Şimdi Ara

Netflix en güncel internet hızları raporunu yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
7.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Dünyada internet hızlarının artması elbette Netflix gibi platformların ortaya çıkmasını sağladı. Bununla birlikte halen çevrim içi yüksek kalite içerikler için pek çok internet altyapısı gerekli hızı sağlayamıyor. Netflix bu açıdan hizmet verdiği ülkeye göre altyapıların bir değerlendirmesini yapıyor.


     


    Ortalamada düşüş var


     


    Ocak 2019 itibariyle yapılan güncellemede ülkemizdeki internet altyapılarının performansı ortaya kondu. İlginç olan önceki analize göre internet hızlarının artmadığı ve aksine bazı sağlayıcıların düşüş yaşadığı.


     


    Ayrıca Bkz.Apple 16 inçlik MacBook Pro modeli hazırlıyor

    Tabloya göre en hızlı internet Turknet tarafından ortalama 3.30Mbps seviyesinde veriliyor. Aralık ayında bu firma 3.45Mbps ortalama internet hızı vermekteydi ve yine tabloda lider durumdaydı.


     


    İkinci sırada Superonline yer alıyor ve ortalaması 3.26Mbps. Geçen aya göre değişiklik yaşamayan firma tabloda bir sıra yükselmiş. Vodafone ise 3.24Mbps ile bir miktar yükseliş yaşamış ve bir sıra da yukarıya ilerlemiş.


     


    Turksat Kablo bu yıl 3.39Mbps hızdan 3.12Mbps hıza düşmüş ve iki sıra gerilemiş. En büyük düşüşü ise Türk Telekom yaşamış. Firma 2.95Mbps ortalama hızdan 2.33Mbps hıza gerilemiş. Bu da onu bir sıra aşağı yani son sıraya indirmiş.


     


    Tablodan son dönemlerde Turknet’in hep lider olduğunu görüyoruz ancak genel anlamda bir hız düşüşü yaşanmış. Sadece Vodafone istikrarlı bir şekilde altyapısını rekabetçi tutmayı başarmış.


     







  • Ayda 30€ Euro ödediğim 400Mb İnternet + Sınırsız Ev Arama Paketi için Vodafone mektup göndermiş. Adresinde 1000MB aktiv oldu. 50 Euro ya geçebilirsin diye. Gerek yok dedim.

    1000MB Interneti kim ne yapsın. Almanya bitmiş. 3000€ gelir 30€ 400Mb 50€ 1000MB. Almanya iflas. Almanya Vodafone 1000Mb Interneti 300-500 Euro ya geciremedigi için kesin kıskanıyor Vodafone Türkiyeyi.

    Superbox bağlattık,upload daki 5 megabit ambargosundan kurtulalım diyerek. Yurt dışı çıkışlarına en fazla 6000 bitrate veri gönderebiliyorsunuz oda kopuyor. Sinyal anlık ve 10'ar saniyelik uzunluklarla 10 kbayt 300 kbayt gibi neredeyse sıfıra iniyor. Yayın yapmak rezillik.Bu internetten adam olmaz.
  • şaşırdık mı?

  • Hala TT'den kopamayanlara yazık. Ben kendimi kurtararı 2 sene oldu. Kablonet ile rahatım. 50mbit mi ne hız.

  • Bağlanan insanların ortalama hızlarıysa bağlanan insanların paketlerine göre değişmezmi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstikrar sürüyor, maşallah.(!)

  • bu adil kullanım kotaları kalktıktan sonra ciddi bir yavaşlama var zaten bu sadece sıralı indirmede değil internette sörf yaparken de fark edilecek seviyede

  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    evet :O

  • Ben ne çektim şu işten hala uğraşıyorum. İşin ilginç yanı ise tv nin kendi test sonucu 20mbps daha sonra netflix uygulamasından yaptığım internet testi 3.5mbps..

    Birisi bana bunu açıklasın. Kimse üstlenmiyor bu rezaleti? Tv üreticisi arıyoruz "araştırıyoruz" diyor iss arıyoruz "biz hızınızı kısıtlamıyoruz" diyor. Buyurun ortalama yukarıda. Hızımız kısıtlanmıyorsa neden ülke ortalaması 3.5mbs çıkıyor?

    Tvden netflix kullanan arkadaşlarım uygulama içinden 10mbs den daha yüksek hız alabiliyorlar mı merak ediyorum açıkçası.

  • Hızlar o kadar rezil ki, Turknetimiz var diye sevinemeyiz bile

  • Gurur tablosu. 3. dünya ülkesi bile son 10 yılda internet hızı kat kat arttırırken biz hız düşürüyoruz.

  • Son iki üç gündür Netflix üzerinden dizi vb. içerikleri izlemekte zorlanıyorum. 4K Film 144p olarak açılıyor. Hız testlerinde kesinlikle bir problem yok 50 Mbps internet erişimim var 46 Mbps olarak görüyorum. Sonra dedim galiba Netflixden kaynaklı bir problem var. 1 Gün bekledim sonuç vermedi sonra müşteri temsilcilerini aradım onlarda bir problem yok 50 Mbps internetiniz var dediler ve doğru Download yaparken 50 Mbps olarak görüyorum. Sonra televizyonuma telefonumdan açtığım internet erişimi ile Netflix e bağlandık şakk 4K kısacası Turktelekom Neflix üzerinde hız sınırlandırması yapıyor.
  • Resmen rezalet.

    Yurtdisindayim ve fast.com yani netflix speedtest den 200 megabit aliyorun. 4k filan banamisin demiyor cat cat aciyor. Turkiyedeki o 3 mbit hizlar ne yahu??

  • vamp kullanıcısına yanıt
    Türk telekom 4k hdr açınca 23-24mbps çıkıyor. bazende 1-2mbps olabiliyor yoğun saatlerde.

  • Ünlü düşünürümüz Binali der ki:

  • Fasttan 5.2 mhps aliyorum uyeligim full paket hangi ayar izliyorumdur hd mi full hd mi 4k mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda 30€ Euro ödediğim 400Mb İnternet + Sınırsız Ev Arama Paketi için Vodafone mektup göndermiş. Adresinde 1000MB aktiv oldu. 50 Euro ya geçebilirsin diye. Gerek yok dedim.

    1000MB Interneti kim ne yapsın. Almanya bitmiş. 3000€ gelir 30€ 400Mb 50€ 1000MB. Almanya iflas. Almanya Vodafone 1000Mb Interneti 300-500 Euro ya geciremedigi için kesin kıskanıyor Vodafone Türkiyeyi.

    Netflix en güncel internet hızları raporunu yayınladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 20 Şubat 2019; 11:28:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ceyhan988

    Fasttan 5.2 mhps aliyorum uyeligim full paket hangi ayar izliyorumdur hd mi full hd mi 4k mi
    İnternet hızı yeterli geldiği sürece ekran çözünürlüğünüz kaç ise o çözünürlükte izlersiniz. Netflix otomatik ayarlıyor. Örnek olarak full hd bir panel de internet hızı yeterli olsa bile 4 k izleyemiyorsunuz.
  • W4rez kullanıcısına yanıt
    Opera Web VPN ya da genel bir sistem geneli VPN e bağlanın . Netflx destekliyor olsun. Ondan sonra rahat rahat izlersiniz.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.