Şimdi Ara

4. İSPANYA GP - 13.05.2007

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
0
Favori
8.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

4. İSPANYA GP - 13.05.2007

(En Son Oy Tarihi: 26.6.2007)
Giriş
  • Sezonun 4. Avrupa.daki ilk yarış İspanya GP. Bahreyn.den sonra yaklaşık 1 aylık süreçte takımlar genelde en büyük gelişimi gösteriyorlar. Özellikle Mclaren.in Avrupa yarışlarına daha başka bir havayla girdiğini iyi biliyoruz ancak geçen sene bu gerçekleşmemişti. Geçen yıl Avrupa.da Ferrari fırtınası esmişti. Bekleyip göreceğiz umarım şampiyonluk mücadelesinde BMW Ferrari ve Mclaren.e daha da yaklaşır. Heidfeld gibi çok yetenekli ve tecrübeli bir pilotla ve iyi bir yarış aracıyla BMW her zaman podyum mücadelesi yapabilir. Renault cephesinde işlerin iyi gitmediği kesin. Verilen bu aranın onlara da yaramasını umut ederim.

• avrupaya en güçlü paketi ferrari getirecektir
    zaten görünen ferrarinin biraz daha hızlı olduğu ancak bu fark avrupada artacaktır
    eğer mclaren,ispanyada yarıştıkları için alonso'nun hamilton'un önünde gitmesine sebep olmazsa yani pilot ayrımı yapmazsa hamilton bu yarışta alonso'yu geçebilir
    bmw'den ve takımım toyota'dan verilen bu 1 aylık arada ilerleme bekliyorum ancak reno'da son yıllardaki başarılarının verdiği tecrübeyle atağa kalkabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 23 Nisan 2007; 12:55:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

avrupaya en güçlü paketi ferrari getirecektir
    zaten görünen ferrarinin biraz daha hızlı olduğu ancak bu fark avrupada artacaktır
    eğer mclaren,ispanyada yarıştıkları için alonso'nun hamilton'un önünde gitmesine sebep olmazsa yani pilot ayrımı yapmazsa hamilton bu yarışta alonso'yu geçebilir
    bmw'den ve takımım toyota'dan verilen bu 1 aylık arada ilerleme bekliyorum ancak reno'da son yıllardaki başarılarının verdiği tecrübeyle atağa kalkabilir

farkın avrupada daha da artacağını sanmıyorum.

önceki yıllara da bakılırsa mclaren argeye en çok para yatıran ve sezon içinde en çok gelişme kaydeden takım.

ve en önemlisi mclarenin kapatacağı daha fazla eksiği var. otomobilin lastiğe uyumundan bahsediyorum.

ve sadece bu yarışı düşünürsek mclaren ispanyada başarılı olan bir takım.

diğer merak ettiğim konu ise hamilton'nun performansi tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 23 Nisan 2007; 23:52:19 >

• Ferrari'nin gecen senenin sonunda sahip oldugu arabayla McLaren'in sorunlarini dusununce Ferrari'nin elindeki paket uzerinde buyuk farklar yaratacak bir degisiklik yapabilecegini zannetmiyorum. Yani eskiye gore iyi olabilirler ama Macca'nin halen bazi sorunlari oldugu ve bu sorunlarin bariz goruldugunu dusunursek, Macca'nin yapacagi gelistirmelerle eskiye gore acacagi farkin Ferrari'ninkinden fazla olacagini dusunuyorum. Butun bu sorunlarina ragmen hem pilotlarda 2 pilotu birden zirvede hem de markalarda az farkla da olsa zirvede olmasi acikcasi benim gibi macca taraftarlarinin yaninda hic kimse tarafindan beklenmiyordu. Acikcasi ben fazla fark acilmasa bari diye dusunuyordum. Simdi sorunlari biraz daha azaltabilirse ve lastik-sasi uyumunu biraz daha artirabilirse macca'nin agirligini koyabilecegini dusunuyorum. Ama bu sene Ferrari de isin pesini birakmayacak cunku 2 senelik bi aranin ardindan zirvenin sahibi olmayi cok istiyorlar. Sonucta bana gore bu iki takim arasinda cok buyuk farklar olusmayacagi asikar. Ama maccanin daha mucadeleci olmasi da bekledigim birsey. Her ne kadar gelisirlerse gelissinler yaris icinde pit-stoplar haricinde birbirlerini gecebilecek bir fark yaratabileceklerini hic zannetmiyorum. Bu halde bile gecemiyorlar birbirlerini(son yarista Alonso'nun bi sorun yasadigini dusunuyorum). aradaki fark kapaninca iyice zorlasacak gecisler. Ilk viraji onde donen yarisi da alacak gibi gorunuyo ama bu yarislarin zevkli gecmesini engellemiyo bence. Neyse, ispanyayarisina ozel konusacak olursak simdiden birsey belli olmaz ama sorun yasamadiklari muddetce ilk 5 bence gayet acik. Ama aralarinda dereceleri nasil paylasirlar orasi gercekten siralamalardan once bilemeyecegimiz birsey. Ozet olarak sezon boyunca birbirine cok yakin iki gumus ok ve iki kirmizi araba izleyecegiz. Hemen arkalarindan da bir bmw gelecek. Bu sene Renaultta is yok bence. Ayni zamanda bmw'nin de iki takima yetisebilecegini zannetmiyorum. Neyse cok uzattim. Benim ispanya oncesi dusuncelerim bunlar iste.

