Şimdi Ara

Çift mikrofonlu, klasik tasarımlı 'Jabra Elite 45e incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •  



     



    Jabra’nın “aramalarda ve müzikte yüksek performans” cümlesiyle lanse ettiği bir kulaklık 45e, kardeşi 25e ve abisi 65e’nin ortasında. 25e’ye göre özellikle çift mikrofonuyla önde, 65e de aktif gürültü engelleme ve 3’lü mikrofon ile 45e’nin önünde.



    Gri-sarı kutusu, kutunun kaliteli malzemesi, sunumu gerçekten başarılı olmuş, hatta belki bu kulaklığın hakettiğinden fazla bile, maliyet sonuçta. İçinden kendisi, farklı boylarda uçları ve askılarıyla kısa bir Micro USB şarj kablosu çıkıyor.





    Haznelerdeki, kulak çeperlerine tutunan askılarıyla, formunu koruyabilen yapıdaki boyun kordonuyla kulağınızda mümkün olduğunca sabit kalsın, düşmesin amacı baz alınarak tasarlanmış. Dışarı bakan kısımları da yorulup çıkardığınızda, hareket halinde bir oraya bir buraya sallanmasın diye mıknatıslı. Diyelim ki tamam daha müzik dinlemeyeceğim, kulaklıkla işim bitti diyorsunuz, boynunuza alıp mıknatısları tutturduğunuzda müzik duruyor, bekleme moduna geçiyor, güzel hareket ama açınca da devam etse mesela, güzel olurdu.





    Hazneler sert plastikten, ucuz bir hissiyatları yok kesinlikle, birleşme noktaları sağlam gözüküyor, silikonlu kablolar da öyle, güven verdiler bana. Kontrolcülere kadar düz, boyun kısmında daha oval yapıda, düz olsalarmış, rahatsız edici değil ama boynumda varlıklarını daha az hissederdim gibi geldi bana.





    IP54, yani su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı bir sertifikası var, mesela terleyince endişelenmenize gerek yok, lakin misal veriyorum yağmur altında kalmayın. Gerçi su ve toz nedeniyle oluşabilecek hasarlara karşı da garanti veriyor Jabra.





    Üç tane modül var. Soldaki modül boş, tasarımı ve ağırlığı dengelemek için var orada, üzerinde bir butonu, ekstrası yok. Sağdakinin ilki kontrol ünitesi, batarya da burada. Çok görevli butonla durdur, başlat, geç geri gel, arama cevapla, bu tür şeyleri gerçekleştiriyorsunuz ama basması zor bir buton olmuş, biraz bastırmanız gerekiyor. Ses arttır/kıs butonları da aksine basması kolay butonlar, basması kullanması rahat. Micro USB şarj portu da bu modülde. 3. modülde de çift mikrofon kurulumu var, üzerindeki butonla açıp kapatabiliyorsunuz mikrofonu.





    Teknik detaylarına geçelim. Bluetooth 5.0 ve çift bağlantı destekli, misal veriyorum hem telefonuzdan hem de dizüstünüzden ses alabiliyorsunuz, bağlantı kes diğerinden bağla zahmeti yok. 12.4mm, nispeten büyük sürücüleri 20Hz-20KHz, mikrofon kurulumu ise 100Hz-10KHz frekans aralığına sahip.



    Aktif gürültü engelleme destekli değil ama telefon görüşmelerinde karşıya giden ses için gürültü azaltmaya sahip. Yeterince anlaşılır bir ses, rakiplerinden belki biraz daha net ama fazlası değil. Aradığım çoğu kişi de bunu teyit etti lakin kullandığınız operatör, aradığınız kişinin kullandığı operatör, ahizesi giden sesi etkileyen çok önemli faktörler, aldığınız performans değişebilir.





    Müzik deneyimi anlamında, maksimum sesi orta-iyi arası bir yerde, distorsiyon yok. Ses profili aslında ekolayzırla şekillenebilir bir halde, dengeli, tiz sesler o kadar berrak değiller, bas sesler de öyle gürül gürül değiller ama ne yapıyorsunuz, Jabra’nın Sound+ uygulamasını yüklüyorsunuz, burada varsayılan olarak bass-tiz güçlendirici, konuşma, yumuşak şeklinde profiller var ve işe yarıyorlar, ekolayzıra tepki veriyor kulaklık.



    Ayarına göre bası Rap, Trap tarzı müzikler de dinleyebileceğiniz, enstrümantal parçalarda da başarım gösterebilecek hale geliyor ama tiz, tizler yine de bir müzik sever olarak istediğim berraklığa ulaşmadı. Genel olarak değerlendirirsem orta segment bir kulaklığın ses kalitesine sahip, aynı fiyata elbette daha kaliteli, daha başarılı kablolu kulaklıklar alınabilir, haklısınız ama kablosuz olmanın, o rahatlığın da bir bedeli oluyor, tüm kablosuz kulaklıklar için geçerli bir şey bu.





