Şimdi Ara

2si1 | Google Stadia özel bölüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Google'ın yeni oyun streaming servisi Stadia için 40dk tartıştık. Mesut şu anda oluru yok diyor, Enis ise çok umutlu. Tarafını seç haklı olmanın keyfini sen de sür! 



  • 28.03.2019 Enis Kirazoğlu elindeki cep telefonunu gösterir ve Nvidia Gtx 1070 gücünde olup olmadığını sorar (ki o telefon şu anda piyasadaki en güçlü telefon olarak da algılansa farklı olmaz) Mesut Çevik cep telefonunun PS4'ten ''daha güçlü bir makina'' olduğunu iddia eder.
    Bu ülkenin teknoloji editörleri neden bu kadar yetersiz anlamıyorum. Arkadaş sabahtan akşama kadar başka bir meslek yapıp 10 saat tavuk döner kesip akşam bu işlerle hobi ilgilenen insan değilsin. Bütün gününü bu işleri öğrenmeye ayırabileceğin imkânın var. Forumlarda sıradan bir kullanıcı söylese bile alay konusu olacak lafları nasıl ediyor bu insanlar anlamıyorum.
    Mesut bey inanılmaz hatalı konuşmuş dayanılacak gibi değil. Bugün için cep telefonları asla bir ps4 gücünde değil. Bir ps4 4 teraflop gücünde seyrederken ancak ve ancak 2020 yılında cep telefonlarının gücü 1 teraflop güçlere kadar çıkması bekleniyor. 2020 yılında 4'te birini görebileceğimiz tahmin ediliyor. Bu kadar teknolojinin içinde olup ta nasıl teknik bir bilgiyi üstüne bastıra bastıra hatalı sunmaya devam edebiliyorsun. En azından önce bir araştır cep telefonlarının tepe noktasında bulunan cihazların kaç teraflop olduğunu ondan sonra "Ps4'ten DAHA GÜÇLÜ" diyerek bizlere bilgi ver.
    Ayrıca bir cep telefonune zaman 50 gb veri depolama alanı sunuyor Mesut bey? Bir oyunun diskte kapladığı alanları bilmiyor musun? Bir cep telefonuna uyumlu hale getirebilmek demek oyunun neredeyse yeniden kodlanması gerekir. Ayrıca göz var nizam var, mobil pubG ile desktopta oynadığımız pubg'nin grafikleri nasıl olurda aynı hatta senin deyiminle mobildeki DAHA güzel olur. Bak istersen birebir karşılaştırmalara.
    Evet cep telefonları güçlendi ancak dalga geçer gibi desktoptan daha iyi diyebilmek ps4'ten daha güçlü ifadesini kullanabilmek çok komik. İnsanlar aptal mı ne diye nvidia 2080ti alıyor o zaman? metro oyununda 4k da rtx'i açınca sürünüyor tabi ne gerek var cep telefonuna çıkarsınlar oyunu bak sen o zaman yansımalara ve fps değerlerine... Lütfen kusuruma bakma da bazen söylediklerine inanamıyorum bunu Mesut bey gibi bu kadar bilgili, işini bilen bir insan nasıl böyle söyledi diye, saygılarımla
    Diğerleri için erken davrandılar diyebiliriz ama Google tam zamanında davranıyor bu servisi için. Wi-Fi 6 ve destekli cihazlar geliyor. Aynı zamanda dünya çapında operatörler 5G için zemin hazırlıyorlar, entegrasyon çalışmaları yapıyorlar. Youtube dediğin platformu bugün yediden yetmişe yaşlısı genci milyarlarca insan ücretsiz bir şekilde kullanıyor ve bir sürü cihazda önyüklü geliyor. Stadia ücretli bir platform olursa bu kadar bandwidth sıkışıklığı yaratacağını sanmıyorum. Netflix kadar, belki ondan biraz daha fazla bir trafik oluşturur.
    @Mesut Çevik. Cep telefonları, konsollardan güçlü diye başka yerde söyleme gülerler. Enis bile donanım konusunda bilgi sahibi değilken böyle birşey olamaz diye mantık yürütüyor en azından. Cep telefonları o boyuttaki bir cihaza göre iyi mi? iyi. Ama pc ve konsolların en az 10 sene gerisinde. En iyi grafikli mobil yarış oyunları bile 10 sene önce çıkmış NFS: Shift, PS3 deki Gran turismo gibi oyunlardan daha az grafik detayı var. Daha son birkaç yıldır PS2 zamanında çıkmış GTA oyunlarını çalıştırabiliyorlar. CPU konusunda Arm, X86 ya verimlilik, optimizasyonlar, mobilde ihtiyaç olmayan birimlerin çıkarılması ile biraz yaklaşıyor ama onun içindeki onboard GPU bir masaüstü gpu dan 50 kat zayıf.
  • TR dışında tutar. Malüm internet.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enis'i sabrından dolayı tebrik ediyorum. İzlerken Enis'ten çok ben sinir oldum Mesut'a.
    Sevgili Mesut, Enis'in görüşüne katılmıyorsun anlıyoruz da karşındakinin ne dediğini bir dinle be adam.

