Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Temizlik Manyakları! Herkes Buraya..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Cevap: Temizlik Manyakları! Herkes Buraya.. Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
strafor

Sisteme Gözat

1 Haziran 2007; 14:37:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

nasıl engeller ki ? Bir kere sildikten sonra ? Kimyasal bişi mi var ki ?

AMD Phenom 9550 Quad-Core 2.2 GHz MSI K9A2 Platinum AMD 790FX, 2 X PCIExp HIS HD4850 IceQ 4 Turbo, 512 MB DDR3, 256 bit, 650/2000 PHILIPS 220XW8FB/00 22" 2ms DVI/HDMI/Multimedia Wide LCD KINGSTON 2048 MB (1024X2) DDR2 1066 Mhz HYPERX SAMSUNG 320 GB SATA II NCQ 16 MB TUNÇMATİK LITE 600VA UPS ASUS DVDRW 2014S1TAVERMEDIA DVB-S Pro DIGITAL TV RAIDMAX SAGITTA 2 430W Asus G1S Notebook
*Akasa External 3.5" eSATA Box + SAMSUNG 320 GB SATA II NCQ 16 MB 7200rpm
*Logitech Chillstream Gamepad
*Logitech MX 518 Gaming Mouse
*Samsung L77 (7.2 MP - 7X Optical Zoom)
*Philips 7@7k Xenium Champion (2 ay bekleme süresi)
BarışNet

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

1 Haziran 2007; 16:22:39 

mikro fiber bezlerde gözle görülemeyecek şekilde kanallar wardır..tozlar bu kanallara dolarak silerken atılır ve antistatiktir toz tutmazlar.tozlar zaten statik olan şeylere gelir bu yüzden bi etkisi olabilir diye düşünüyorum. bilmiorm yanılıyormuyum

Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir.
Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz.
Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor,
kaste ve fiile dayanan taassupkar hareketlerden sakınıyoruz.Mustafa Kemal ATATÜRK
mrt0392

1 Haziran 2007; 18:45:45 

arkadaşlar ben nescafe döktüm klavyenin üstüne 3 4 ay önce ve o zmn temizledim bişey de olmadı ama bi tuş sertleşti ve biraz sert bastım galiba yerinden fırladı şimdi bunu temizlemek için napayım??

Ege_Aşığı

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

1 Haziran 2007; 19:36:30 

Haklısın öyle oluyor diye biliyorum bende :)
quote:

Orjinalden alıntı: BarışNet

mikro fiber bezlerde gözle görülemeyecek şekilde kanallar wardır..tozlar bu kanallara dolarak silerken atılır ve antistatiktir toz tutmazlar.tozlar zaten statik olan şeylere gelir bu yüzden bi etkisi olabilir diye düşünüyorum. bilmiorm yanılıyormuyum

sioux

2 Haziran 2007; 4:29:16 

bu takntıların çoğu bende de var 4 senede 3 tane laptop kullandm hepside kız gibi

gözlük silmek için kulanılan bezlerden alın boyle yumuşak ipeksi falan bişey bi de gözlükçülerden gözlük silme spreyleri vardır markası zeiss özel temizleme sıvısıdır kapağı mavi tüpü gümüş gri. 5 ytl 25 gramlık tüp. ondan alın beze püskürtün lcd yi öyle silin böylece lcd nin üzerindeki ince filmi ilk günki gibi korumuş olursunuz. Sakın kolonyalı mendil ya da herhangi bir alkol muhteviyatlı sıvı kullanmayın ekranı elinize alırsınız uzun vadede

Ege_Aşığı

2 Haziran 2007; 5:05:26 

hmm, gözlükçüden sorayım bakalım:) , dedğini yapayım, direk bu spreyi gözlük bezine sıkacağım değil mi ? ekrana sıkmayacağım yani
quote:

Orjinalden alıntı: sioux

bu takntıların çoğu bende de var 4 senede 3 tane laptop kullandm hepside kız gibi

gözlük silmek için kulanılan bezlerden alın boyle yumuşak ipeksi falan bişey bi de gözlükçülerden gözlük silme spreyleri vardır markası zeiss özel temizleme sıvısıdır kapağı mavi tüpü gümüş gri. 5 ytl 25 gramlık tüp. ondan alın beze püskürtün lcd yi öyle silin böylece lcd nin üzerindeki ince filmi ilk günki gibi korumuş olursunuz. Sakın kolonyalı mendil ya da herhangi bir alkol muhteviyatlı sıvı kullanmayın ekranı elinize alırsınız uzun vadede

strafor

Sisteme Gözat

2 Haziran 2007; 9:21:46 

antistatik sprey diye bişiy var, büro malzemesi temizleyicisi diyor. Üstünde monitor resmi filan da var, pembe bir sıvı.. Çalkalayınca köpürüyor. Bunu önce beze, sıkıp hafif nemlendirsek bezi ?

