Şimdi Ara

Çin'in uzay aracından inanılmaz Dünya ve Ay görüntüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Cin Ulusal Uzay İdaresi'nin geçtiğimiz yıl Ay'ın yörüngesine yerleştirdiği Longjiang-2 uydusu, Yeryüzü'ne çok güzel fotoğraflar göndermeye devam ediyor. Longjiang-2 bu sefer de Ay'ın uzak yüzü ve Dünya'yı aynı karede görebildiğimiz muhteşem bir fotoğraf yakaladı.



    Longjiang-2, 2018'in Haziran ayında Queqiao uydusuyla birlikte Ay'ın yörüngesine yerleştirilmişti. Bu uydular Chang'e 4 görevinin bir parçası. Ay-Dünya arasındaki bir Lagrange noktasına yerleşen Queqiao, şu anda Ay'ın uzak yüzünü direkt olarak görebildiği bir bölgede yer alıyor. Queqiao burada Chang'e 4 uzay aracıyla Dünya arasında bir köprü görevi görüyor.



    Longjiang-2 ise Queqiao'dan farklı olarak daha çok Ay'ı gözlemlemekle görevli. Yukarıdaki gibi fotoğraflar çekip bazı gözlemler gerçekleştiriyor. Çin Ulusal Uzay İdaresi tarafından yapılan açıklamalarda Chang'e 4 görevinin inişi sırasında uydunun yaklaşık 1 ay boyunca uyku moduna alındığı söylenmişti. 13 Ocak'ta tekrar aktif hale gelen uydu Ay ve Dünya fotoğrafını ise 3 Şubat'ta yakalamış.



    Orijinal fotoğrafın 640x480 piksel çözünürlüğünde ve 16 kilobayt boyutunda olduğu belirtiliyor. Fotoğrafı Hollanda'daki Dwingeloo Radyo Teleskobu ekibi indirmiş. Burada görev yapan Tammo Jan Dijkema, 16 kilobaytlık verinin indirilmesi için 20 dakika beklediklerini söylüyor. Yani dakikada 1 kilobayttan daha yavaş bir bağlantı var.




     







  • Şimdiii 640x480 bir resim günümüz teknolojisi ile 20dk da alınabiliyorsa ,Üstelik uydu aydan dünyaya çok daha yakın.

    1964 de Ay dan nasıl canlı yayın yapıldı ??? Yani şayet Ay'a gittiyse uzay aracı uydudan çok daha uzakta olan noktadan nasıl canlı yayın yaptı :))) Kablosuzdan bilirsiniz mesafe uzadıkça veri aktarım hızı ve bağlantı kalitesi düşer.

    Yoksa Ay'a gidilmedimi ??


    Şimdi bilimsel bir soru soruyorum :)

    Günümüz teknolojisi, 100Gbps hızların olduğu ,4G kablosuz bağlantının kullanıldığı zamanda

    640x480 16Kb resim 20 dk sürüyor ki mesafe bağlantı hızının düşüklüğü tamam da taaa 1969 da Aydan,yaani daha uzak noktadan bundan 50-100 kat belki daha da yavaş hızla nasıl canlı yayın yapıldı ?? Houston we have a problem ?? canlı yayındaydı..
  • 640x480 pixel İNANILMAZ bir fotoğraf.

  • maşa ALLAH.

  • Düz dünyacılar yetmezmiş gibi bu fotoğraftan sonra "dünya ayın uydusudur" diyenler türemese bari.

  • bi ayfon olsa vatsaptan atardınız.

  • GetSomeRest kullanıcısına yanıt
    abi :D dünyanın yuvarlak olduğunada düz olduğuna inanmadık bişeyler yanlış bi kanıt var mı ? o teknolojiyle çektikleri fotoğraf direkt 3310 :D etrafta hiç yıldız yok hadi bakalım.

  • Benim anlamadığım olay nesi "inanılmaz" nasıl bir başlık ki bu?

  • ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Dünyanın yuvarlak olduğuna dair deli miktarda kanıt var ama düz olduğuna dair herhangi bir kanıt yok. En basiti birbirinden nefret eden ülkeler bu konuda birlik olup bizi mi kandırıyor?
    Bir taraftan uzaydan dünyaya veri göndermek de dünyada Whatsapp üzerinden fotoğraf göndermeye benzemiyor. Verinin ulaşması uzun süre alıyor.
    Yıldız olmaması da çok basit. Gündüz güneş varken ya da gece şehir merkezindeyken yıldız görebiliyor musunuz? Göremezsiniz çünkü diğer ışıklara göre sönük kalırlar. Burada da pozlama Dünya ve Ay gibi çok yakındaki ve oldukça parlak nesnelere göre yapıldığı için yıldızlar belli olmuyor. Eğer pozlama yıldızlara göre yapılsaydı da bu sefer ay parlak beyaz bir top olarak kalırdı. Aşırı pozlama nedeniyle ay yüzeyinden detay göremezdiniz. Aynı arkadan ışık gelirken bir nesneyi çektiğinizde ya arkadaki ışığın patlaması ya da nesnenin karanlıkta görünmesi gibi.





