Şimdi Ara

Android Go telefonlara Qualcomm QM215 yonga seti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 2017 yılında duyurulan düşük donanımlı telefonlara yönelik Android Go programı yavaş da olsa kendisine taban bulmaya devam ediyor. Program hem üreticiler hem yonga tasarımcıları için yeni bir iş kolu haline geldi. Qualcomm da bundan en iyi şekilde faydalanmak istiyor.


     


    Qualcomm QM215 özellikleri


     


    Genelde 1GB RAM ve 8GB depolama kapasitesi sunan Android Go telefonları için tasarımcılar en düşük seviyedeki işlemcilerini kullanıyor. Qualcomm da daha çok Cortex-A53 tabanlı Snapdragon 4xx serisi ile Cortex-A7 tabanlı Qualcomm 210 yonga setlerini tedarik ediyordu.


     


    Ayrıca Bkz.Intel Hindistan’da önemli bir satın alma gerçekleştirdi

    Son gelen bilgiler firmanın Qualcomm QM215 adında bir yonga seti hazırladığı yönünde. İsme bakıldığında 32-bit dönemi bir işlemci gibi gözüküyor ancak kaynaklar Snapdragon 4xx ayarında olduğunu ifade ediyor.


     


    Yonga setinde 4 adet Cortex-A53 çekirdeği 1.3GHz saat hızında çalışırken Adreno grafik birimi ise 650MHz seviyesini görüyor. Yonga seti 2GB RAM ve 16GB depolama kapasitesi ile 1440×720 piksel çözünürlüğe kadar ekran desteği sunuyor.


     


    MWC 2019 fuarında tanıtılması beklenen yeni yonga setinin uygun bir fiyatlandırma ile geleceği ve bu alanda MediaTek yonga setlerine rakip olacağı ifade ediliyor. Şimdilik hangi telefonlar bu yonga setini kullanacak belirsiz.


     



  • Fiyatları düşürmeyeceğiz diye iyice çer çöp çıkarmaya başladı Qualcomm...

  • yahu anlamıyorum. bir taraftan 10-12 gb ram'li telefonlar çıkıyor ki telefonlar bunun en fazla yarısını kullanır. diğer taraftan 2gb bile zar zor yetecekken 1gb'lık telefon çıkarıyorlar. Tamam sen işlemciyi çıkardın android go için. işletim sistemi de 1gb için uygun. ama uygulamalar uygun değil ki. uygulamaların harcadığı ram ha bire artıyor. belki iyi bir optimizasyonla 20mb ram harcayarak çalışabilecek uygulama 120 mb ram harcıyor. çünkü daha az ram harcasın diye uğraşmıyorlar. eee haliyle bu 1gb ram'li telefon çöpün çöpü oluyor.

  • Buna çöp demek, çöpe hakarettir.

  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Apple bile 2 - 3 GB ram kullanıyorsa. Android tarafındada en az bu kadar gerekli. Apple üst seviye cihazlarında 4 Gb geçti artık ram önemli.

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Üreticiler bunu kolay kolay koymaz. Mediatek tercih ederler direk.

  • Sırf bu sebepten dolayı uygulamaların Go ve Lite sürümleri çıkıyor. Üreticiler için müthiş bir ortam.

    E herkes 10 12 GB RAM'li cihaz kullanmak zorunda değil.
  • Tutmaz qualqomm kaliteden ödün vermedigi için dusuk sınıfta pay kapmasi zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.