Şimdi Ara

Merakla beklenen 'Dune' uyarlamasının vizyon tarihi açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bilim kurgu edebiyatının en önemli eserleri arasında yer alan Dune serisi, uzun bir sürenin ardından tekrar sinemaya uyarlanıyor. Filmin hazırlıklarına hız kesmeden devam eden yapımcı firma Warner Bros., nihayet vizyon tarihini de açıkladı. Dune filmi 20 Kasım 2020 tarihinde sinemaseverlerle buluşacak.



    Yeni Dune filminin oyuncu kadrosu şu anda oldukça zengin görünüyor. Jason Momoa, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Oscar Isaac, Zendaya ve Stellan Skarsgård gibi günümüzün ünlü aktör ve aktrislerini yeni Dune uyarlamasında birlikte izleyeceğiz. Warner Bros. ekibe her geçen gün yeni isimler de eklemeye devam ediyor.



    Ayrıca Bkz.Bilim kurgu klasiği 'Brave New World' dizi oluyor

    Filmin yönetmenlik koltuğunda ise yine son yılların popüler ismi olan Denis Villeneuve oturuyor. Villeneuve; Arrival (2016) ve Blade Runner 2049 (2017) filmleriyle özellikle de bilim kurgu dünyasında adından çokça söz ettirmeyi başarmıştı. Kanadalı yönetmenin ayrıca Prisoners (2013) ve Sicario (2015) gibi çok başarılı filmleri bulunuyor.




    Dune serisinin daha önce film ve dizi şeklinde iki farklı uyarlaması çekilmişti. Ancak zamanın şartları ve bütçe kısıtlamaları gibi nedenlerden dolayı serinin hakkıyla uyarlanamadığını görmüştük. Dennis Villeneuve yönetimindeki yeni uyarlamalar ise hem yeterli bütçeye hem de çok kaliteli bir ekibe sahip gibi görünüyor.



    6 kitaptan oluşan Dune serisi, uzak bir gelecekte geçiyor ve çöl gezegen Arrakis'i kontrol eden ailenin oğlu olan Paul Atreides'in hikayesini anlatıyor. Felsefi altyapısı ile diğer bilim kurgu serilerinden ayrılan Dune; dinden siyasete, ekonomiden liderliğe bir çok önemli konuda felsefi tahliller yapıyor. 

      







  • Dune 2000 adlı strateji tarzı bilgisayar oyununu severek oynamıştım Command & Conquer de bu oyunun devamı niteliğinde diyebiliriz..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eskiden ne Dune 2000 oynardık be hey gidi...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperVisör

    Dune 2000 adlı strateji tarzı bilgisayar oyununu severek oynamıştım Command & Conquer de bu oyunun devamı niteliğinde diyebiliriz..
    Command & Conquer, dune 2000'den önce çıkmış bir oyun. Klasik westwood strateji oyunları. Oyun aynı oyun, kabukları farklı, fakat red alert 2 ve dune 2000'nin yerleri ayrıdır, keşke westwood kapanmasaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 17 Şubat 2019; 3:46:18 >
  • uçsuz bucaksız çöller, tamda bu yönetmenin hakim olduğu renk. iyi iş çıkaracağını düşünüyorum.
    "The spice extends life, The spice expands consciousness"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dynaturk -- 17 Şubat 2019; 8:23:42 >
  • Kadro enteresan, söz konusu yönetmende Villeneuve olunca beklenti yüksek oluyor, bakalım.
  • Dune2000 playstation da bile vardi bea

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okuduğum en iyi bilimkurgu serisiydi umarım iyi bir iş çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Şerefsiz EA satın alıp bitirdi westwoodu. Generals falan çıkarttılar sonra 10 senedir bişey yoktu şimdi de dandik bir mobil oyun çıkarmışlar Tiberian Sun ın ekmeğini yiyorlar hala

  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Command & Conquer'un da atası dune 2 vardı. aynen keşke ea hiç satın almasaydı, içine etmeseydi.

  • Dune 2000 değil de Dune II C&C'un öncülüdür.

  • Kadro güzel görünüyor, yönetmenin izlediğim filmleri de bu tarz filmlerin altından kalkabilecegini düşündürdü. Bekleyelim bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş bu film sadece ilk kitabın uyarlaması mı yoksa tüm seriyi mi kapsıyor? Sadece ilk kitapsa filmden önce seriye başlamayı düşünüyorum.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    dune oyundan degil kitapdan geliyor. sonradan yapilmis bir suru oyunuda olsada orjinali kitaptir ve kitabinin cok saglam bir temeli, tutarli bir evreni vardir.

  • Herkes ne oyundu beaa yazmış. Film çıkacak, oyun değil arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Resident Evil

  • Kitabın bugüne kadar çekilmiş 1 versiyonu var sanırım, o da ilginç yönetmenlerden David Lynch'e ait. O dönem için çok iyi efektleri ve oyuncu kadrosuna sahipti. Yeni filmin kadrosu da oldukça güzel görünüyor, Villeneuve de Arrival'da beğenmemiştim ama BR 2049'da kötü bir iş çıkarmamıştı. Merakla bekliyorum, inşallah piyasa vb denilerek kırpık bir yapım ortaya koymazlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.