Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 Plus’ın maliyeti belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bir akıllı telefonun fiyatı belirlenirken pazarlama, nakliyat, işçilik vb. birçok etken dahil oluyor. Bu etkenlerden biri de cihazda kullanılan bileşenlerin firmaya maliyetidir. Yeni çıkan akıllı telefonların bileşenlerini inceleyerek maliyet hesabı yapan TechInsights sitesi, bu işlemi Galaxy S10 Plus için gerçekleştirdi.

    Toplam bileşen maliyeti 420 dolar


    Galaxy S10 Plus modelinde kullanılan en pahalı parça 86.50 dolarlık fiyatıyla cihazın ekranı oldu. 1440 x 3040 çözünürlüğünde Dynamic AMOLED panel ile gelen ekran, ön kamera deliği ve daha ince kenar çerçeveleri sebebiyle 9 dolar ekstra masraf oluşturuyor. En çok maliyete sahip ikinci parça ise 70.50 dolar ile yonga seti oldu. Ancak Galaxy S10 Plus’ın Exynos 9820 yonga seti, Galaxy S9 Plus’ın Exynos 9810 yonga setine kıyasla 10 dolar daha düşük maliyetli. Bunun arkasındaki temel sebebin düşen wafer (işlemci üretiminde gördüğümüz diskler) fiyatları olduğu belirtiliyor.



    Bellek fiyatlarındaki düşüş sayesinde de Galaxy S9 Plus modelindeki 50.50 dolarlık masraf değişmemiş olmasına rağmen Galaxy S10 Plus’a 64 GB yerine 128 GB depolama ve bununla birlikte 6 GB yerine 8 GB RAM eklenebildi. Telefonda bulunan 5 kameranın maliyeti ise toplam 56.50 dolar tutuyor. Diğer parçalarla ilgili detayları yukarıdaki grafikten inceleyebilirsiniz.


    Ayrıca Bkz.Samsung S10'un ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı dayanıklılık testinden geçti

    Tüm bu parçaların fiyatları toplandığında 420 dolarlık maliyet bizleri karşılıyor. Geçtiğimiz senenin modeli olan Galaxy S9 Plus’ın maliyeti ise 379 dolar olarak hesaplanmıştı. Samsung Galaxy S10 Plus’ın yurt dışı satış fiyatı 999 dolar. Satış fiyatının yüzde 42’si bileşenlere ayrılıyor diyebiliriz. 420 dolarlık maliyete başta da belirttiğimiz gibi pazarlama ve işçilik gibi etkenler dahil olunca cihazın Samsung’a mal olduğu rakamın daha yüksek olacağı bir gerçek.








  • Bu fiyata üretiyorlarsa bu adamlar nasıl kar ediyor? Bu fiyatın en az yarısıdır üretim maliyeti... bu tablo ile kamuoyuna şirin gözükmeye, bak sizi çok fazla kazıklamıyoruz bize gelişi bu abi demeye çalışmışlar ama olurda buna inanacak kişiler varsa, kendileri ile tanışmak ticaret yapmak isterim. Techinside gibi bir yayının buna alet olmasına üzüldüm doğrusu...
  • Samsung bizi kazıklıyeah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mi 9'un satış fiyatı, bu telefonun bileşen maliyeti fiyatından daha ucuz. İlginç.

  • Diğer masraflar için (abartıp) cihaz başına 100 dolar desek. Neredeyse yüzde elli kar eder. Allah bereket versin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 2 Mart 2019; 21:19:30 >
  • 90 dolar ekranmış. Bize gelince "Sana 2000 olur abi" diyeceksiniz. İşlemci de çok pahalı umarım performansta sd855'ten kötü değildir.

  • Yalan haber. Zaten bu bilesenlerin çoğunu samsung üretiyor. 310 dolar civaridir maliyet. Yuksek gosterelimki yuksek fiyata.satalim.mantigi.

