Şimdi Ara

Nokia, telefonlarının Çin’e veri göndermesiyle ilgili açıklama yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dün sizlere aktardığımız üzere Nokia 7 Plus modelinde hatalı kod nedeniyle SIM kart numarası ve IMEI gibi bilgilerin Çin’deki sunuculara aktarıldığı ortaya çıkmıştı. HMD Global bugün paylaştığı yazısında durumu tüm detaylarıyla açıklığa kavuşturdu.

    Saklanan veriler hakkında tüm detaylar


    Nokia telefonların Çin’e veri aktarmasının yanlış yazılım sebebiyle olduğu öğrenilmişti. Cihazın içerisinde bulunan aktivasyon yazılımı Çin versiyonu olarak yüklenmiş. Bu da farklı ülkelerdeki Nokia modellerinin Çin’e veri göndermesine sebep oldu. Yayınlanan yazıda Nokia’nın hiçbir şekilde kişisel verileri üçüncü taraf kişilerle paylaşmadığı ve Çin’e veri gönderme hatasından etkilenen tüm cihazların en kısa zamanda güncelleme alacağı söyleniyor.


    Tüm bu açıklamaların ardından toplanan veriler hakkında özel bir görsel hazırlandı. Bu görsel üzerinde Nokia’nın neden veri gönderdiği ve bu verilerin nerede tutulduğu hakkında soru cevap şeklinde bilgiler bulunuyor.



    Bu görseli özetlemek gerekirse Nokia’nın telefona ait garanti süresini başlatmak için basit aktivasyon verileri topladığı söyleniyor. Ayrıca toplanan bu veriler Avrupa, ABD ve Hindistan gibi ülkelerden normal şartlarda Singapur’a gönderiliyor. Eğer Çin’de Nokia telefon alırsanız bu sefer aktivasyon verisi Çin’de bulunan sunucularda tutuluyor.


    Ayrıca Bkz.YouTube dünya mobil internet trafiğinin yüzde 40’ını kullanıyor

    HMD Global, bu hatanın farklı yönlere çekilmemesini engellemek için durumu oldukça net bir şekilde açıkladı. Son olarak Nokia 7 Plus sahiplerinin Telefon Hakkında kısmından Derleme Numarasını kontrol ederek güvenlik düzeltmesinin gelip gelmediğini anlayabilecekleri belirtildi. Derleme numarası “00WW_3_39B_SP03” veya “00WW_3_22C_SP05” şeklindeyse telefonunuz güncellemeyi almış anlamına geliyor. Eğer farklı bir derleme numarası gözüküyorsa güncellemeleri kontrol etmeniz öneriliyor.








  • Müşteri memnuniyetini arttırmak için topluyoruz vb. demiş de ben verimin bende kaldığı zamanlarda memnunum... Bu tip veri toplama yazılımlarının vs. açık kaynaklı bir şekilde paylaşılması lazım ve telefona yüklenen binarylerin yanı çalıştırılabilirlerin hash leri paylaşılmalı ki insanlar derleme sonucu benzer imzaya ulaşabilsinler. Mesela GNU genelde yazılımlarını kaynak kodu olarak dağıtır, derlemek sizin görevinizdir. Tamam standart bir ev kullanıcısı için çok sinir bozucu bir şey fakat bunlarla ilgilenen bunları dert eden insanlar herkese bu şekilde yardım edebilir.

  • Biz yapmadık. Telefon kendi kendisine bilgi toplamış göndermiş.

  • Eski Nokia nerde şimdi çinin elindeki nerde. MeeGo desem yeterli olur sanırım.

  • Çin'e ve ABD'ye gitmeyen veri var sanki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nokia’nın kişisel verilerle ilgisi olmadığını zaten yıllardır biliyoruz. Tam tersine bu verilerle işi olanlar zamanında Nokia’yı bitirdi. Zaten Çin’deki modeller ile karıştığı belli. Ama böyle bir organizasyon hatası yapmaları gerekirdi. Yapılan hata yüzünden birçok kişinin bilgisi izinsiz olarak gönderilmiş oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Çin’in elinde olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Çin’in elinde olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
    http://www.fortuneturkey.com/microsoft-nokiayi-foxconna-satti-33775
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix

    http://www.fortuneturkey.com/microsoft-nokiayi-foxconna-satti-33775

    Alıntıları Göster
    Yanlış bilgi. Nokia’nın isim hakları artık HMD Global’de. HMD Global ise eski Nokia çalışanlarının yani onu bugünlere getiren Finlilerin kurduğu bir şirket. Merkezi de Finlandiya’da bulunuyor. CEO’su da tabiki Finli. Çin ile olan tek alakası telefonlarının orada üretiliyor olması. Yani Nokia yine bildiğimiz Finli Nokia.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.