  • ozzzy222 kullanıcısına yanıt
    Bunu söylebilmen için hayatında hiç fotoğraf çekmemiş olman lazım. Çektiysen o zaman çok acı işte, senin adına üzüldüm.

  • İnsan kaliteli bi kamera takar be :))

  • 640x480 yerine 6400x4800 çözünürlükle verseydi
    derin devletlerin bildiği sırlara sahip olurdunuz !

  • bağlantı yavaş değil ! şifreleme verisi çok büyük olduğu için iletişim zayıf !
    şifreleme verisi düşük olsa ; direk sisteme gir ve uyduyu güneş'e yolla !

  • Düz dünyacılar, bu da mı gol değil? Yapmayın etmeyin. Nasa yalan söylese, ilk şamarı Çin atardı be

  • 98 lerde de böyleydi internet. Bir fotoğraf açmak için explorer ın altındaki barın dolmasını beklerdik :) Şaka maka adamlar bir şeyler yapıyor çamur atmayın. Keşke bizde böyle şeylerle uğraşabilsek. Ama daha araba bile yapamadık.

  • Dibimizdeki aydan bu çözünurlukde ve düşük boyutda 20 dakikada veri geliyor da marsdan ve gunes sisteminin dışına çıkan araçtan nasil veri aliyorlar ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hasan07-36 kullanıcısına yanıt
    Üstad Pozlama demişsinde heralde milyar dolarlık ekipmanları olan bir uyduya diyafram ve enstantene özelliği olmayan bir kamera koymamışlardır. (gerçi buda tartışılır sonuçta 640x480 çekim yapan bir kameradan bahsediyoruz) uzun pozlamada ayıda dünyayıda ve yıldızlarıda görebilirsin (tabi bunu uyduyu sabit varsayarak söylüyorum) Ayrıca dünyanın düz olduğu teorisine dairde deli gibi kanıt var, biraz araştırırsan bunlarıda bulabilirsin tabi trollolanları ayırabilmen gerek. Yani bu konuda araştırma yapmak istersen diye söylüyorum. Yoksa öğretilen gibi bilmeyede devam edebilirsiz.

  • orjinal fotoğrafın 640 x 480 olduğu yazılmış. haberdeki foto 720 x 540. iyileştirme mi yapılmış yoksa bu foto o foto değilmi?
  • ceo-tr kullanıcısına yanıt
    orijinal görseli haberin en altındaki twitter penceresinde bulabilirsiniz. o görsel üzerinde yalnızca renk düzeltmeleri yapılmış. benim habere eklediğim fotoğraf da 640x480 pikseldi ama sistem otomatik olarak 720x540'a büyütüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LKLC

    orijinal görseli haberin en altındaki twitter penceresinde bulabilirsiniz. o görsel üzerinde yalnızca renk düzeltmeleri yapılmış. benim habere eklediğim fotoğraf da 640x480 pikseldi ama sistem otomatik olarak 720x540'a büyütüyor.
    ok hocam şimdi oldu. çözünürlük farklı olunca dedim fake fotomu. eyw açıklama için teşekkürler.
  • StarSOzi S kullanıcısına yanıt
    Yani bizi süper kekliyorlar, her şeyi kılıfına uydurmuşlar diyorsun ancak nedense fotoğraflarda sürekli arkaya yıldız koymayı unutuyorlar, bu mantık da iyiymiş. Atladığın bir nokta var: işin uzmanı değilim ancak ışığın tayfı diye bir şey var, sen çıplak gözle veya geleneksel kameralarla uzaydaki cisimleri dünyadaki objeler gibi rahatça gözlemleyemezsin ve o kameralar dünyadaki şartlardan belki yüz kat zorlu koşulların içerisindeler, koyalım canon kameradaki sensörü çekelim şeklinde olmuyor. Bakın ben de engin bilgilere sahip değilim, ancak uzaktan sallamıyorum, ingilizceniz varsa ufacık bir aramayla neyin ne olduğu anlamak mümkünken, bu çağda insan neden kafasını kuma gömer anlamış değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 7 Şubat 2019; 17:23:45 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.