Şimdi Ara

Temizlik Manyakları! Herkes Buraya.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
160
Cevap
0
Favori
7.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nasıl engeller ki ? Bir kere sildikten sonra ? Kimyasal bişi mi var ki ?
  • mikro fiber bezlerde gözle görülemeyecek şekilde kanallar wardır..tozlar bu kanallara dolarak silerken atılır ve antistatiktir toz tutmazlar.tozlar zaten statik olan şeylere gelir bu yüzden bi etkisi olabilir diye düşünüyorum. bilmiorm yanılıyormuyum
  • arkadaşlar ben nescafe döktüm klavyenin üstüne 3 4 ay önce ve o zmn temizledim bişey de olmadı ama bi tuş sertleşti ve biraz sert bastım galiba yerinden fırladı şimdi bunu temizlemek için napayım??
  • Haklısın öyle oluyor diye biliyorum bende :)
    quote:

Orjinalden alıntı: BarışNet

mikro fiber bezlerde gözle görülemeyecek şekilde kanallar wardır..tozlar bu kanallara dolarak silerken atılır ve antistatiktir toz tutmazlar.tozlar zaten statik olan şeylere gelir bu yüzden bi etkisi olabilir diye düşünüyorum. bilmiorm yanılıyormuyum
  • bu takntıların çoğu bende de var 4 senede 3 tane laptop kullandm hepside kız gibi

gözlük silmek için kulanılan bezlerden alın boyle yumuşak ipeksi falan bişey bi de gözlükçülerden gözlük silme spreyleri vardır markası zeiss özel temizleme sıvısıdır kapağı mavi tüpü gümüş gri. 5 ytl 25 gramlık tüp. ondan alın beze püskürtün lcd yi öyle silin böylece lcd nin üzerindeki ince filmi ilk günki gibi korumuş olursunuz. Sakın kolonyalı mendil ya da herhangi bir alkol muhteviyatlı sıvı kullanmayın ekranı elinize alırsınız uzun vadede

• hmm, gözlükçüden sorayım bakalım:) , dedğini yapayım, direk bu spreyi gözlük bezine sıkacağım değil mi ? ekrana sıkmayacağım yani
    quote:

Orjinalden alıntı: sioux

bu takntıların çoğu bende de var 4 senede 3 tane laptop kullandm hepside kız gibi

gözlük silmek için kulanılan bezlerden alın boyle yumuşak ipeksi falan bişey bi de gözlükçülerden gözlük silme spreyleri vardır markası zeiss özel temizleme sıvısıdır kapağı mavi tüpü gümüş gri. 5 ytl 25 gramlık tüp. ondan alın beze püskürtün lcd yi öyle silin böylece lcd nin üzerindeki ince filmi ilk günki gibi korumuş olursunuz. Sakın kolonyalı mendil ya da herhangi bir alkol muhteviyatlı sıvı kullanmayın ekranı elinize alırsınız uzun vadede

• antistatik sprey diye bişiy var, büro malzemesi temizleyicisi diyor. Üstünde monitor resmi filan da var, pembe bir sıvı.. Çalkalayınca köpürüyor. Bunu önce beze, sıkıp hafif nemlendirsek bezi ?
  • olur mu acaba bilen var mı gerçekten??
  • 1.5 senedir kullanıyorum en iyisi hiç önemsememek ne kadar önemsersen okadar deli olursun okadar aksilik peşini bırakmaz. çekirdek mi dersin cips mi dersin ıncık cıncık herşeyi yapıyorum bişi de olmuyo süpürge makinesini üstünden şöyle bi geçirin olsun bitsin arada ıslak mendil ile silin tmmdır. LCD ye gelince su ile kolanya ile silmeyin ıslak mendil dahil iz bırakıyor ayda bir silerdim baktık olacak gibi değil kuru bezle silin. lekeler için tükürük toz vs onlar da gider hafifçe silin uraşın işte bastırmadan. geçmiyorsa ütü suyu içme suyu deneyin :D azcık. su bişi yapmaz leke bırakır sadece çok sık silmemeye gayret edin dicem olmucak ama yinede diyorum 2-3 ayda bir silin yalandan yere 30 milyon 15 milyon verip almayın dicem ama isteyen alsın işte :D.
  • arkadaslar yeni laptop aldım a 200 1 bp toshiba laptopuma hayranım aşık oldum temizlik ve bakım için olmazsa olmaz ne varsa bana yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: salida

Bende evdeki lcd tvyi aldığımda 2 ay boyunca takıntı yapmıştım, teknosada satılan temizlik kitini aldım çok az kullandım içindeki bez kalitesiz en iyisi kaliteli mikrofiber bez (marketlerde 5-7.5 ytlarası mevcut) alıcaksın, iyice bir ıslatıp yumuşamasını sağlıyıp sıkacaksın yalnız sıkarken düzgün bir şekilde katlayıp sıkacaksın ardından güzelce serip hafif nemli olana kadar kuratacaksın, daha pratik bir çözüm olarak bezi buharlı ütü ilede ütüleyerek bu kıvama getirebilirsiniz. :)

Başları doğruda, Ütü işine girmeyin bezi katılaştırıveriyor. Dokuları yakıyor. Silerken kötü bir durum.

