Şimdi Ara

Çinli akıllı telefon üreticisi Meitu üretimi durduruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Akıllı telefonlarında yer verdiği üst seviye ön kamera sistemleri ile ismini duyduğumuz Çinli Meitu üretimi durdurma kararı aldı. Bundan böyle Meitu markasını taşıyan akıllı telefonlar Xiaomi tarafından üretilecek.


     


    Sadece marka


     


    2008 yılında telefon pazarına adımını atan Meitu ürettiği modellerle belirli bir pay çevresinde varlığını sürdürdü. Standart telefon segmentinde hâkim unsurların baskısı nedeniyle akıllı telefon segmentine geçiş yapan Meitu burada da tutunamadı.


     


    Ayrıca Bkz.Razer Phone 3 için umut ışığı

    Çift veya 3 ön kamera gibi DxOMark testlerinden başarılı puanlar alan sistemler geliştirse de istediği satışları yapamadı. Geçen yıl 415 milyon dolar gelir elde eden firma yüzde 37 kayıp yaşadı. Mobil bölüm ise yüzde 50 civarında düştü.


     


    Maliyetleri karşılayamayacak hale gelen Meitu’ya can suyu Xiaomi olmuştu. Meitu marka haklarını devralan Xiaomi ayrıca firmanın yüz tanıma, görsel bilişim, resim yapılandırma ve yüz güzelleştirme teknolojilerini de kataloğuna ekledi. Meitu bu anlaşmada satılan telefonlardan belirli bir yüzde alacak.


     


    Üretim maliyetlerinden kurtulan Meitu yaz aylarında üretimi tamamen durdurma kararı aldı. Böylece BlackBerry gibi donanım üretiminden çıkmış oluyor. Sadece marka olarak akıllı telefon pazarında faaliyet gösterecek.


     







  • Durdurmasa hata olurmuş. Telefonlara bak 6630 dan hallice

  • Meizu'nun çakması. Çinliler kendi kendilerini bile taklit ediyor.

    Meizu 2003 yılında kuruldu. Meitu ise 2008'de kurulmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 23 Mart 2019; 23:36:19 >
  • firmanın batmasına sevinenler var. ya kardeşim alma beğenme sorun değil ama ne kadar çok üretici olursa rekabet ve çeşitlilik artar. büyük resme bakın böyle küçük hesaplara değil

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.