• Oncelıkle uzun bı Lotro macerası yuzunden bıraz uzak kaldım forumdan

Ferrari ninen kotu ıhtımalle McLaren le aynı gelısımı gosterecıgını dusunuyorum ama benım asıl ıstedıgım bı Ferrarı fanı olmama ragmen BMW nın bu 2 takımdan daha fazla gelısım gostererek zırveye ortak olmasıdır olacagına ınanmasamda

Reno nun atak yapıp takım olarak 3 lugu zorlayacagına ınanıyorum , Kova nın benı bu sezon hayal kırıklıgına ugratmasına ragmen
  • Fisichella'nın bu pistte iyi olduğunu düşünüyorum..ve kendisinden bi sürpriz bekliyorum.. Fisi olmazsa büyük ihtimalle Alonso yarışı alır... İlk 3 yarış sonunda beni en çok etkileyen Heidfeld'din de puan alacağını düşünüyorum...
  • ne kadar uzun ara verdıler. bekle bekle gecmıyor!!!
    ferrarıyı tutuyorum ama bmw bırıncı olursada hayır demem.
    aslında soyle bır dusundumde galıba renault harıc her takımı tutuyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2006 12 Ocak 09:30
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biraz hayal var. özellikle 2005 yılının etkileri...geçen yıl ki Mclaren-Mercedes e bakıpta şimdi ki hali bile iyi.daha fazlası mı olabilir amma zannetmem. Ferrari de avrupada fena değil.kaldı ki kullandığınız lastik briston. Mclaren ne kadar ilerlerse Ferrari de o kadar ilerler burası kesin.
    Ferrari michelin kullansa nasıl olur derim bazen kendime. Briston F1 için değil ticari hayatta da etkili.neysem görelim bakalım. bir de Kimi için aracın hakkını veremiyor gibi söylemler çıktı.kısmen haklı olunsa da ben aynı fikirde değilim. Kimi nin aklının 2005 de yada Michelin de kaldığına düşünüyorum lakin görün bakın diyorum.
  • ferrari testlerde göz dağı veriyor mclaren gücünü göstermiyor gibi ayrıca ferrarinin aracı epey geliştirdiğinden bahsediliyor bakıjazzz. ayrıca hondanın aracın burnuna yerleştirdiği kanatlar çok sıradışı bakalım radikal bir çözüm olabilecek mi?

yaw resim koyacaktım beceremedim bi türlü direk resmi nasıl gösteriyosunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sk8ter_Boi

yaw resim koyacaktım beceremedim bi türlü direk resmi nasıl gösteriyosunuz

resmiwww.imageshack.us sitesine girip upload ediyosun.. "host it" açılan sayfada "direct link.." kısmında yazanı kopyalayıp [simage]bu kısma[/simage] yapıştırıyorsun

• Ya arkadaş bune 1 aylık ara F1'i unuttuk gıcık oluyorum şu boşluğa 3 hafta olsa bari Formula1 izlemeyi unuttuk be..
  • Evet. Geçen sezon bitti 3 yarış sürdü. Şimdi yeni bir sezon başlıyor gibi...
  • 1 ay.. abarttılar
  • san marino kalktı ondan oldu sanırım.

pist yapan ülke var mı? yeni bir pist girecek mi ilerki senelerde takvime?

bilgisi olan var mı?
  • Singapur ile ilgili söylenti vardı en son.
  • quote:

Orjinalden alıntı: neuro

san marino kalktı ondan oldu sanırım.

pist yapan ülke var mı? yeni bir pist girecek mi ilerki senelerde takvime?

bilgisi olan var mı?

birleşik arap emirlikleri gp 2009 yılından itibaren takvimde olacak.. ayrıca challenger'ın dediği gibi singapur'da bir yarış yapılması gündemde ve bu yarış bir gece yarışı olabilir.. rusya ve hindistan'ın da pist yapıp takvime gireceği söyleniyor.. birde avustralya'da okyanus kenarına bi pist yapılması sözkonusu
  • konu dısı olcak ama drexler sana bi mesaj attım bakabilir misin pm ne?
  • quote:

Orjinalden alıntı: totali

konu dısı olcak ama drexler sana bi mesaj attım bakabilir misin pm ne?

baktım dostum
  • Sabahki testlerde Hamilton rüzgari esti. Merat ettiğim konu hep buydu. Acaba daha önce yarıştığı pistlerde neler yapacak diye. İnşallah bu hafta sonu Hamilton kariyerinin ilk birinciliğini alır.
  • 2008 de Singapur gece yarisi ile Valencia`da cadde yarisi ile katilacaklar takvime...

Bugun Fisichella ve Kovalainen beklemedigim sekilde son dakika golu attilar acaba yarista ne yapacaklar?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.