AMD Phenom 9550 Quad-Core 2.2 GHz MSI K9A2 Platinum AMD 790FX, 2 X PCIExp HIS HD4850 IceQ 4 Turbo, 512 MB DDR3, 256 bit, 650/2000 PHILIPS 220XW8FB/00 22" 2ms DVI/HDMI/Multimedia Wide LCD KINGSTON 2048 MB (1024X2) DDR2 1066 Mhz HYPERX SAMSUNG 320 GB SATA II NCQ 16 MB TUNÇMATİK LITE 600VA UPS ASUS DVDRW 2014S1TAVERMEDIA DVB-S Pro DIGITAL TV RAIDMAX SAGITTA 2 430W Asus G1S Notebook
*Akasa External 3.5" eSATA Box + SAMSUNG 320 GB SATA II NCQ 16 MB 7200rpm
*Logitech Chillstream Gamepad
*Logitech MX 518 Gaming Mouse
*Samsung L77 (7.2 MP - 7X Optical Zoom)
*Philips 7@7k Xenium Champion (2 ay bekleme süresi)
Ege_Aşığı

2 Haziran 2007; 10:28:45 

olur mu acaba bilen var mı gerçekten??

Sk8ter_Boi

2 Haziran 2007; 15:21:44 

1.5 senedir kullanıyorum en iyisi hiç önemsememek ne kadar önemsersen okadar deli olursun okadar aksilik peşini bırakmaz. çekirdek mi dersin cips mi dersin ıncık cıncık herşeyi yapıyorum bişi de olmuyo süpürge makinesini üstünden şöyle bi geçirin olsun bitsin arada ıslak mendil ile silin tmmdır. LCD ye gelince su ile kolanya ile silmeyin ıslak mendil dahil iz bırakıyor ayda bir silerdim baktık olacak gibi değil kuru bezle silin. lekeler için tükürük toz vs onlar da gider hafifçe silin uraşın işte bastırmadan. geçmiyorsa ütü suyu içme suyu deneyin :D azcık. su bişi yapmaz leke bırakır sadece çok sık silmemeye gayret edin dicem olmucak ama yinede diyorum 2-3 ayda bir silin yalandan yere 30 milyon 15 milyon verip almayın dicem ama isteyen alsın işte :D.

Işık gerekliyse güneş isterim!
talha24

2 Haziran 2007; 20:24:59 

arkadaslar yeni laptop aldım a 200 1 bp toshiba laptopuma hayranım aşık oldum temizlik ve bakım için olmazsa olmaz ne varsa bana yardımcı olabilirmisiniz

arifcetiner

3 Haziran 2007; 8:33:01 

quote:

Orjinalden alıntı: salida

Bende evdeki lcd tvyi aldığımda 2 ay boyunca takıntı yapmıştım, teknosada satılan temizlik kitini aldım çok az kullandım içindeki bez kalitesiz en iyisi kaliteli mikrofiber bez (marketlerde 5-7.5 ytlarası mevcut) alıcaksın, iyice bir ıslatıp yumuşamasını sağlıyıp sıkacaksın yalnız sıkarken düzgün bir şekilde katlayıp sıkacaksın ardından güzelce serip hafif nemli olana kadar kuratacaksın, daha pratik bir çözüm olarak bezi buharlı ütü ilede ütüleyerek bu kıvama getirebilirsiniz. :)

Başları doğruda, Ütü işine girmeyin bezi katılaştırıveriyor. Dokuları yakıyor. Silerken kötü bir durum.

Asus F3Jc 2GB RAM
Gigabyte U8000 USB TV
WesternDigital 2,5" Passport 80GB Harici HDD
Piranha Signum 1 GB + 1 GB MP4 Player
Samsung Digimax S630 6.0MP
Hazar

Sisteme Gözat

3 Haziran 2007; 10:48:45 

Ekrana koruma filmi yapıştırın "ekranım çizildi" derdinden kurtulursunuz. Bende tablet pc var(dı), sürekli ekranı parmaklıyordum mecburen, Sony kamera var ekranı dokunmatik, onu da sürekli parmaklıyorum, telefon; cildim yağlı olduğu için ekran kirleniyordu, hepsine koruma filmi taktım artık derdim yok.
Ayrıca bilip bilmediğiniz temizleme spreylerini ekrana sürmeyin özellikle PARLAK cins ekranlar çok kolay bir biçimde hasar görebilir, dalgalar oluşur. Ama Dell'in bazı modelleri gibi bakınca mat ve pürüzlü gibi gözüken ekrandansa istediğinizle silebilirsiniz çok dayanıklı onlar.

Bazı arkadaşların dediği gibi gerçek mikrofiber bez kullanarak tüm cam eşyalarınıza parlaklık kazandırabilirsiniz, gözlüğümü telefonumu ekranımı hep mikrofiber bezle siliyorum KURU olarak. Eğer kir varsa bende Emtec'in üretmiş olduğu LCD temizleme mendillerinden var (ıslak kuru), o güzel temizliyor.

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

Ege_Aşığı

3 Haziran 2007; 11:41:16 

benim o filmden yok nerden bulabilirim :)
quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Ekrana koruma filmi yapıştırın "ekranım çizildi" derdinden kurtulursunuz. Bende tablet pc var(dı), sürekli ekranı parmaklıyordum mecburen, Sony kamera var ekranı dokunmatik, onu da sürekli parmaklıyorum, telefon; cildim yağlı olduğu için ekran kirleniyordu, hepsine koruma filmi taktım artık derdim yok.
Ayrıca bilip bilmediğiniz temizleme spreylerini ekrana sürmeyin özellikle PARLAK cins ekranlar çok kolay bir biçimde hasar görebilir, dalgalar oluşur. Ama Dell'in bazı modelleri gibi bakınca mat ve pürüzlü gibi gözüken ekrandansa istediğinizle silebilirsiniz çok dayanıklı onlar.

Bazı arkadaşların dediği gibi gerçek mikrofiber bez