Şimdi Ara

Huawei Mate 20 Pro’nun yüz tanıma özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei Mate 20 Pro, yeni tanıtılan rakip amiral gemilerine göre büyük bir çentiğe sahip. Peki bu çentik neden bu kadar büyük?
     
    Huawei Mate 20 Pro’nun çentiğinde ön kameraya ek olarak yüz tanımaya yardımcı kızılötesi sensör ve nokta projektörü yer alıyor. Küçük çentikli telefonlarda ise ön kamera ile yüz tanıma yapılıyor. Bu sensörlere yer verildiği zaman çentiğin boyutu büyüyor ancak güvenlik gücü arttırılıyor. 
     
    Üç boyutlu tanımlama yapan sensörler yerine ön kamerayla tanımlama gerçekleştiren akıllı telefonları, fotoğraf ile kandırabilmek mümkün. Huawei Mate 20 Pro, üzerindeki sensörler ile 3 boyutlu yüz tanıma gerçekleştiriyor. Mate 20 Pro ancak gerçekçi bir balmumu heykel ile kandırılabilir.
     
    Ön kamera ile tanımlama yapan telefonlar, düşük ışık koşullarında tarama yapmakta zorlanıyor. Mate 20 Pro, kızılötesi sensörü sayesinde karanlık ortamlarda da hızlı ve doğru bir şekilde tanımlama yapabiliyor.







  • S10 harcadı

  • Mate 30 Pro damla çentik formunda olacak, yani güvenliği yetersiz mi oluyor?
  • Ayrıca P30 Pro'da olmayacak olan özelliklerdir. Herkes ileri Huawei geri 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reliq kullanıcısına yanıt
    P30 Pro. Mate 30'la ilgili bir bilgi yok henüz.

    Bana kalırsa yüz tanıma yerine ekrandan parmak izi okuma son derece yeterli ve hızlı bir güvenlik önlemi. Kendi adıma yüz tanıma kullanmayı sevmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 15 Mart 2019; 23:25:13 >
  • Ya bunların hepsi safsata. Balmumunu geçin mesele o değil. Telefonunuzu kurcalamak isteyen biri telefonu yüzünüze tutarak açamaz mı sanki? Bakın bu yüz tanıma teknolojisi, birisi size zorla yüzünüzü göstererek açtırmaya çalıştığında o zorlamayı bile farkedecek düzeyde olunca güvenli olur. Yoksa istedikleri kadar yapsınlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muhayyel genç kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilmiyorsam, normal kamera ile tarama yapanlarda böyle bir güvenlik önlemi yok ancak X - XS - Mate 20 Pro - Mi 8 Pro gibi kızılötesi ile 3D modelleme yaparak yüz tanımlama yapan cihazlarda yüzünüzün tam karşısına konumlandırılsa bile gözünüzle cihaza doğru bakmadığınız sürece açılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birinin zorla telefonu yüzüne tutması ne alaka. O zaman parmak izi de güvenli değil parmağını tutar hatta keser gerekirse.

  • muhayyel genç kullanıcısına yanıt
    Yüz tanımada cihazı yüzüne tutsalar bile gözünle bakmadığın sürece açamaz.

    Ama parmak izinde uyurken bile telefon kilidini açabilirler. Zorlamasına bile gerek yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam güzel ama gene de yüksek güvenlik için yeterli değil. Tehdit altında açtırabilirler. Benim anlatmak istediğim bı tehdit anını bile farkedecek bir güvenlik sistemi oluşturmak. Tabi diyebilirsiniz ki; bu şekilde tehdit edilen biri yüksek rütbeli veya zengin biridir. Bu doğru olur ama gene de her ihtimale karşı böyle bir sistemin olması gerektiğini düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muhayyel genç kullanıcısına yanıt
    Empati yapın hocam. O tip bir durumda sıkıntı çıkarıp açılmayan bir telefon istemezsiniz, zarar görmemek için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.