Şimdi Ara

Toshiba 18 TB kapasiteli MAMR HDD’leri üzerinde çalışıyor: Plakalar yine ısıtılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Japonya merkezli Toshiba, HDD pazarındaki kızışan kapasite savaşlarına cevap vermeye hazırlanıyor. Firmanın plaka sağlayıcısından gelen bilgilerde firmanın çözümlerine dair detaylara yer verildi.

    Toshiba’nın disk plakalarını üreten Showa Denko K.K kaynaklı bilgiler firmanın bu yılın sonuna doğru MAMR tekniği kullanılan 18 TB kapasiteli HDD’lerin ilk örneklerini üreteceğine işaret ediyor. Ayrıca Geçtiğimiz haftalarda Seagate’in de duyurduğu HAMR teknolojili diskler Toshiba’nın da yol haritasında görünüyor ancak net tarih henüz mevcut değil.

    MAMR (Microwave Assisted Magnetic Recording) diske yazma işleminden önce plakaların mikrodalgalarla ısıtılması sayesinde diskin stabilitesinin arttırılmasının yanı sıra veri yoğunluğunda da seviye atlamasını sağlayan bir teknik. HAMR ile MAMR'ı kıyasladığımızda hangisinin önü daha açık bilinmez ancak Seagate'in HAMR teknolojisine sahip diskleri 16 TB ile piyasaya giriş yapacak. Toshiba'nın MAMR tekniğiyle üretilen çözümü ise 18 TB ile rakibinden 2 TB önde.

    Maliyet 

     
    Ayrıca bu yöntemin kullanılacağı plakaların hali hazırdaki HDD’lerde olduğu gibi Alüminyum’dan üretilecek olması ve teknik olarak farkının da olmaması sebebiyle kapasite artışının en azından disk kanadında maliyeti yükseltmemesi bekleniyor. Söz konusu 18 TB’lık kapasiteye 2’şer TB’lık 9 disk ile ulaşılacağını da ekleyelim. 

    Artan veri yoğunluğunun bir sonucu olarak veri aktarım hızlarında iyileşme yolda. IOPS değerleri içinse henüz bir bilgi paylaşılmamış. Buna karşın eğer Japon firma aktüatör sayısını arttırmamakta ısrar ederse diskin yazılımında bazı geliştirmelere gitmesi şart görünüyor, pazardaki talebi karşılamak gözardı edilmemesi gereken bir başlık.
     
    Hatırlayacağınız üzere Seagate bu konuda aktütör sayısını arttıracağını açıklamıştı. Seagate’in temel aldığı teknoloji HAMR, hoş Toshiba da bir süre sonra aynı tekniğe başvuracak. Velhasılı kelam ister HAMR ister MAMR o disk ısınacak. Sonuçlar donanım dünyası tarafından merak ediliyor zira bildiğiniz üzere sıcaklık başlı başına bir bad sector sebebi. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.







  • Yine son kullanıcıya hitap etmeyecek fiyatlarla gelecektir.
    Şu an 8TB f/p,
    yukarısı için istenen fiyatlar fahiş.
    10-12TB uygun fiyatlı HDD çıkarttık haberi gelmediği müddetçe son kullanıcı avcunu yalayacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekanik disklerin son çırpınışları bunlar.

  • Bozuldugunda duyacagin uzuntusu de cabasi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haber çok yanlış kurgulanmış. Isıtılan aluminyum plakalar paramanyetizma ile değil süperparamayetizma prensibine göre çalışıyor. Birisinde sıcaklık üst sınırına çıkıldığında manyetik özellik zayıflıyor, tıpkı mıknatıslarda olduğu gibi. İkincisinde ise manyetik etkileşim sıcaklığı zaten çok üst düzeyde. Bu sıcaklığa kadar ısıtılmazsa paramanyetizma etkisi bile vermiyor.
  • Gövde gösterisi yapacaklarına,ssd üzerine çalışşalar herkez için iyi olur.

  • Exabyte'lara az kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssd dururken bu niye? Elektrikli arabayla h karbon yakıtlı arabanın rekabetinin aynısı burada yaşanıyor. Eninde sonunda elektrikli araba ve ssd kazanacak ??

