Şimdi Ara

Uber, Orta Doğulu rakibi Careem'i 3.1 milyar dolara satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Uber'in bir süredir Orta Doğulu rakibi Careem'i satın almak istediği haberleri ortada dolaşıyordu. Beklenen oldu ve 14 ülkede ve 100'den fazla şehirde faaliyet gösteren şirket, 3.1 milyar dolara Uber'e satıldı.

     


    Türkiye'de de hizmet veriyor


    Bloomberg'ün haberine göre son yıllarda Orta Doğu ve Körfez ülkelerinde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan Dubai merkezli ulaşım ağı şirketi Careem artık Uber'e katıldı. Orta Doğu'daki en büyük teknoloji anlaşmalarından biri olduğu belirtilen bu satın alma, Uber CEO'su Dara Khosrowshahi döneminin de en önemli anlaşması oldu.


    30 milyonun üzerinde kullanıcısı olan Careem, Türkiye'de de hizmet veriyordu. Uber bu satın alma işlemiyle beraber pazar payını genişletirken, en büyük rakiplerinden birini de kendi bünyesine katmış oldu. Satın alma işleminin Uber'in halka arz sürecini ise yavaşlatması beklenmiyor.

      







  • Bir de ortadoğululara kafası çalışmayan cahil imajını yapıştırırız kendimizi üstün görmek için. Ders alınacak bir gelişme. Biz de kendimizi avutalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rakip tanımam diyor varsa alırım diyor 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkiye de careem kullanan taksiler, careem den ayrilmis. Taksi dernekleri durumdan memnun degilmis. Uber varsa biz yokuz demisler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.