  • Bu fiyata üretiyorlarsa bu adamlar nasıl kar ediyor? Bu fiyatın en az yarısıdır üretim maliyeti... bu tablo ile kamuoyuna şirin gözükmeye, bak sizi çok fazla kazıklamıyoruz bize gelişi bu abi demeye çalışmışlar ama olurda buna inanacak kişiler varsa, kendileri ile tanışmak ticaret yapmak isterim. Techinside gibi bir yayının buna alet olmasına üzüldüm doğrusu...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazıklandığınızı düşünüyorsanız almazsınız olur biter, dünya çapında servis ve mağaza ağı, lojistik hizmetleri, vergiler de dahil edilince maliyet daha da artıyor.

  • Arge, mühendislik paha biçilemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna satış, satış sonrası hizmetler, reklam vb faaliyetleri kat $700. %20-30 karla satıyor zaten samsung, yersen! Git domates, salatalık sat kar görsün gözün!

  • Darkimore kullanıcısına yanıt
    kesinlikle haklısın. xiaomi kendisi üretmese bile neredeyse aynı bileşenleri 450 dolara satıyor son kullanıcı fiyatı bu

  • Gerçeği kimse açıklayamaz çünkü samsung telif atar. Maliyet 200 dolar, samsung çalışanlarının maaşını ve reklamları ekleyince 1000 dolar oluyor

  • Fiyatların Samsungun tedarikçiden aldığı fiyatlar olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimalle parçalarin piyasada satılan parça fiyatıdır. Herhangi bir telefonun yedek parçasını piyasadan bulmak lazım. Ama bu Samsung un alış fiyatı değildir tahminimce. Eğer piyasa maliyeti 420 ise, Samsung hem bazılarını Kendi ürettigi ve yüksek miktarda aldigi için tahmini 325-375 dolardır.



    Reklam, İşçi, Nakliyat maliyeti derken 500 Doları bulur.

    Hem maliyetler arttığı gibi, diğer taraftan İnsanlarda bir doygunluk başladı. S10 nun hiçbir cazibesi yok. 650 Dolarlık Mate 20 Pro da hepsi var. Samsung ayakta kalmak istiyor ise, Huawei gibi, Oppo gibi ilkleri barındıran telefonlar uretmeli.
  • Samsung un toptan alis fiyatlari degil ki . Samsung ortalama 250$ - 270$ arasi parca uretim hatta montaj bedeli dahil maliyeti vardir.

    Algi olusturmak isteniyor . Zaten bircok onemli bilesenlerini de kendisi uretmektedir. Ozellikle kendi islemcisi cok ucuza uretmektedir ! Ekran RAM dahili depolama birimleri de keza ayni sekilde ... Habere kanmayin...

  • renega kullanıcısına yanıt
    Bunlar birim fiyatları üzerinden maliyetidir. Dolayısıyla hiçbir zaman gerçek maliyetini öğrenemeyiz. Xiaomi’den örnek verelim Qualcomm’un kapısını işlemci için çalıyor. Qualcomm işlemciyi atıyorum 90 dolara veriyor. Ama Xiaomi ben bu işlemciden 10 milyon adet sipariş edeceğim diyor. Qualcomm da işlemciyi atıyorum 70 dolardan veriyor. İşlemci başına 20 dolardan toplamda 200 milyon dolar cebine kalmış oluyor. Bunu diğer toptan bileşenlere de yaydığında telefonun maliyeti ciddi miktarda düşüyor. Bu telefonun gerçek maliyeti 420 dolar değil. Muhtemelen 300-350 arası bir miktardır. Belki daha bile düşük olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 3 Mart 2019; 10:3:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sreylare

    90 dolar ekranmış. Bize gelince "Sana 2000 olur abi" diyeceksiniz. İşlemci de çok pahalı umarım performansta sd855'ten kötü değildir.

    Maalesef performansi snapdragon 855’in bayagi bir gerisinde. Anandtech incelemesini yapmis, her anlamda daha iyi 855 li versiyonu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrKattchup kullanıcısına yanıt
    bütün bunları saymasak bile adamlar para kazanmazsa argeye nasıl yatırım yapılacak
  • Ve Android 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 86,5 dolarlık ekranı 3 ay sonra amoled yanığı olunca serviste "siz buna whatsap yüklemişiniz" denilerek garanti dışı bırakıp,3 bintl ye satarlar. samsungun türkiye servisleri rezalet durmda. düzelmedikçe almayın,alıyosanızda gidin paralel alın,samsung tr garantisinin hiçbir anlamı yok.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.