• Ekrana koruma filmi yapıştırın "ekranım çizildi" derdinden kurtulursunuz. Bende tablet pc var(dı), sürekli ekranı parmaklıyordum mecburen, Sony kamera var ekranı dokunmatik, onu da sürekli parmaklıyorum, telefon; cildim yağlı olduğu için ekran kirleniyordu, hepsine koruma filmi taktım artık derdim yok.
    Ayrıca bilip bilmediğiniz temizleme spreylerini ekrana sürmeyin özellikle PARLAK cins ekranlar çok kolay bir biçimde hasar görebilir, dalgalar oluşur. Ama Dell'in bazı modelleri gibi bakınca mat ve pürüzlü gibi gözüken ekrandansa istediğinizle silebilirsiniz çok dayanıklı onlar.

Bazı arkadaşların dediği gibi gerçek mikrofiber bez kullanarak tüm cam eşyalarınıza parlaklık kazandırabilirsiniz, gözlüğümü telefonumu ekranımı hep mikrofiber bezle siliyorum KURU olarak. Eğer kir varsa bende Emtec'in üretmiş olduğu LCD temizleme mendillerinden var (ıslak kuru), o güzel temizliyor.

• benim o filmden yok nerden bulabilirim :)
    quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Ekrana koruma filmi yapıştırın "ekranım çizildi" derdinden kurtulursunuz. Bende tablet pc var(dı), sürekli ekranı parmaklıyordum mecburen, Sony kamera var ekranı dokunmatik, onu da sürekli parmaklıyorum, telefon; cildim yağlı olduğu için ekran kirleniyordu, hepsine koruma filmi taktım artık derdim yok.
    Ayrıca bilip bilmediğiniz temizleme spreylerini ekrana sürmeyin özellikle PARLAK cins ekranlar çok kolay bir biçimde hasar görebilir, dalgalar oluşur. Ama Dell'in bazı modelleri gibi bakınca mat ve pürüzlü gibi gözüken ekrandansa istediğinizle silebilirsiniz çok dayanıklı onlar.

Bazı arkadaşların dediği gibi gerçek mikrofiber bez kullanarak tüm cam eşyalarınıza parlaklık kazandırabilirsiniz, gözlüğümü telefonumu ekranımı hep mikrofiber bezle siliyorum KURU olarak. Eğer kir varsa bende Emtec'in üretmiş olduğu LCD temizleme mendillerinden var (ıslak kuru), o güzel temizliyor.

• Ben gittigidiyordan aldım biraz kalitesiz gibi. Neden dersen, nasıl anlatırım bilemem ama o filmi yapıştırınca görünümde değişiklik oluyor. Onun kalitelileri de var 3M'in gibi, ama 14.1" için 30$ dava ediyorlar.
  • Anladım bir bakayım ben de:) çünkü toz yapışıyor hep görünmüyor ama kapatınca ekranda hepsi açık bir şekilde görünüyor:(
  • arkadaşlar önceden camsil ve peçete kullanıyodum fakat şimdi mikrofiber bez aldım ve kuru bi şekilde uygaulanduğı zaman gerçekten iyi sonuçlar elde ettim tavsiye ederim
  • kaç para bu mikrofiber bezler ? 1 milyoncularda satılır mı ? Bende penye parçası var bi tane , onla siliyorum. Birde gözlük bezim var.. Duruma göre devam.. Şimdi cidden merak ettim bu mikrofiber olayını..
  • quote:

Orjinalden alıntı: strafor

kaç para bu mikrofiber bezler ? 1 milyoncularda satılır mı ? Bende penye parçası var bi tane , onla siliyorum. Birde gözlük bezim var.. Duruma göre devam.. Şimdi cidden merak ettim bu mikrofiber olayını..

Bir bilgisayar magazası gibi yerlerde bulabilirsin. 1 Milyoncuda olacağını sanmıyorum.
  • kaç para ?
  • Çok sanki bir bez için..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.