Şimdi Ara

Adobe Premiere Pro CC'deki bir hata MacBook Pro hoparlörlerini patlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Bazen kullandığımız yazılımın çökmesine ya da işletim sisteminin yeninden başlatılmasına neden olabilecek yazılımsal hatalarla karşılaşabiliyoruz. Ancak bilgisayarın donanım bileşenlerinde kalıcı ve fiziksel hasara neden olabilecek yazılım hataları pek sık rastladığımız bir durum değil. Ne yazık ki bazı MacBook Pro kullanıcıları bu tarz bir sorunla karşı karşıya.

     

    Ayrıca Bkz.Bazı iOS uygulamaları telefonunuzun ekran görüntüsünü kaydediyor
    Adobe Premiere Pro CC forumunda şikayetini dile getiren birçok kullanıcı yazılımdaki bir hatanın MacBook Pro hoparlörlerini patlatarak kalıcı hasara yol açtığını söylüyor. Sorun yaşayan kullanıcılardan biri "Yeni 2 aylık MacBook Pro bilgisayarım var. Bir proje üzerinde çalışıyordum ve ses seviyesi yarıdaydı. Birdenbire gürültülü bir ses hatası oluştu ve duraklatmam mümkün değildi. Sonrasına hoparlörlerin patladığını anladım" ifadelerini kullandı.

     


    Adobe'nin nasıl bir hamle yapacağı bilinmiyor


    Aynı sorunu yaşayan çok sayıda kullanıcı da Adobe Premiere Pro CC forumuna akın ederek şirkete konuyla alakalı serzenişlerde bulundu. Sorun, video düzenleme yazılımındaki ses artırma aracı kullanılırken meydana geliyor.
     
    Bir Adobe temsilcisi kullanıcılara bu araçları kullanırken mikrofonu devre dışı bırakmalarını tavsiye etti. Şirketin bu konuda ne yapmayı planladığı ve kullanıcıların Macbook Pro hoparlörlerinin tamir ücretini karşılayıp karşılamayacağı henüz bilinmiyor.



  • Yine Apple'ın suçu yok :) Kod yazmayı bilmiyor Adobe.

  • Mikrofon kapatmalarını tavsiye ediyorlarsa, hoparlörden gelen ses mikrofondan dönerek geri besleme döngüsü oluşturmuş olabilir. Ancak yine de donanımın hoparlörü patlatacak kadar güç veremiyor olması gerekirdi sanki. İşletim sistemi buna izin vermemeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 7 Şubat 2019; 16:54:51 >
  • bunun önlemini apple almalıydı.

  • rCoder R kullanıcısına yanıt
    Valla adobe'un kod yazmayla ilgili sıkıntıları var aslında. Tamam onlarca birbirinden faydalı, sektör lideri programları var, hepsi süper işlevsel. Photoshop, illustrator, after effects, premiere bana göre en topları. Lightview için müthiş şeyler söyleniyor. Gerçi son zamanlarda çer çöp basit olaylar için bile program çıkarır oldu ama illaki kullananı olur. Lakin şu 2014 yılında yazılımı komple yeniliyoruz deyipte multicore desteği olan after effects i bir anda sadece tek çekirdek destekli bir programa dönüştürmeleri, yüzlerce şikayete rağmen 4 senedir bir şey yapmamaları gerçekten rezalet. Tam anlamıyla yerini tutan başka program olmamasına rağmen ciddi bir oranda alternatif programlara kayanlar oldu.

  • Bence ses seviyesi %50 iken hoparlör patlıyorsa bu apple ın da suçudur. Ya tasarım hatası var yada işletim sisteminde sorun var demekki. Belli frekanslarda hoparlör aşırı tepki veriyor belkide. Ses %80+ olsa mümkündür derim. Ses yarıda iken hoparlörün patlaması da apple a özgü olacak sanırım.

  • Applecılar suspus

  • amiga500 kullansalar bu sorun olmazdı :)

  • Şimdi Apple fanboylar gelip adobe a çamur atar. Hoparlörün vereceği ses belli, onu sınırlamak Apple ın suçu. Windows ta niye patlamıyor mesela? Böyle düşünmek lazım.

  • umarım burada birinin başına gelmez, adama kullanıcı hatası derler bir de, verdiği para ile kalı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Premiere ile çalışırken harici hoparlör kullanmak farz oldu o zaman.
  • İyi de haber başlığı ortada.

  • ***RAMMSTEIN*** kullanıcısına yanıt
    İşte mesele bu. Sadece yazılanı görmek mi yoksa yazılmayan şeyi de bilip olaya bütünüyle bakabilmek mi daha önemli sizce? Yazılan belli. Yazılmayanı idrak edebilecek misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar. Adobe premier kullanirken. Alttaki uygulama kisminin kaybolmasi be ekranin daha buyuk olmasi icin. Yani tam ekran icin ne yapmamiz lazim. + İsaretiyle tam ekran olmuyor. Buyuyor sadece. Ama tam ekran olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beytullah0205 B kullanıcısına yanıt
    Destekleyen tüm uygulamalarda kntrl cmd F standard olarak tam ekrana geçer, Adobe Premierde de böyle olması gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 12 Nisan 2019; 20:30:27 >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt
    Yaptim ama tam ekran olmuyor maalesef.
    Adobe Premiere Pro CC'deki bir hata MacBook Pro hoparlörlerini patlatıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mac de dosyalarda geri gelme hangi tuslarla yapılıyor klavyede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adobe'nin programları hatalı olabilir. Ancak böyle bir hatanın(hoparlör patlaması) suçlusu Adobe olamaz. Çünkü işletim sistemi dediğimiz şeyin böyle durumlara karşı önlemleri vardır, işletim sistemi temelinde böyle sistem vardır zaten. İşletim sistemi içindeki 3. parti yazılımı(herhangi bir program) çalıştırırken, yazılımın erişebileceği şeyleri kısıtlar. Haklı olarak şu sebeple kısıtlar:
    Diyelim programdan ses çalma komutu geldi. Bu komut normalde önce işletim sistemine gider. İşletim sistemi de bu komutu ses sürücüsüne/donanımına gönderir, ve ses çalma durumu gerçekleşir. İşletim sistemi arada bir katmandır çünkü komut tehlikeli mi değil mi, ne kadar erişebilir vs bunları kontrol eder. Gerekirse komutu çalıştırmaz. Haberdeki hoparlörün patlamasına geleyim, bu aynı zamanda güvenlik açığıdır.

    Eğer ki Apple, Adobe'ye dava açarsa; Adobe'nin bilerek güvenlik açığı kullandığı ispatlanmadığı sürece Adobe davayı kazanır. Adobe gibi uluslararası bir firmanın böyle bir şey yapma ihtimali çok düşük olduğu için davalık bir durum olacağını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.