Şimdi Ara

Sony’nin yeni amiral Gemisi Xperia 1 tanıtıldı! Xperia 1 özellikleri:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony yeni amiral gemisi telefonunu MWC 2019’da tanıttı. Sony Xperia XZ isimlendirmesini sonlandıran firma, yeni telefonuna Sony Xperia 1 adını veriyor. Sony Xperia 1 özellikleri ve çıkış tarihi haberimizde.

    Sinematik ekran 

    Sony Xperia 1, sinematik ekranı ile dikkat çekiyor. CinemaWide adı verilen ekran 21:9 en boy oranına sahip. Film deneyimini üst seviyeye çıkarmak amacıyla 4K çözünürlüğünde 6.5 inç boyutunda HDR bir ekrana yer veriliyor. Ayrıca Dolby Atmos özellikli stereo hoparlör ile işitsel anlamda da film deneyiminin geliştirilmesi amaçlanmış. 21:9 en boy oranı sayesinde film ve diziler, altta üstte siyah çerçeve olmadan tam ekran izlenebilecek.

     

    Renklerin daha doğru gösterilmesi için X1 görüntü işleme teknolojisi ve 10 bit ton geçişi teknolojilerini barındırıyor. Uzun ekran, sadece film izlerken değil üst üste iki uygulama çalıştırırken 18:9 ekranlara göre daha fazla verimlilik sunuyor.

    Bugüne kadar kalın çerçeveleri nedeniyle epey eleştiri alan Sony, bu defa çentiksiz ve ince çerçeveli bir tasarım ile teknoloji severlerin gönlünü çelmeyi amaçlıyor. Çentikli olmadığı için üst bölümdeki çerçeve kalın olsa da çentikten hoşlanmayanların kabullenebileceği bir kalınlığa sahip. Telefonun arka bölümünde Sony’nin tasarım çizgisi korunmuş. Suya ve toza karşı IP 68 seviyesinde dayanıklılık sağlarken, düşmelere karşı ön ve arka camda Gorilla Glass 6 koruma teknolojisi tercih ediliyor. Parmak izi okuyucu sensör, yan bölümdeki güç butonunun üzerine yerleştirilmiş. Yüz tanıma teknolojisine yer verilmemiş.

    Üç arka kamera 

    Kamera tarafında da önemli geliştirmeler bulunuyor. Sony Xperia 1, firmanın üç arka kameralı ilk telefonu. Arkada geniş açılı, ultra geniş açılı ve 2X telefoto sensörlere yer veriliyor.

    12 MP çözünürlüğündeki ana kamera 1/2.6” sensör büyüklüğü ve f/1.6 diyafram açıklığına sahip. Optical SteadyShot adı verilen OIS ve EIS görüntü sabitleme teknolojisi ve Dual Pixel otofokus teknolojileri bulunuyor. Eye AF özelliği sayesinde göz takipli netleme yapıyor.

    Cinema Pro özelliği sayesinde sinema renk tonlarında 4K HDR, 21:9 formatlı 24 fps çekim yapılabiliyor. Çekimin renk tonunu, renk doygunluğunu ve beyaz dengesini özelleştirebiliyoruz. Bu modda çekilen videolar, CinemaWide ekran sayesinde tam ekran izlenebiliyor.

    Sony Xperia 1 gücünü Snapdragon 855 yonga setinden ve 6 GB RAM’den alıyor. Dahili depolama alanı olarak 64 GB ve 128 GB seçenekleri sunuyor. 512 GB’ kadar MicroSD kart ile hafızayı arttırabilmek mümkün.

    Küçük batarya

    Telefonda 3330 mAh büyüklüğünde batarya bulunuyor. 6.5 inç büyüklüğündeki 4K ekranı düşündüğümüzde bu batarya kapasitesi, kağıt üzerinde düşük duruyor. Sinematik ekranıyla öne çıkan bir telefon ancak 2 saat uzunluğunda, 4K çözünürlüğünde bir film izledikten sonra günün çıkaramayacak bir bataryaya sahip. Bataryanın tasarruflu kullanılması için Smart Stamina modu ve pil ömrünü korumak için gece boyu yavaş dolum yapan Battery Care özelliklerini daha önceki telefonlarda olduğu gibi Xperia 1’de de görüyoruz.

    Sony Xperia 1, bahar aylarının sonlarında satışa sunulacak. Fiyatı ve çıkış tarihi hakkındaki detaylı bilgilerin daha sonra paylaşılacağı açıklandı.








  • "Sinematik ekranıyla öne çıkan bir telefon ancak 2 saat uzunluğunda, 4K çözünürlüğünde bir film izledikten sonra günün çıkaramayacak bir bataryaya sahip." nasıl bir yorumdur sayın editör. Böyle bir yorum yapabildiğinize göre telefonu uzunca kullandınız ve bu sonucu çıkardınız herhalde.

    Bataryaya laf söyleyen arkadaşların da artık dikkat etmesi gereken şey rakam değil optimizasyondur. Aynı özellikte olup 4000 mah pili olan bir telefondan bir farkı yoksa, suç bu az pil koyanın değil çok pille düşük sonuç veren telefonundur.

