Şimdi Ara

Samsung, katlanabilir Galaxy Fold'u piyasaya sınırlı sayıda sürecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Samsung Galaxy Fold lansmanında önce ortaya atılan iddialardan biri de cihazın sınırlı sayıda üretilecek olmasıydı. Güney Koreli şirketin sadece 100.000 adet üretmeti planladığı bildiriliyordu. Samsung İngiltere'deki ürün, hizmet ve ticari strateji direktörü Kate Beaumont, The Verge'e verdiği röportajda söylentileri doğruladı.

     

    Ayrıca Bkz.Meizu Note 9'un kamera performansını gösteren ilk örnek fotoğraf yayınlandı
    Beaumont, Samsung'un ilk etapta Galaxy Fold’u S10’a kıyasla daha az sayıda piyasaya süreceğini onayladı. Deneyimli yönetici pazardaki gidişatın da kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

     


    Ancak satışa sunulacak katlanabilir telefon adedi konusunda bir bilgi paylaşılmadı. Dolayısı ile şu an için 100.000 rakamının doğruluğunu teyit edemiyoruz. Daha az da olabilir çok da şimdilik kesin konuşmak zor.

     

    Fiyat etiketi oldukça yüksek


    Öte yandan Samsung'un Galaxy Fold'u sınırlı sayıda çıkaracak olması pek de şaşırtıcı değil. Bunun başlıca nedeni, bileşenlerinin yeni olmasından dolayı seri üretim yapmanın kolay olmaması. Ayrıca şu an için üretim maliyeti de yüksek olabilir.

     


    Bununla birlikte Galaxy Fold'un henüz gerçek anlamda test edilmemiş ve ne kadar talep göreceği belirsiz bir cihaz olduğu göz önüne alındığında, Samsung'un binlerce satılmamış ürünle karşı karşıya kalmamak için ilk envanteri düşük tutmaya çalışması mantıklı geliyor.

     

    Ayrıca Galaxy Fold'un satışının zor olabileceği de konuşuluyor. Yaklaşık 2.000 dolar fiyat etiketi taşıyan cihaz bugün piyasadaki en pahalı telefonlardan biri oldu. Henüz tam anlamıyla kabul görmemiş yeni bir teknolojiyi böylesine yüksek bir fiyata sunup hemen iyi bir satış grafiği yakalamak da son derece zor.







  • Çok satacaklarına emin olsalar emin olun üretebildikleri kadar üretirlerdi. Fiyatının çok yüksek olmasından dolayı öyle karar vermişler.

  • Tam tersi çok fazla üretemeyecekleri için fiyatı yüksek tuttular.

    Maliyeti nedir ki en baba 1000 $. Ki bence o kadar bile olmaz. 500-600$'a çıkar en fazla. 1000$ diyelim. Telefon başına 1000$ kazanacak. Diğer telefonlarını en fazla 1000$'a satıyor zaten.

    Yani fold'un kazancı çok ama üretimi kolay değildir büyük ihtimalle.

  • Ayrıca Galaxy Fold'un satışının zor olabileceği de konuşuluyor. Yaklaşık 2.000 dolar fiyat etiketi taşıyan cihaz bugün piyasadaki en pahalı telefonlardan biri oldu. Henüz tam anlamıyla kabul görmemiş yeni bir teknolojiyi böylesine yüksek bir fiyata sunup hemen iyi bir satış grafiği yakalamak da son derece zor.
    Burada benim anlatmak istediğimi daha iyi anlatmışlar.

  • Mümkünse hiç sürmesin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    İstersen 1 milyon tane sipariş verip parasının yarısını yatır bakalım üretemiyorlar mı?

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu çok çok yeni bir teknoloji. Bakkaldan peynir almiyorsun. Her fabrikada üretilemez, her makinede üretilemez. Detayları bilmiyorum ama belki faklı kaynaklar kullanıyorlar. Bu kaynakları Istediği kadar sağlayamaz.
    Apple bile o kadar zengin firma ama üretime aylar önce başlıyor. Neden? Çünkü öbür türlü talebi karşılayamaz. Ki her bileşeni farklı farklı üreticilere ürettirebilirler ve ürettiriyorlar da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Hocam Apple örneği yanlış bence Apple bütün bileşenlerini başka yerlerden mesela Samsung, intel vs. tedarik ediyor. Samsung'un öyle bir durumu yok. Talep olmuş olsa bu telefondan sıkıntı çekmeden üretebileceklerini düşünüyorum da parasının hesabı olmayan geek'lerden başka kimse katlaninca 4 inch ekranı olan telefona 2000 usd vermez. Samsung'un açıklamasının temelinde bunun bilinci var bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 14.000 tl iyi fiyat:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar görünce Mate X'i, yaptıkları telefonun dandikliğini, kimsenin almayacağını anladılar. Boşuna parça sipariş edip üretim bandı açıp masraf edip adetli üretmenin manası yok.

  • Tutmayacak bir cihaz çıkardılar kısa sürede piyasadan silinecek bir cihaz olacak. Tasarımı ve görüntüsü güzel değil ayrıca çok fazla kalın duruyor. Yıllar önce çıkan telefon görüntüsü var

  • tahir40 kullanıcısına yanıt
    Bu haber zaten geçen seneden beri var çok boş yere övüyorsunuz şu çinli firmayı bir de 300 dolara yakın daha pahalı sen huawisin çinlisin içindeki işlemci daha yavaş (kameraların bazı editörlerin ve dxomark'ın şişirmesine maruz kalmış, gece dışında iphone'dan daha kötü kameran var pixel'le karşılaştırmıyorum bile) premiumsun ama 4k 60 fps çekemiyorsun ve sadece mate 20 pro iphone xs ile aynı fiyat argen yok tasarımların çakma , samsung bu tasarım için 2013'ten beri çalıştığını biliyoruz ve ben bir bildikleri vardır diyorum

  • Uretımın az sayıda olacagını zaten daha oncede belırttıler.mate x ı gorunce fılan afallamak dıye bırsey yok yanı takıp edın bıraz.

  • Tutacak mi diye bakacaklar muhtemelen çünkü fiyat yuksek maliyeti de yuksek talebi ölcmeden cok fazla yatirim yapmamalari lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alıcısı da sınırlı olacağı içindir, soun sadece fiyat değil, rakipleri de güçlü.Böyle bir telefon almak isteyen fiyattan önce tasarıma bakıyordur...

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Ben tutacagini dusunuyorum. Zamanla daha guzel modelleri piyasaya surulup daha ucuz ve alinabilir duzeye gelecektir. Yolda cep telefonunun ufacik ekranina bakmak yerine tablet olarak kullanip isin bittiginde katlayip cebinde tasimak rahat olmaz mi? Bence onyargili yaklasmamak lazim. Sadece fiyati cok yuksek ve daha cok yeni bir teknoloji.

  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Ulkemizde vergilerle birlikte 28.000 TL olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.