Şimdi Ara

cpu fan temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar p42.8 533 mhz işlemcinin kendi(orjinal) fanının altındaki alüminyum soğutucunun araları felaket toz dolu.elektrik süpürgesiyle denedim.olmadı.bi ince bıçak sokmaya çalıştım bu seferde fan engel oldu. şimdiben bu fanı alttaki alüminyum bloğu yerinden oynatmadan sökebilirmiyim?sökülürse nasıl sökülüyör?bi yardım arkadaşlar.

• Bu işlem için kompresöre ihtiyacın var yakınlarda bir komresörü olan varsa kasayı götüreceksin hava bastırıp temizleyeceksin. Ayrıca bazı elektrik süpürgelerin de üfleme modu mevcut bu özelliğide kullanabilirsin. Ben şahsen bütün bilgisayarcıların kullandığı ufak kompresörlerden kullanıyorum gayet iyi temizliyor
  • arkadaşım fan bir plastik kutuyla çevrili ve aleminyum heatsinke 4 kenardan çentiklerle bağlı.şimdi fanın anakarta bağlı kablosunu soketten çek.sonra mesela sağ tarafındaki 2 çentiği tornavida yardımıyla nazikçe kendine doğru çekerken yukarı kaldır tek tek sonra öbür taraf geriye ittirince hemen çıkar.bir fırça yardımıyla mesela sert boya fırçası bi taraftan elektirik süpürgesini çalıştırki tozları temizlerken anakarta bulaşmasın bir iki fırça tamamdır sonra aynı yöntemi ters şekilde kullanarak yerine tak fişi unutma thats it.saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

Bu işlem için kompresöre ihtiyacın var yakınlarda bir komresörü olan varsa kasayı götüreceksin hava bastırıp temizleyeceksin. Ayrıca bazı elektrik süpürgelerin de üfleme modu mevcut bu özelliğide kullanabilirsin. Ben şahsen bütün bilgisayarcıların kullandığı ufak kompresörlerden kullanıyorum gayet iyi temizliyor

dostum çok haklısın.. bende de kompresör var. ayda bir kez bütün kasaları söküp içine hava tutuyorum. bazne 15 günde bir yapıyorum.. inanılmaz toz çıkıyor içinde. sen o alüminyum parça öyle diyorsan psu nun içi nasıldır bilemiyorum. ufak yollu bir kompresör al kendine yada yakında bir benziye git bilgisayarına hava tut

• barış sağol ama tam anlıyamadım.birinci sorum.fanın soketini niçin söküyoruz.billgisayar zaten kapalı.fiştende çekerim.ikinci sorum şu.tornavida ile çentikleri nasıl kendimize çekeriz.tornavida pense değilki tutup çeksin.en öneml sorum ise şu.nazikçe yapmazsam bu işlemleri alüminyum blokun işlemciden ayrılması gibi bir sorunmu oluyor.?zaten diğer arkadaşların söylediği gibi kompresör falan bulamam.mekanik bir temizleme yöntemi herzaman dahaiyi sonuç verir.yardımın için teşekkürler.
  • cisco dediğinden hiçbişey anlamadım.amd işlemcinin fanının sökülmesini anlatmış yani barış.yahu biyardımcı olunda şu fanı kazasız belasız sökeyim.
    Daha Fazla Göster
  • Fanın her iki kenarında farklı yönlere bakan üzerine basarak takabileceğin 2 adet tırnak olmalı. Bunları çekerek fanı ve alimunyum soğutucuyu çıkarabileceğini düşünüyorsun ama sadece gevşetiyorsun. Daha sonra fana bağlı plastik koruyucunun her iki yönde 4 adet tırnağı var bunları biraz güç harcayarak dışa doğru çekip çıkarıyorsun ve fan elinde..Ancak bu kadar tasvir edebildim kolay gelsin..

MSI GT70 SuperR 0NE-835TR Kullanıcısı
    i7 3630QM/32GB RAM/256GB SSD+750GB HDD/4GB GTX680M/17.3" Full HD/Win 8/MSI Gaming Aksesuar Paketi

Huawei P30 + Samsung 40ES7000 Smart TV
  • sakın yanlış anlamayın arkadaşlarım bendede p4 3.2ee var şimdi üzerindeki fanı 4 yönden aleminyum heatsinke tutunuyo bu çentikleri artık neyle çekersen çek açılınca fan eline geliyor fanın fişini çekince rahat rahat temizlersin diye söyldeim.fırçayla bi güzel temizlersin üzerinde hiç bişi kalmaz devirli bi elektirik süpürgen varsa mesela bosh ben onu kullanıyorum tozlarıda çektinmiydi cillop gibim bil.olur vallahi insanın içi rahat oluyor o zaman.umarım anlatabilmişimdir.yanlışım varsa affola.
  • Fan tozlarını almazsak performansında da düşüş oluyor mu beyler
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S & Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite & Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 & 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Fan tozlarını almazsak performansında da düşüş oluyor mu beyler

hayır ama işlemcinin üzerindekileri çok uzun süre temizlemezsen işlemci çok ısınmaya başlıyor.
  • Güzel çünkü işlemci üstündeki fan dert değil nasıl olsa kolayca sökülüyor onu temizlemek kolay ben asıl kasamın içinde şu yan taraftaki fanlar için sormuştum çünkü H600 12 de iki tane fan yeri var ki değme gitsin :) Sağol dostum
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S & Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite & Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 & 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Fan tozlarını almazsak performansında da düşüş oluyor mu beyler

Fan tozunu almadığın zaman karşılaşacağın sorunlar sırasıyla fan devir hızında düşmeler bana göre en önemli belirti kulağı rahatsız etmeye başlayan sesler ayrıca devir hızı düşmesinden kaynaklanan işlemci ısınması sorunu son olarakta fan arıza yapınca yenisini almak

tekrar plastik aksamı aliminyum soğutucunun üstüne monte ettim şimdi o ses kayboldu.

ama ilk açtığımda yine o gürültü 45saniye kadar kafamı şişirip sonra kayboluyor,

bunuda öğrenmiş olduk demekki fan devir sayısındaki zorlanmadan bu ses oluyormuş,

bende nem den şüpheleniyordum,teşekkür ederim kmp 16 ,sağol.
  • dikkat et bazı kompresörler ufak su tanecikleri atabiliyor
  • SÖKME BAŞIN ARIYABİLİR TOZUN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ TEMİZLESEN YETER
    Usta Elektrikçi fuarelektrik.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.