Şimdi Ara

Apple, iPhone donanımını değiştirerek Almanya’daki satışlarına devam etmek istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple ile Qualcomm arasındaki patent davaları uzun bir süredir devam ediyor. Bu davalar sürerken bazı iPhone modellerinin Çin’de ve Almanya’da satılması yasaklanmıştı. Apple, iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin patent ihlaline sebep olan donanımını değiştirerek satışlarına devam etmek istiyor.

    Qorvo tarafından üretiliyordu


    Apple’ın tedarikçi firmalarından Qorvo, Qualcomm’a ait “envelopo tracking” patentini ihlal etmekle suçlanıyor. Bu patent modem aktifken pil tasarrufu yapmaya yarayan bir teknoloji. Eğer ortaya çıkan kaynaklar doğruysa patent ihlaline sebep olan iPhone donanımı değiştirilerek Almanya’daki satışlar sürdürülebilir. Hatta Qualcomm’a lisans ücreti ödemeden yeni modeller üretilebilir.


    Almanya’da iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin satışı 15 Apple mağazasında yasaklı durumda. Ancak güncel modeller olan iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR satışlarında herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.


    Ayrıca Bkz.Apple parmak izi okuyucuya geri dönebilir

    Apple ve Qualcomm arasındaki dava yaklaşık iki yıldır devam ediyor. Apple tarafı Qualcomm firmasını modem yongası konusunda tekelcilikle suçlarken, Qualcomm ise kendi patentlerinin izinsiz kullanılmasını öne çıkarıyor. İki teknoloji devi arasındaki davalar uzun bir süre devam edecek gibi.








  • Zuhahahahahahaha

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.