Şimdi Ara

Çentiksiz Oppo F11 Pro tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oppo bugün gerçekleştirdiği etkinlik ile yeni akıllı telefonu Oppo F11 Pro’yu duyurdu. Oppo F11 Pro, sürgülü kamerası sayesinde tamamen çentiksiz bir ekrana sahip. Oppo, geçtiğimiz aylarda Türkiye’de satışlara başladı.

    Oppo F11 Pro özellikleri 

    Orta üst segmente hitap eden Oppo F11 Pro, şık tasarımı ve kamera özellikleri ile dikkat çekiyor. 48 MP çözünürlüğünde arka kamerası, 5 MP çözünürlüğünde yardımcı kamerası ve 16 MP çözünürlüğünde ön kamerası bulunuyor. Telefonun ön kamera tıpkı Vivo Nex modelinde olduğu kayarak açılıp kapanan bir mekanizmaya konumlandırılmış.

    Oppo F11 Pro, 6.53 inç boyutunda, 2340 x 1080 çözünürlüğünde HD+ LCD ekrana sahip. Çentiğin bulunmadığı ekranın gövdeyi oranı yüzde 90.9 olarak ifade ediliyor. Bu oran, orta-üst segment bir telefon için oldukça etkileyici.

    Oppo F11 Pro, gücünü Helio P70 yonga setinden alıyor. Bu yonga seti, en büyük rakibi Snapdragon 660’a göre daha az güç tüketiyor ve küçük bir farkla da olsa daha iyi performans veriyor. İki farklı pakete sahip telefon, 4GB RAM/64 GB depolama ve 6 GB RAM/128 GB depolama seçeneği sunuyor.

    4000 mAh büyüklüğünde pilden beslenen telefonda VOOC 3.0 adında hızlı şarj teknolojisine yer verilmiş. Bu sayede 80 dakikada tam dolum yapılabiliyor. USB Type-C yerine Micro-USB girişi bulunuyor. Neredeyse tüm telefonlar USB Type-C'ye geçiş yapmışken Oppo F11 Pro'nun MicroUSB'de diretmesi mantıklı durmuyor. Firma, VOOC 3.0 hızlı şarj teknolojisini kullanmak için MicroUSB'yi tercih ettiğini söylüyor. Kutudan Android 9 Pie işletim sistemi ve Oppo ColorOS 6 arayüzü ile çıkıyor. Parmak izi okuyucu sensör, arka yüzeyin ortasına yerleştirilmiş. Yapay zeka destekli yüz tanıma teknolojisi de bulunuyor.

    Oppo F11 Pro ilk olarak Hindistan’da ardından Orta Doğu, Güneydoğu Asya ve Kuzey Afrika’da satışa sunulacak. Henüz ülke bazında bir açıklama bulunmasa da, bölgelere baktığımızda Türkiye’de satışa sunulma ihtimalinin epey yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Fiyat konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.








  • Centik yok ama cikintisi da hazir !

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ne olsa beğenmeyen tiplerde gelmiş. 90.90 ekran oranı orta segment bir telefon için yetmiyor mu beyefendi ?

  • bence 10 numara telefon huawei çöpleri yerine tam alınası cihaz mmillet bi tutturmuş huawei diye 7 binliraya mate 20 pro alıyolar huawei zaten iyice samsunga döndü 6 ayda bir tel. çıkarıyorlar şu an en alınası cihazlar xiaomi ve oppo

  • Manhunt Three kullanıcısına yanıt
    Hareketli mekanizmalar testleri yapilsa da bozulmaya yatkinlardir. TIPKI IP68 sertifikali ama cihazini belirltilen derinlikte ve surede havuz da kullanmis olmasina ragmen garanti disi bozulmasi gibi ...


    Ekran/cerceve orani sayisal degeri beni pek enterese etmiyor. Onemli olan simetrik olsun. Yukardan SIFIR yaparlar ama alttan serit gibi kalin cerceveler olacagina gider o seridi uste koyar altan sifir cerceve yapar uste de gonul rahatligi ile tum sensorleri yerlestirirdim...

    Bu tip cikinti kameralar yaygin populer olursa sensorleri sigdirmak icin de bu sefer o kutucuk gibi olan genisleyecektir ...

    Ayrica IP68 sertifikasinda toza da dayaniklilik ifade ediliyor ya hafif ufacik tozlar zamanla hareket eden o mekanizmanin icerlerine cevresinde birikip kayganligini akiciligii engelleyecektir ev bakim isteyecektir ...

    Ayrica cikintili halde cihazin kazara saga sola temas etmesiyle de narin olacagindan fiziksel mekaniksel bozulmalar da olacaktir. O mekanizma tank gibi saglamdir filan sanmayin.



    Bunu anlamak icin illa cihazi eline almak gerekmez. Tahmin edilebilir senaryolari dusunmeyen sadece yeni birsey sir ekrani cercevesiz gostermek icin uydurulmus bir cabadir.


    Kaydirma kizakli olanlar yine bundan bir nebze iyidir ama o da benzer sorunlara maruz kalacaktir Akilsiz telefonlar ve ilk akilli telefonlar doneminde bircok marka Nokia Samsung Sony Ericsson filan kizakli cihazlarini da uretmisti ...

    Ayrica orta segmenttir olsun giris olsun veya ust segmen olsun begenmelik bir sinifsal tercih meselesi yoktur. Cikinti prta segmente layiktir begeniye sunulmustur filan mi sandin ne ?




    Illa bu tur bir sistem olacaksa 360 derece kamera sistemli olsa bir nebze kabul edilirdi ...

    Esasli tasarimlar esasli odaklanmalar ozellikler gerektirir ama gorduldugu gibi YOK ...




  • Oppo'da aslında pahalı ama daha kaliteli ve teknolojik olarak daha ileride.

  • Micro USB kullanmak affedilecek bir şey değil.

  • xiaomi de fiyatların artacağını açıklamış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.