Şimdi Ara

Apple donanım mühendisinden çok yazılım mühendisi arıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple genellikle donanım ürünleri ile ön plana çıkıyor olabilir ancak yazılım departmanı da şirketin en önemli bölümlerinin başında geliyor. Görünüşe bakılırsa Cupertinolu teknoloji devi uzun vadede bu ekibi daha da genişletmek istiyor. Zira şirketin verdiği iş ilanlarında 2016 yılından bu yana ilk kez yazılım geliştirme ile ilgili pozisyonlar donanım mühendisliğinden fazla.

     

    Ayrıca Bkz.Huawei P30 Pro, 40W hızlı şarjı destekleyecek
    Apple yazılım departmanının daha hızlı büyümesi için bu alana yönelik işe alım sayısını artırmış durumda. Şirket gelecekteki cihazlarının daha gelişmiş yazılım özelliklerine sahip olmasını sağlamak için bu yöndeki çalışmalarına kazandırmış gibi görünüyor. Zaten Apple'ın bu yönde bir hamle yapmaktan başka çaresi yok çünkü donanım yükseltmeleri artık müşterileri yeni cihaz almaya ikna etmeye yetmiyor.

     


    Çare yazılıma odaklanmak


    Bunun en canlı örneği ise yüksek fiyat etiketi ve düşük inovasyon nedeni ile satışları şu ana kadar beklentilerin oldukça altında kalan yeni nesil iPhone serisi. Dünya genelinde 1.4 milyardan fazla cihazı olan şirket artık satışları arttımak için donanım yenilemenin haricinde yazılım anlamda ciddi bir atılım yapmayı hedefliyor.







  • Ne IOS kisminda ne de donanim kisminda iphone 6’dan bu yana ciddi bir yenilik goremedik, neresinden tutarsan tut apple dökuluyor. Benim tahminim mobil pazardan tamamen cekilmeseler bile yakin gelecekte farkli bir alana yonlenecekler..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Ne IOS kisminda ne de donanim kisminda iphone 6’dan bu yana ciddi bir yenilik goremedik, neresinden tutarsan tut apple dökuluyor. Benim tahminim mobil pazardan tamamen cekilmeseler bile yakin gelecekte farkli bir alana yonlenecekler..

    Bu kanıya nereden vardınız bilmiyorum ama mobil pazardan çekilecekler demek biraz iddiali olmus. Apple dediginiz sirket (her ne kadar son zamanlarda pek yenilik sunmasa da) hala mobil bircok alanın öncüsü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım donanımı etkin ve verimli kullanabilmeyi sağladığı için şaşırtıcı değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WB kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten kendileri diyor servislerden kazancımız gün geçtikçe artıyor diye, apple music ten sonra video kısmı da gelecek, tek seferde ödeme yerine aylık düzenli ödemeler daha çok işlerine geliyor.
  • Mantıklı bir hareket, BANA GÖRE iphone 5s’ten bu yana kayda değer bir yenilik yok (Touch ID).. Ancak buna rağmen yıllardır iPhone’u ayakta tutan işletim sistemi. O da yavaş yavaş kan kaybediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macOS de donanimdan bagimsiz hale gelse cok guzel olurdu. insanlar topladiklari bilgisayarlara macOS yukleyerek Apple ekosistemine dahil olabilirlerdi, boylece Apple icin de cok karli bir durum olabilir.

  • o yazılım işini xiaomi yapabilse diğerlerinden öne geçecek de apple bile başaramamış daha
  • artık forumda bir şeyler yapsa iyi olacak ,her gece saat 02-03 arası foruma girmek mümkün olmuyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.