Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
MKV uzantılı Format hakkında

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> MKV uzantılı Format hakkında Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
judge980

Sisteme Gözat

22 Nisan 2007; 21:12:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar arkadaşlar. İnternette yakın zamandır dikkatimi bir format çekiyor. Bu formatın uzantısı mkv. Acaba bu uzantı hakkında bir bilgisi olan var mı? Hangi oynatıcı bu formatı oynatır; falan filan. Bilgisi olandan yardım bekliyorum acil.

I CAN GIVE JUSTICE FOR EVERYBODY

kemal08

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

22 Nisan 2007; 21:32:01 

http://www.afterdawn.com/faq/general_playback/how_do_i_play_mkv_files.cfm
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
If you have obtained a file with the extension .mkv then you have a Matroska video/audio multimedia file. Matroska is a container like MOV and AVI , providing support for a huge number of different video, audio and subtitles compression formats. It is not really intended for media content distribution on a large scale, but is achieving it anyway. This is partly due to its incredible support for several subtitle formats including SRT , SSA and USF text subtitles, or VobSub streams coming directly from the DVD. The team is also currently working on a DVD-like menu structure for the format.

It is recommended to install the Matroska Splitter software. It is a DirectShow splitter for Matroska video files. You need this in order to open .mkv files. However, it only opens the Matroska container, please remember that the video and audio streams held within can be virtually in any possible format, such as DivX or XviD. For this reason it is recommended you check your Matroska files with AviCodec to check what codecs you need and then return to the AfterDawn download section to get them. Media Player Classic is highly recommended for playing Matroska files.

Download Matroska Splitter from: http://www.afterdawn.com/software/video_software/codecs_and_filters/matroska_splitter.cfm

Download Media Player Classic from: http://www.afterdawn.com/software/video_software/video_players/media_player_classic.cfm

Download AviCodec from: http://www.afterdawn.com/software/video_software/codecs_and_filters/avicodec.cfm

Download DivX codec from: http://www.afterdawn.com/software/video_software/codecs_and_filters/divx_play.cfm

Download XviD codec from: http://www.afterdawn.com/software/video_software/codecs_and_filters/xvid.cfm

Referanslarım: Shaddack,enderc,Öztin,LIMEWARE

Amd barton 2500@3200 |epox rda+ | 1 gb corsair |64 mb ti4200| zoom X4|80 gB Western Dİgital |Vestel 840 cı(Aphro) /Next 7500 DAPCI Plus
-----------------------------------------------------------------

http://www.bogaziciozel.org/
http://www.ozelmatematikdersi.net/
Gentilemania

23 Nisan 2007; 18:30:13 

Dostum bu format, daha çok yüksek çözünürlüğü, birden fazla ses ve altyazıyı tek bir medya formatı içinde barındırmasıyla benzerlerinden ayrılıyor.
HDDVD VE Bluray filmlerin sıkıştırılmasında(4.5 GB) en çok tercih edilen medya formatı aynı zamanda

Vlc Player, PCde çözüyor bu formatı Altyazılı izlemek içinse CCCP adlı kodek bence en uygunu ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gentilemania -- 23 Nisan 2007; 18:31:12 >

judge980

Sisteme Gözat

24 Nisan 2007; 0:50:09 

quote:

Dostum bu format, daha çok yüksek çözünürlüğü, birden fazla ses ve altyazıyı tek bir medya formatı içinde barındırmasıyla benzerlerinden ayrılıyor.
HDDVD VE Bluray filmlerin sıkıştırılmasında(4.5 GB) en çok tercih edilen medya formatı aynı zamanda

Vlc Player, PCde çözüyor bu formatı Altyazılı izlemek içinse CCCP adlı kodek bence en uygunu ...

Güzel o zaman daha kaliteli yayın demek oluyor bu. Peki bir şey daha sormak istiyorum bu CCCP codec içinde avi formatınında bulunduğu codec'leri içeriyor mu? Birde bu mkv formatını izleyebilmek için önerdiğin bir oynatıcı var mı?

Witchdoktor

24 Nisan 2007; 14:04:14 

quote:

Orjinalden alıntı: judge980
Güzel o zaman daha kaliteli yayın demek oluyor bu. Peki bir şey daha sormak istiyorum bu CCCP codec içinde avi formatınında bulunduğu codec'leri içeriyor mu? Birde bu mkv formatını izleyebilmek için önerdiğin bir oynatıcı var mı?

MKV de aynen AVI formatında olduğu gibi bir container, yani içinde bin türlü video formatını barındırabiliyor.
Ama nasıl AVI'yi çevremizde daha çok DIVX/XVID (MPEG4-Part2) dosyaları içeren videolar şeklinde görüyorsak,
MKV de çoğunlukla H.264/x264 (MPEG4-Part10) codec'leri ile kodlanmış yüksek çözünürlüklü videoları barındırıyor içinde.
Son dönemde HDTV'lerden veya HD-DVD/BluRay disklerden rip'lenmiş 1280x720 ve üstü çözünürlükteki büyük boyutlu
(çoğunlukla 1.05GB, 2.1GB, 4.3GB boyutlarında) videolar x264/H.264 ile kodlanıp AC3/DTS/5.1 ses desteği ile birlikte
MKV dosyaları olarak release ediliyorlar. x264/H.264 codec'leri Xvid/Divx'den aynı şartlarda en azından %20 daha verimli.
Bu nedenle aynı dosya boyutunda daha kaliteli videolar oluşturulabiliyor.