  • Siz hala daha batmadınız m?

  • Nedir bu dönüşlü disk aşkı? Yeter artık ya, SSD içermeyen cihaz satılması yasaklanmalı...

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Uzun süreli, güvenilir, sürekli okuma yazma gerektirmeyen saklamalar için gerekli manyetikler. Manyetikler yasaklansın demek kamyonlar yasaklansın demek gibi bir şey.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Ssd dururken bu niye? Elektrikli arabayla h karbon yakıtlı arabanın rekabetinin aynısı burada yaşanıyor. Eninde sonunda elektrikli araba ve ssd kazanacak ??
    18 tb alana ihtiyaç duyan birisi 18 tb ssd mi alacak? fiyat farkından haberiniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raxetul kullanıcısına yanıt
    Şu anda kaset ne desek herkes o ne ki, çöp, ölmüş bitmiş bir ürün der. Ama yedekleme için halen kullanılıyor, bunların takıldığı sürücülerin fiyatları da bin dolarları buluyor.
    Mekanik diskler de kaset gibi olacak, son kullanıcı nezdinde belki kullanılmayacak. Ama veri merkezlerinde falan kullanılmaya devam edecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar artık ya sunucularda veya yedekleme olarak kullanılabilir.
    SSD nin bu ölçekteki cihazları şimdilik çok yüksek fiyata mal olur.
    Fakat artık onlarda da kapasiteyi fazla artıramıyorlar. SSD'ler yakında çoğu yere hakim olacak görünüyor.

  • TOSHIBA satılırken devlet desteği ile bizim iş adamlarımızdan biri alsaydıya . Suriyelilere verilen paranın 10 da 3 ü ile. Yazık vallahi. Düşündükce çok zoruma gidiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Şu anda kaset ne desek herkes o ne ki, çöp, ölmüş bitmiş bir ürün der. Ama yedekleme için halen kullanılıyor, bunların takıldığı sürücülerin fiyatları da bin dolarları buluyor.
    Mekanik diskler de kaset gibi olacak, son kullanıcı nezdinde belki kullanılmayacak. Ama veri merkezlerinde falan kullanılmaya devam edecek.
    Epey de hızlılar, rastgele erişim yok ama ihtiyaçta yok, veri sıkıştırılarak yazılırsa lto10 tape 125tb+ alan sunuyor ve 3000mb/s yakın hızla verileri dışarı aktarabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 1 Mart 2019; 19:31:16 >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    tabiyki ssd eninde sonunda kazanacak. dijital dunyada mekanik hareketli parcalarin olmasi en basindan bana hep garip gelmistir. ama suda baska bir gercekki oturmus olgunlasmis bir teknoloji sozkonusu. milyarlarca dolar harcanip kurulmus fabrikalar var. ssd kazanacak diye oylece birakacak degilller. zamninda yapilmis yatirimdan, fabrikalardan, is makinalarindan kazanabildikleri kadar kazanmaya calisacaklardir. makenik diskin omrunu uzakktiklari her sene onlar icin nerdiyse sifir yatirimla kazanilan para demek.

  • raxetul kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamışsınız :) Manyetik yasaklansın demedim, SSD içermeyen cihazlar yasaklansın dedim ki burada da sınır en az 120 olmalı, 120 SSD + 1TB HDD olsun, kimse Windows'u yavaş harddisklere yüklemek zorunda kalmasın, kimsenin en değerli varlığı olan zamanı bilgisayarda beklemekle geçmesin ama depo olarak yine istenirse HDD kullanılsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 2 Mart 2019; 0:15:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav neden bu kadar kişisel odaklısınız arkadaşlar? Sizin gibi bireysel kullanıcılar dışında kurumsal kullnıcılar da var. Biz bu gelişmeleri merakla takip ediyoruz. Sizin için bişey ifade etmesede bizler için tahmininizden çok daha fazlasını ifade ediyor. çeşit çeşit teknolojiler var bu malzemeleri kullanan. Sıkıldım artık bencil yorumlardan

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.