Şimdi Ara

Boeing, kazalara sebebiyet verdiği öne sürülen MCAS yazılımını güncelliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Son dönemde çok konuşulan Boeing 737 MAX 8 tipi yolcu uçaklarının benzer nedenlerle düştüğü, bu nedenlerin de uçaklardaki Manevra Karakteristikleri Takviye Sistemi (MCAS) yazılımıyla alakalı olduğu belirtilmişti. ABD’li havacılık devi, MCAS yazılımı için yeni bir güncelleme duyurdu.
     

    Boeing tarafından yapılan açıklamada, MCAS yazılımına gelen yeni güncellemenin Boeing 737 MAX tipi uçaklar için ek güvenlik katmanları oluşturacağı belirtildi. Bu katmanlar, Hücum Açısı sensörlerinin MCAS yazılımına yanlış veri göndermesi durumunda devreye girecek.

     

    Artık iki hücum açısı sensörünün girdilerini karşılaştıracak 

    MCAS bundan böyle tek bir sensöre bağlı olmak yerine iki hücum açısı sensörünün girdilerini karşılaştıracak. Sensörler arasındaki uyuşmazlık 5,5 derece veya daha fazla ise, MCAS devreye girmeyecek. Bunun yanı sıra pilotların her zaman MCAS’ın etkisini geçersiz kılarak uçağı manuel olarak kontrol etme şansı bulunacak.

     
     

    Boeing ayrıca pilotlaron MCAS yazılımını daha iyi anlaması ve bu teknolojinin devreye girdiği esnada nasıl tepki vermesi gerektiğini anlatan bilgisayar tabanlı yeni bir eğitim programı da oluşturdu. Söz konusu değişikliklerin Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından onaylanması halinde yazılımın yüklenmesi, test edilmesi ve uçuş ekibinin eğitilmesine başlanacak.

     
    Her şeyin yolunda gitmesi durumunda bile Boeing 737 MAX’lerin yeniden havalanmasının ABD’de haftaları, dünya genelinde ise ayları bulabileceği söyleniyor. Çünkü bazı ülkeler uçakları yeniden havalandırmak için FAA'nın dışında kendi sivil havacılık otoritelerinin iznine de başvuracak.

     








  • Aga adamların gemi yazılımları da tırt. En son Muavenet'i düşman sanıp vurdular. O kadar tırt yani.

  • Uçakların toplatılması (samsung note 7 gibi) veya bir yerde çürümeye bırakılması (dizelgate skandalı sonrası amerikadaki VW araçlar gibi) yapılmayacak.
    Niye çünkü americın malı boing

  • Güncellese nolacak o kadar can gittikten sonra

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah Apple'ın güncellemeleri gibi olmaz.

  • Boeing'e saygım sonsuz ama Airbus bu işi daha iyi yapıyor gibi.

  • Erken oldu yahu. İlk kazanın üstünden 5 ay geçmiş akılları nerdeydi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 28 Mart 2019; 17:36:11 >
  • Çok mantıklı bir tane daha düşerse başka bir güncelleme getirirsiniz aslında tüm dünya şu şirkete boykot uygulasa amerika ne bok yiyecek merak ediyorum.

  • Kasıtlı yapılan bir olay malesef

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.