    Uygulamasından batarya durumunu takip edebiliyorsunuz, dediğim gibi varsayılan ekolayzır ayarları var, 5 bant pek yeterli değil ama kendi ayarınızı da yapabilirsiniz ve ortam profilleri var. Bir takım ayarlar yaptınız diyelim, profilde toplamış oluyorsunuz bu ayarları, tek hamlede istediğiniz moda sokuyorsunuz kulaklığı. Arama esnasında konuşma sesinizi, istemsiz bir şekilde bağırmamanız için size de yansıtma, sesiniz daha tiz mi, daha tok mu olsun gibi seçenekler de var.



    Konfor anlamında, öncelikle kullandığınız silikon askıları iyi seçmiş olmanız önemli, mesela üzerinde gelenler kulağımı ağrıttı, kutudan çıkan küçük boy askıları taktım, olay çözüldü. Ben şahsen böyle boynunuza yatan kordonları sevmiyorum, sanki yine kablolu bir kulaklık kullanıyormuşum hissi yaratıyor bende ama tabii kalkıyorsunuz, telefonun başından ayrılıyorsunuz, belki spor yapacaksanız, çok daha özgürsünüz.



    8 saate kadar kullanım süresi biçilmiş Elite 45e için, ben yaptığım testlerde ki hep %60-70’in üzerinde kullandım, 8.5 saat kullanım süresi elde ettim, genelde fabrika verisinin altında olur aldığınız sonuç, böylesi takdir edilesi tabii. 2 saatte tam şarj yapıyorsunuz, 15 dakikalık şarjla da 1 saat kullanım süresi sağlıyor. Stabilite ve bağlantı anlamında, misal veriyorum telefon masamda, mutfağa gidiyorum, çok sık değil ama ufak kesilmeler olabiliyor, deneyimlediğim maksimum menzili de 8 metre civarı, kaynak yanımda olduğu sürece hiç kopma yaşamadım gerçi.





    Jabra Elite 45e. Malzeme kalitesi anlamından başarılı, güven veren bir ürün. Tasarımı dikkat çekici bir tasarım değil, ilgi çekici değil ama Jabra da Elite serisinde bunu hedeflemiş diye düşünüyorum, sade, belki klasik diyebileceğimiz bir tasarımı var. Özetle “Üstün kablosuz arama kalitesi” ibaresinin “müzik”ten önce gelmesi gayet bilinçli bir seçim gibi gelmişti, teyit ettiğim üzere de öyle.



    Batarya başarımı ayırıcı bir özelliği, yatırım büyük oranda mikrofona yapılmış. Peki bu yatırım yerini bulmuş mu, sesi robotikleştirmeden filtreden geçirebilmesi konularda rakiplerinin önünde ama fiyatı, fiyatı rakiplerinin hayli üstünde, aynı mikrofon deneyimini daha düşük bir fiyata alamayabilirsiniz ama yarı fiyatına veyahut benzer fiyata aktif gürültü engellemeli, bu yapıda kulaklıklar var. Mikrofon konusunda, kalitesinde özellikle bir hassasiyetiniz varsa, sık sık telefon görüşmesi yapıyorsanız eğer Jabra Elite 45e’e de göz gezdirebilirsiniz.

     









  • Akşama kadar radyo dinleyen kişiler için ideal ama 65e çok daha iyi 100 dollar civarı ama değer.ve eğer AirPods gibi bir şey isterseniz TWS i11 gibi cihazlar seçebilirsiniz 30 ile 50 dollar arası gayette ses konusunda iyi tavsiye ederim ben kullanıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • resimler açılmadı
  • Adamlar güzel iş çıkartmışa benziyor ama nedense bu marka bana 5-10 kişilik işyerlerindeki, ay sonu çalışanların maaşını ödeyemeyen. Bütün gün panelvan üstünde o sokak benim bu sokak senin şeklinde çalışan, şirket patronlarının kullandığı kulaklık markası olarak geliyor. Markayı kötülemek haddime bile değil ama bendeki imajı bu nedense. Bir Senheiser bir Shure bir AKG degil yani marka algısı olarak.

  • 160 TL civarında Plantronics Backbeat 100 ürünü varken bence bu paraları vermek gereksiz. Gürültü engellemesi ve IP54 yok fakat mikrofon ve ses performansı gayet iyi. Şarj hızı ve süresi daha iyi. Ayrıca gün boyunca varlığını dahi unutuyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.