Şimdi Ara

MySpace yanlışlıkla 12 yıllık arşivi sildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Web 2.0 olarak da adlandırılan ve kullanıcıların web ile etkileşime girdiği dönemin öncülerinden olan MySpace artık geçmişe dair hiçbir şey barındırmıyor. Sunucu taşıma esnasında 12 yıllık veri tabanı silindi.


     


    MySpace nedir?


     


    2003 yılında kullanıma sunulan MySpace insanların ortak bir platformda kişisel paylaşımlar yapmasını amaçlıyordu. Video, fotoğraf, hikâye paylaşımları, gruplar gibi pek çok özellik sunan MySpace pek çok amatörün ilk albümünü veya şarkısını lanse ettiği alan haline gelmişti.


     


    2009 yılına kadar en çok ziyaret edilen sosyal ağ konumunda olan MySpace bu dönemde ABD’de Google’ı bile geride bırakmıştı. 2008 yılında 580 milyon dolar gelir elde eden platform 100 milyon aktif kullanıcı ve 1 milyar toplam kullanıcı sayısına ulaşmıştı.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia GeForce GTX 1660 raflara çıkıyor

    Bir dönemin pop kültüründe önemli bir yer edinen MySpace ayrıca YouTube ve Zynga gibi devlerin geniş kitlelere ulaşmak için kullandığı bir alan olmuştu. Google varsayılan arama motoru olmak için o dönem 900 milyon dolar ödemişti.


     


    Facebook’un popüler olması ve ardından Twitter, Instagram, Snapchat gibi ağların ortaya çıkışı MySpace’e darbe vurdu. Sürekli kan kaybeden platform çocuk tacizi videoları, siber saldırılar ve doğum tarihi ile kullanıcı hesaplarına erişebilme gibi açıklarla iyice sarsıldı.


     


    Bu hafta ise platformun belki de internetin gelişimine şahitlik yapan en önemli kaynak durumundaki veri tabanının silindiği ortaya çıktı. Web sitesinde bir süreliğine gösterilen duyuruya göre 2003-2015 yılları arasındaki tüm kullanıcı içerikleri sunucu taşıma esnasında silindi. Bu veriler zaten taşınmadan önce bozulmuştu ve silinmesi zorunlu hale geldi.


     


    Yaklaşık 1 yıldır MySpace kullanıcılarının geçmiş içeriklere ulaşamadığı şikayetleri geliyordu ancak resmi bir açıklama yapılmamıştı. İşin ilginç tarafı bir süreliğine gösterilen duyuru haricinde herhangi bir sosyal medya hesabından da açıklama yapılmış değil. Veri tabanı nasıl bozuldu ve bununla ilgili neler yapıldı bilinmiyor. Tahminler 50 milyon civarında müziğin silindiğini ifade ediyor.


     


    Gençlik yıllarını MySpace üzerinde geçirmiş ve içeriklerini arşivlemiş kullanıcılar şanslı ancak platformun veri tabanına güvenen kullanıcılar hayal kırıklığına uğrayabilir.


     







  • STAJER YAPMIŞTIR

  • multiply vardı site komple gitti ne arşivimiz vardı be bu yine ayakta habere göre siteye girmeyi denedim başaramadım.

  • m4n4q4 kullanıcısına yanıt
    LP

  • bilerek silmişlerdir,yanlışlıkla olsa duramazlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkanse

    bilerek silmişlerdir,yanlışlıkla olsa duramazlar
    Bende öyle düşünüyorum. Bu kadar videoyu tutmanın epey ağır bir faturası var sonuçta.
  • 100 tane yedeği vardır onun. Bilerek silmişlerdir kullanıcılar kızmasın diye yanlışlık oldu demişlerdir. Kim ne yapsın 12 yıllık arşivi.

  • Bir dönem takip ettiğim dj'ler ile MySpace üzerinden yazisiyor, tanışıyorum. Türkiye veya yurt dışı etkinliklere gitmeden önce istek parça yapıyordum veya bizzat gelip tanışmak istiyorum diye önden yazıyordum. MySpace yılları kalp ben

  • Justin Timberlake’in mi hala bu myspace

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bulut depolama teknolojisi işte bu yüzden güvenilmez. Dosya arşivinizin denetimi kendi elinizden çıkıyor, arka yüzünde neler döndüğünü bilmediğiniz internet platformlarının eline bağlı hale geliyor. Sizin iradeniz dışında bir veriniz kaybolursa bir bardak soğuk su içmekten başka yapabileceğiniz hiçbir şey kalmıyor.
  • Yahu siz cidden bu işin olabileceğine inanıyor musunuz? Böyle bir firma sunucu taşırken veri kaybı olmasına izin verecek? bunların farklı noktalarda replike yedekleri olmayacak? 12 yıllık database bir anda uçuverecek?

    Gülüp geçerim yahu.
  • Yanlışlıkla 12 yıllık arşiv nasıl siliniyor, o kadar içerikle daha fazla uğraşmak istemedikleri için uçurdular işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.