Bu formatı destekleyen player cihazları malesef piyasada henüz yok. Sigma vb çipsetleri ile yurtdışında sanırım yavaş yavaş piyasaya çıkıyorlar. Şimdilik PC dışında bir seçeneğimiz yok. Uygun yazılım desteği ile PS3 de player olarak kullanılabilir ama şimdilik bildiğim kadarıyla henüz desteklemiyor sanırım.

PC'de VLC (VideoLAN) Player, codec'leri kendi içinde barındırdığından, codec yüklemene gerek kalmadan bu dosyaları destekliyor. Altyazılar da klasik srt veya sub gibi formatlarsa yine doğrudan ek program olmadan destekliyor.

Bsplayer vb kullanmak istiyorsan o zaman codec ve splitter olarak iki farklı dosya kurman gerekir. Splitter, MKV dosyasından video dosyasını (x264 vb) ayırıp, player'in kullanmasını sağlıyor, en bilineni Haali Media Splitter'dır. Codec olarak ise x264 codec'i kurabilirsin kendi sitesinden.

http://www.videolan.org/developers/x264.html

ExECaLiBuR

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

27 Nisan 2007; 2:19:31 

k-lite mega codec pack'in içinde mevcut.

HD_maniac

27 Nisan 2007; 15:23:39 

Klite bende kullanıyorum bütün formatları çözüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HD_maniac -- 27 Nisan 2007; 15:24:21 >

1080p movie, klip takası yapan arkadaşlar pm atabilir.
Gentilemania

27 Nisan 2007; 15:26:00 

Bsplayer pro kullanıyorum oynatıcı olarak en iyisi aralarında bana göre bsplayer.
Başka soruların varsa bana pm ile ulaşabilirsin

teko27

13 Haziran 2007; 22:25:23 

doslar aynı sorun bendede var 2 tane pc var biri p4 3.06 1gb ram ekran kartı onboard xp kurulu klite codec pac var. bütün hd filimleri sorunsuz kasmadan oynatıyo 19 inc lcd monitörle mkv x264

2 makinam p4 3.0 1 gb ram x5500 ati ekran kartı var denemdiğim codec kalmadı vista codec pack dahil ve vista kullanıyorum sony sony 127 ekran hd ready tv baglı makinam mkv dosyaları kasıyo görüntü donuyo kafayı yemek üzereyim banada yardım msn adresim tekint2004@hotmail.com

judge980

Sisteme Gözat

22 Haziran 2007; 13:40:06 

Evet arkadaşlar k-lite codec pack 3.01 versiyonunu en son kullanmaya başladım ve bütün formatları gerçekten çok iyi şekilde oynatıyor. Ben bu codec paketini tek geçerim.

Evoo

23 Haziran 2007; 1:26:48 

elimde .mkv uzantılı 2.1gb boyutunda bi film var
problem şu:
filmdeki konuşmalar harici tüm sesler geliyor.
mesela adamlar diskoya giriyor discodaki olabilcek tüm şarkılar etrafdaki insan sesleri vs geliyor ama aktörlerin konuşmaları gelmiyor.
mesela gece rıhtımda yürüyolar, geminin, denizin sesleri geliyor ama adamların konuşma sesleri gelmiyor.

K-lite 3.01 indirdim az önce kurdum değişmedi problem.
VLC player da hiç açmıyor.
diğer playerlarda da açsada işte böyle ses problemi yaşatıyor.
ne öneriyorsunuz?
şu an K lite mega codec pack 2.01 indiriyorum. son umudum o dosya kaldı.
ne yapmam gerekiyor ??

Edit: http://www.afterdawn.com/software/video_software/codecs_and_filters/matroska_splitter.cfm
bu dosyayı indirdim ama içinden "matroskasplitter_20050310.7z" bu dosya çıktı. .7z uzantılı dosyayla ne yapmam gerekiyor? nasıl install edicem bunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evoo -- 23 Haziran 2007; 1:30:34 >

Giga p35C-DS3R // E2160@3.0ghz Daily with stock fan def. voltage // Patriot 2*1gb ddr800 // Palit 8800gt 600/1800@Default // FSP 500w // 250gb Seagate + 250gb Samsung + 160gb Samsung + 500gb Lacie(Ex) + 320gb Philips(Ex)

Evoo

23 Haziran 2007; 1:52:53 

Combined-Community-Codec-Pack-2007-02-22.exe
bu dosyayı kurarak sorunu halletmiş bulunmaktayım

Giga p35C-DS3R // E2160@3.0ghz Daily with stock fan def. voltage // Patriot 2*1gb ddr800 // Palit 8800gt 600/1800@Default // FSP 500w // 250gb Seagate + 250gb Samsung + 160gb Samsung + 500gb Lacie(Ex) + 320gb Philips(Ex)

judge980

Sisteme Gözat