Şimdi Ara

Avrupa Birliği, Google’a 1.5 milyar Euro para cezası kesti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Avrupa Birliği, Google’ın AdSense reklam servisi ile piyasa hakimiyetini kötüye kullandığına karar verdi. Firmaya 1.5 milyar Euro para cezası kesildi. AdSense müşterilerine dayatılan zorunlulukların bu cezanın sebebi olduğu söylendi.

    10 yıl boyunca devam etti


    Avrupa Birliği rekabetten sorumlu komisyon üyesi Margrethe Vestager basın toplantısında durum hakkında açıklamalarda bulundu. AdSense ile anlaşmalı site sahiplerinin, rakip firmaların reklamlarını koyamamasına sebep olan reklam kontratı, cezanın kesilmesine sebep oldu. Margrethe Vestager’in söylemine göre Google, bu hatalı tutumu 10 yıl boyunca devam ettirmiş.


    Google'ın Avrupa Birliği tarafından çarptırıldığı ilk ceza bu değil. Geçtiğimiz sene mobil işletim sistemindeki hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 4.3 milyar Euro ceza kesilmişti. Daha öncesinde ise alışveriş sonuçlarını manipüle ettiği için 2.4 milyar Euro ödedi. Kısacası bu yeni cezayla birlikte teknoloji devinin rekabeti engellemek sebebiyle Avrupa Birliği'ne ödediği toplam rakam 8.2 milyar Euro'ya ulaştı.

    Cezanın sebebi ne?


    Bu para cezası 2006 ve 2016 yılları arasında reklam hizmeti AdSense'in piyasa hakimiyetini kötüye kullanarak rakiplerin engellenmesi sebebiyle verildi. Google, müşterilere arama hizmeti sunuyordu. Bu hizmet sayesinde web sitelerine arama kutusu yerleştiriliyor. Ziyaretçilerin buradan yaptığı aramalarda AdSense reklamları gösteriliyor. Bu reklamlardan da hem Google hem de site sahibi pay alıyor. Google, bu hizmetini sunduğu müşterilere rakip arama motorlarını eklemelerini engelleyen sözleşmeler imzalattı. Cezanın ana sebebi de firmanın rekabet kurallarına aykırı bu tutumu oldu. 


    Konu hakkında Google yöneticilerinden Kent Walker "Gelişen pazarların herkesin yararına olduğuna katılıyoruz. Komisyonun kaygılarını gidermek için ürünlerimizde çeşitli değişiklikler yaptık. Önümüzdeki birkaç ay boyunca, Avrupa'daki rakip firmalara daha fazla alan sağlamak için güncellemelere devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

    Ayrıca Bkz.Avrupa’da Android kullanıcıları varsayılan tarayıcı seçimi yapabilecek
    Bu ceza açıklanmadan önce Google'ın, Avrupa’da Android kullanıcılarına varsayılan tarayıcı seçimi yapmasına izin vereceğini sizlere aktarmıştık. Kısacası Avrupa Birliği her sektörde Google'ın tekel olmasını engellemeye çalışıyor.







  • 1 trilyon dolarlık şirket google koymaz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: herter_12

    1 trilyon dolarlık şirket google koymaz
    1 milyar euro az para mı? Bu yorumu yazarken cebinde kaç euro var merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    1 milyar euro az para mı? Bu yorumu yazarken cebinde kaç euro var merak ediyorum

    Alıntıları Göster
    Şimdi senin gelirin 20 bin diyelim. 100 lira para cezası yediğini düşün. Anlaştık?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TinyAngel

    Şimdi senin gelirin 20 bin diyelim. 100 lira para cezası yediğini düşün. Anlaştık?

    Alıntıları Göster
    Ben diyorum cebinde kaç euro var sen diyorsun 100 tl ceza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkiye'de yeni cezasini kesmisti milyon TL filandi Kac avrocuksa ...
  • Eyy Avrupa birliği sen kimsin . Google i dış güçlere yedirmeyiZ.

    Google i kıskanıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerine sağlık AB.

  • Bence AB Google'a nafaka bağlamalı 👍🏼

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu para Google bazında sadaka niyetine geçer google adsensele çok para çalıyor zaten.Bu hiç kalır.
  • Google icin para degil ayri ama gene de can yakmistir

  • İyi yapmışlar. Bugün sitelerde saçma sapan ve bir sürü reklam görüyorsanız googleın suçu. Reklamverenlerin parasının büyük kısmını %85-95, çoğu zamanda tamamını gasp ediyorlar.

    Adam akıllı herşeyi tam düzgün bir tane işi yok.

    Dünyanın en saf şirketiymişte felanda filan. Para için yamulmayan yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberi tam okumadım ama Google girdiği işten daha fazla kazanmadıysa bu cezayı yemezdi.
  • Aynisi bizim ulkede olunca , hökumete edilmeyen küfür kalmıyor. Ilginc degilmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan reklam görüyorsak neden Google'ın suçu? Google "saçma" reklam mı icat ediyor? Aksine adamlar kullanıcılara ilgili reklam göstermek için uğraşıyorlar. Google yerine başka bir reklam ağı olsa çok daha fazla saçma reklam görmeye başlarsın, bu net.

    Reklam verenlerden nasıl para gasp ediyorlar açıklar mısınız? Benim başıma böyle bir gasp olayı gelmedi. Şikayetvara da yazanların doğru düzgün Türkçe yazamayan, 100 liralık hesapla muhtemelen Google'a maliyeti saati 100 liradan fazla olan çalışanlardan telefon ile destek bekleyen küçük esnaflar olduğu görülüyor.

    Farkında mısın bilmiyorum fakat bütün Google hizmetleri karşılıklı kabul edilen bir sözleşme ile çalışıyor. Bir şeyin sözleşmeye aykırı olduğunu, bu sebeple Google'ın milletin parasını çaldığını düşünüyorsan yaz neymiş bilelim, bilgilenelim.

    Google'ın düzgün bir tane işi yok demek de fazla komik. Madem öyle insanlar bütün Google ürünlerini/hizmetlerini neden kullanmaya devam ediyor? Android, Google, Google Docs, Google Earth, Google Maps, Google Translate, Google Cloud Platform...

    **************
    Konuya cevap

    Bu tür rekabet yasaları özgürlüğe müdahaledir. Ayrıca bu GDPR saçmalığıyla Google tekelini kuvvetlendiren en büyük unsur Avrupa Birliğinin ta kendisidir.

    Özellikle bizim ülkemizde garip bir hava var. Teknolojinin büyü ile çalıştığı zannediliyor. Bu büyüyü yapma yeteneğine sahip olanların da herkese zorunlu hizmet etmesi gerektiği. Kimse size hizmet etmek zorunda değil. Birisi size aranızda hiçbir anlaşma olmadığı halde hizmet etmek zorundaysa, o kişiye köle denir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 20 Mart 2019; 19:15:12 >




  • abd nin kestiği cezaları ufak ufak dengeliyor işte

  • Bunlarin gercek olduguna inanan yoktur umarim, al gulum ver gulum meselesi hepsi, en fazla harac denebilir ama tamamen karsilikli.

  • Çerez parası falan diyenler olmuş da 1,5 milyar Euro hiçbir yerde hiçbir koşulda ve hiç kimse için azımsanacak meblağ değildir. Apple, Samsung ve Huawei'in bu parayı çıkarabilmek için kaç tane telefon satması gerektiğini düşünün. Ciro olarak değil 1 telefondan elde elde edeceği kâr olarak hesaplayın. Dehşet bir ceza.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.