pakette maalasef HDMI kablo mevcut değilmiş. Geçen hafta sonu Vatana gittim gördüm, gerçekten nefis bir monitör. Bu BenQ'nun getirdiği 2.HDMI lı monitör oldu, adamlar HDMI devrini başlattılar. Merak ettiğim HD desteklii cihazla bu monitörün nasıl çalıştığı, abisi 24" bir efsane oldu zaten ama bu nasıl acaba ?
Cumartesi günü hiç aklımda yokken gittim bir "BENQ FP94VW" aldım vatandan (satışçı arkadaşların tavsiyesiyle). "casparza"nın da dediği bigi paketten analog ve dvi kablosu çıktı HDMI kablosu vermiyor.
Kalitesine gelince, tek kelimeyle mükemmel, renkleri çok canmlı ve parlaklığı iyi. Renk modları gerçekten kullanışlı. Hiç ölü piksel yok, gerçi sıfır ölü piksel garantisi var ve vatan bu konuda çabuk değişim garantisi veriyor.
İyide monitördeki HDMI girişine PC yi nasıl bağlayacaksınız! Ekran kartı HDMI çıkışlı bildiğim kadarıyla sadece Sapphire in tek bir modelinde var???
Yani HDMI girişi olmasının ne gibi artısı var?
Yada şöyle bağlantı olurmu DVI-HDMI ile ekran kartından DVI ile çıkıp monitöre HDMI dan girme?? +HDCP desteği varmıdır???(bundan hiç bahsedilmemiş özelliklerinde?? örneğin LG nin 1760/1960 serisinde bu destek vardır)
Selamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 24 Nisan 2007; 23:36:59 >
HDMI geleceğe bir yatırım aslında şu an bence. Evet sadece sapphire de var sanırım hem ekran kartı olarak hemde anakartta ama "dark-knight" ın dediği gibi aldığın bir monitöre divx player, hd dvd player, ps3 vs. , uydu alıcı bağlamak güzel bir düşünce .
+HDCP desteği varmıdır???(bundan hiç bahsedilmemiş özelliklerinde?? örneğin LG nin 1760/1960 serisinde bu destek vardır)
Selamlar
Evet var, özellikleri yazılırken "DVI-D HDCP port" şeklinde yazıyor. Aslına bakarsan bir mönitörün üzerinde HDMI girişi olup HDCP desteği olmaması, bir cihazın üzerinde kulaklık çıkışı olması fakat kulaklık bağlayınca ses vermemesi gibi bir şey.