    Eleştirmiş olmak için eleştirmesin kimse. Ekran en-boy oranını eleştirenlere bir şey denemez sonuçta tasarım kullanmadan da deneyimlenebilecek bir şeydir.

    Ekrana delik açıp bir yenilik getirmediği için de Sony'i kınıyorum. :)
  • İnfrared de ekleselermis keşke. Tv kumandasını bulamayınca bunu kullanırdık. Elede iyi oturur böyle
  • 4k 60 fps yine yok. Çöp.
  • Ya bütün metni oha ne telefon yapmışlar diye okudum fakat o son satırlar tam bir hayal kırıklığı, toblerone kutusu gibi telefona 3300 batarya ne Sony gözünü seveyim.
  • Pil dışında ben gayet beğendim açıkçası fakat şöyle bir şey fark ettim haber içindeki 1.resimde çerçeveler incecik görünüyor ama 3. resimde sanırım gerçek hali ortaya çıkıyor o resimde çerçeveler daha kalın. 1.resim Sony'nin paylaştığı bir resimse biraz photoshop yapıldığı bariz çerçeveleri daha ince göstermek için. Ekran nerdeyse ön kamerayı kapatacak ilk resimde çerçevenin inceliğinden :D
  • sony'ye çok laf ettim ama telefon cidden çok güzel olmuş bence.
  • Anladığım kadarıyla cinemawide özelliğinde 24 fps. Normal video çekiminde 60 fps olabilir.

    [Edit] 60 fps yokmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmahmutd -- 25 Şubat 2019; 14:9:9 >
  • MrKattchup kullanıcısına yanıt
    "Toblerone kutusu" :D
  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    Uzunluk açısından demiştim de sonra farkettim üçgen o yanlış anlaşılacak diye
  • Tasarım güzel ama alışılmadık şekilde. Kamerayı merak ediyorum sadece.
  • Sony süper cihaz yapmış. Batarya 4000mAh olsa efsane olurdu.
  • Gerçek kumanda bu.
  • MrKattchup kullanıcısına yanıt
    Telefon üçgen olsa, bari yenilik derdik.
  • Hiç uzatmaya gerek yok, net çöp bir cihaz, koy kumandayı sepete, yolla memlekete. Şu resim bile özetliyor ne denli kaliteli olduğunu (!)
    Sony’nin yeni amiral Gemisi Xperia 1 tanıtıldı! Xperia 1 özellikleri:

    Bravo Sony gene kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmayı başardın. Ne bekliyorduk ne geldi. (Not: tasarıma çok lafım yok fakat öyle bir ekran ve dizayn tercih ettiysen diğer bileşenlerinle ve yazılımınla da onun altını dolduracaksın. Z2 de bile 3200 mah batarya var ebat olarak daha küçük olmasına ve fullhd lcd ekranına rağmen, kumanda gibi cihaz yapmışsın, 4k ya 3330 mah koymak nedir? Şaka gibi resmen...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 25 Şubat 2019; 14:48:45 >




  • Şimdi araştırıp farkettim de bu ekran XZ Premium gibi 4K falan değil. Xperia 1'de 3840×1644 çözünürlüğü var. Full HD'de nasıl diyoruz: 1080p. 4K için 2160p lazım. Yani 5040×2160. 4K+ olmalıydın. Kimse 21:9 olan uzun telefon istemedi Sony bunu bahane edip bu çözünürlüğü savunmaz umarım. Premium gibi 16:9 yapıp 4K koyaydın. Yetersiz pilin açığını çözünürlükten kısıp mı kurtarmaya çalışacaksın? Kandırmacadan başka bir şey değil. Telefon bedava gelse o garip çözünürlüğü yüzünden satar başka telefon alırım. Fiyatı 1000$ civarı yapar eski Sony'ler gibi pahalı gelip, işlem tamam.
  • 21:9 çok iyi olmuş dizi ve film için rakibi yok.
  • sreylare kullanıcısına yanıt
    Abi çok saçma bir ekran çözünürlüğü var, 2k değil orası belli de tam 4k'da değil, ve saçma şekilde ekran çözünürlüğü boydan tam oturmasına karşın yataydan 600p kadar croplanmış, genel olarak sıkıntılı bir ekran formatına sahip, 3. Parti uygulamalarda anlaşılan o ki bayağı bir sıkıntı yaşanacak.
  • Apple yapsa övgüler uçar ortalıkta ama SONY yapınca eleştiriler diz boyu saygı duyuyorum herkesin görüşüne yanlış anlaşılmasın adamlar tv de sinema keyfini telefona taşımış farklı bi ekranda tutar tutmaz bilmiyorum ama tasarımı beğendim ben güzel ülkemede gelse artık sony...
  • Çok güzel ama geç kalınmış bir hamle... Sektöre yenilik getiren birşeyler mutlaka olmalıydı sevgili Sony...
  • Sony ne yapsa sabuncu tayfa ortaya çıkıyor. Xz Premiumda olan ergonomik parmak izi okuyucuya dönmeniz mutlu etti.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.