  • Yürü be ENES Patron.Ezdirme Kendini.

  • Playstationın hikayeli oyunlarında internet kesildiğinde 15 dk sonra kapanacak diye bi uyarı çıkmıyor enis hocam hatanız var. Ben karşılaşmadım hiç bugüne kadar.

  • Diğerleri için erken davrandılar diyebiliriz ama Google tam zamanında davranıyor bu servisi için. Wi-Fi 6 ve destekli cihazlar geliyor. Aynı zamanda dünya çapında operatörler 5G için zemin hazırlıyorlar, entegrasyon çalışmaları yapıyorlar. Youtube dediğin platformu bugün yediden yetmişe yaşlısı genci milyarlarca insan ücretsiz bir şekilde kullanıyor ve bir sürü cihazda önyüklü geliyor. Stadia ücretli bir platform olursa bu kadar bandwidth sıkışıklığı yaratacağını sanmıyorum. Netflix kadar, belki ondan biraz daha fazla bir trafik oluşturur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MEZUT! MEZUT! BANA GÖRE HAKLISIN.

  • "Tarafını seç haklı olmanın keyfini sen de sür!"
    ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enis MESUTA LAF ANLATMAYA ÇALIŞIRKEN ;

    2si1 | Google Stadia özel bölüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dere.beyi -- 28 Mart 2019; 16:15:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    "Tarafını seç haklı olmanın keyfini sen de sür!"
    ?
    Hakikaten bu ne saçma bi' cümledir böyle.
  • bu sistem Türkiye'de tutmaz. Nedeni ise Google'ın Türkiye'de bırakın PoP noktası olmasını, cache sunucusu bile yok. Fiber bağlantı kullanılsa bile en yakın Google cache sunucusu / pop noktası Sofya'da. FTTH/B bağlantı ile Ankara'dan 16ms uzakta yani. Bugün konsol/bilgisayar tarafında gecikmenin kullanıcı tarafında ortalama 5ms civarında olduğunu ve sunulan internet hizmetlerinin halini düşünürsek bu sonuca varmak çok da zor olmasa gerek.
  • Superonline'ı arayıp paket loss var diyorum, nasıl biliyorsun diyor, online oyun oynuyorum diyorum, bizim online oyun servisimiz yok diyor.Hal böyleyken TRde en az 50-60 sene sonra gelir.

  • konu hakkında bilgisi olan birileri cevaplarsa sevinirim
    hybrit bir sistem olamaz mı bu streaming işinde ? mesela sana oyunun belirli dosyalarını indirtecek böylece sen oyunu oynarken daha az veri kullanmış olacaksın. atıyorum shaderları indireceksin. ekran kartın sadece bunları çizeceği için yükü çok azalacak üstelik saniyede çekmen gereken veride azalacağı için daha düşük hızda internetlerde daha iyi performans alabileceksin. Bu tarz bir şey mümkün müdür ?

  • ungalath kullanıcısına yanıt
    Mümkün değil bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birara dedim birazdan kavga çıkacak herhalde, izlerken iyi gider diye kabak çekirdeğini aldım geldim. :D

  • Mesut beyin google adı geçen her şeyle ne alıp veremediği var anlayamıyorum Enis bey e bravo vallahi sabır taşı olsa çatlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Mesut Çevik. Cep telefonları, konsollardan güçlü diye başka yerde söyleme gülerler. Enis bile donanım konusunda bilgi sahibi değilken böyle birşey olamaz diye mantık yürütüyor en azından. Cep telefonları o boyuttaki bir cihaza göre iyi mi? iyi. Ama pc ve konsolların en az 10 sene gerisinde. En iyi grafikli mobil yarış oyunları bile 10 sene önce çıkmış NFS: Shift, PS3 deki Gran turismo gibi oyunlardan daha az grafik detayı var. Daha son birkaç yıldır PS2 zamanında çıkmış GTA oyunlarını çalıştırabiliyorlar. CPU konusunda Arm, X86 ya verimlilik, optimizasyonlar, mobilde ihtiyaç olmayan birimlerin çıkarılması ile biraz yaklaşıyor ama onun içindeki onboard GPU bir masaüstü gpu dan 50 kat zayıf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 28 Mart 2019; 1:52:17 >
  • ENİS Patron Süpersin.Ezdirme Kendini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 28 Mart 2019; 1:50:3 >
  • Takılmalardan, crash olmaktan daha bu videoyu tamamlayamadım. Oyun diyorsunuz bir de. Teorik olarak güzel bir düşünce ama mevcut koşullarda olmaz o iş.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.