolay ulaşım sağlıyorken diğer 2 işletim sistemi gereksiz vasat geliyor. webos bence apple tadında ve tatsız. Ülkemizde andorid tv nin değerini anlayabilecek kişi sayısı oldukça az çünkü tvden böyle bir performans bekleyen yok.

  • 5 senedir LG WebOS'lu tvler kullanıyoruz memnunuz ailecek. İhtiyaçlarımızı görüyor. Hele son televizyonla birlikte kullandığımız sihirli kumanda çok güzel birşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony alamayan da Android TV ehuhueheuhuehue diyor omo Somsong on yol goronti vürüyor diyor XD

  • daha da birbirine yakın renk kullanın da iyice uğraşalım anlamak için. En azından büyükten küçüğe sıralasalarmış. Bu grafikleri yapanlar da ortada grafiker yada istatikçi diye geçiniyor

  • 5 yıldır hem tizenli hemde tizensiz iki samsung tv kullanıyorum. En çok kullandığımız smart tv fonksiyonları
    * En çok ve hergün youtube
    * DLNA üzerinden video ve foto görüntüleme
    * Telefondan tv ye ekran yansıtma
    * Tvden telefona ekran yansıtma (sadece tizenli modelde var)
    * Nadiren web browser ve karnaval radyo
    Listeye bakıldığında bizim ailenin kullanımı daha çok multimedya üzerine ve bunların pek çoğunu bütün smart tvler destekliyor. Diğer gereksinimlerimiz için telefon ve pc kullanmayı tercih ediyoruz. Bana kalırsa bu konuda önemli olan çok fonksiyonellikten ziyade verdiği hizmeti her zaman takılmadan ve kusursuz olarak verebilmek. Samsung un çok üstün olmasa da stabilite olarak diğerlerinden bir adım önde olduğunu düşünüyorum; en azından şimdilik.

  • Bence led tv dünyasının lideri philips bundan 1 yıl önce philips in 8602 4k modelini aldım gayet çok memnunum bütün dizi mac filmleri apk programlari yükleyerek sorunsuz izliyorum bu özellik ne samsung tizen işletim sistemli tv lerde ne lg webos özellikli tvlerde var bir tvde android işletim sistemi yoksa o tv çöptür bir hafta önce arkadaşım samsung un oled tv sini aldı görüntü kalitesinden çözünürlüğünden hiç memnun kalmadı televizyonum senin televizyonun kadar net göstermiyor dedi internetde senin tv nin kadar seri gezemiyorum çok donmalar oluyor senin gibi program yükleyip film mac seyredemiyorum ne yapmalıyim dedi bende sat samsung u al philips dedim gittik philips bir tv aldık ben film dizi maç apk programlarinida yükleyiverdim şimdi senden allah bin kere razi olsun diyor tv yi sorunsuz kullanıyor bence yeni tv alacaklar android işletim sistemli bir tv alsınlar tizen ve webos işletim sistemli tvlerden uzak dursunlar yoksa başları çok ağrır.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.