Şimdi Ara

Activision işten çıkarmalara hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bungie stüdyosunun ayrılışı sonrasında eleştirilerin odağı haline gelen Activison da sular durulmuyor. Firma önümüzdeki günlerde yeni projelere kaynak ayırabilmek adına yeniden yapılandırmaya başlayacak ve işten çıkarmalar yapacak.

     

    Kaynak gerekiyor

     

    Geçen yılın ortalarına kadar rekor gelirlerle yoluna devam eden Activision hissedarların beklentilerini de fazlasıyla karşılıyordu. Ne var ki sonbahar ayları ile birlikte Destiny 2 odaklı bazı sıkıntıların yaşanması Bungie ayrılığı ile sonuç verdi.

     

    Ayrıca Bkz.GTA V hile yazılımına 150 bin dolar ceza

    Yeni yıl ile birlikte ise Activision mali sıkıntılar yaşamaya başladı. Satışlardaki ve oyuncu sayısındaki düşüşün de büyük etkisinin olduğu bu sıkıntılar sonucunda bir yeniden yapılandırma kaçınılmaz oldu. Activision oyun haricindeki bölümlerin yükünü azaltmayı planlıyor zira Bungie ayrılışının firmaya 400 milyon dolarlık bir kayıp yaşatması bekleniyor.

    Gelen bilgilere göre Activision önümüzdeki günlerde işten çıkarmalara başlayacak. Test bölümü, insan kaynakları, teknik destek gibi doğrudan oyun geliştirme içerisinde olmayan bölümlerden toplam 200 kişinin işine son verileceği belirtiliyor.

     

    Kaynaklar Activision ve Take Two gibi büyük firmaların büyük gelire endeksli olarak çalıştığı, bu nedenle oyun içi hediye sandıkları veya eşya satışı şeklinde kazanç metotlarına bağlı olduklarını belirtiyor. Son dönemde bu yöntemlere olan yaklaşımların negatife dönmeye başlaması sorunları da beraberinde getirdi. Alternatif yöntemler bulunması ya da büyük gelir ısrarından kaçınılması gerekiyor.

     







  • Warcraft ömrünü doldurmasaydı, daha iyi ek paketler gelseydi, yolundan sapmasaydı kısaca kendi yağında pişseydi birşey olmazdı.

  • Battle royale oyun yapımına hazırlanıyorlardı onun için bütçe ayırıyorlardır. Overwatch gibi ses getirecek bir yapıma ihtiyaçları var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • activision bünyesindeki Blizzard keşke eskisi gibi tek tabanca olsa.

  • Yeni oyuna ihtiyaçları var. Cod harici yaptığı oyun yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu çıkarmalar Blizzardı vurmaz, şuan şirketin belki de tek işleyen çarkı her ne kadar kullanıcı kaybetsede.Salak değillerse altın yumurtlayan tavuğu kesmemek için işlerine karışmadıkları gibi sürekli arkadan arkadan destekleyecekler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.