Şimdi Ara

Microsoft'un yeni Chromium tabanlı tarayıcısını herkes deneyebilecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Microsoft, 2018 yılının sonuna doğru Chromium tabanlı yeni bir tarayıcı geliştirdiğini duyurmuştu. Yazılım devi yeni tarayıcının ne zaman yayınlanacağını tam olarak açıklamasa da önizleme sürümünün 2019'un başlarında geleceğini doğruladı.

     

    Ayrıca Bkz.Safari yakında web sayfalarındaki reklamları engelleyebilir
    Konuyla ilgili açıklama yapan bir Microsoft mühendisi önizleme sürümünün sadece Windows Insider kullanıcılarına sunulmayacağını aksine bağımsız bir kurulum dosyası şeklinde yayınlanacağını söyledi. Bu da dileyen herkesin Chromium tabanlı Microsoft Edge tarayıcısını denemesine ve geri bildirimde bulunmasına izin verecek.

     


    Geri bildirim sayısı fazla olacak


    Microsoft önizleme sürümlerini genellikle Windows Insiders programına kayıtlı kullanıcılarına sunuyor. Dolayısı ile şirketin bu kararı sürpriz olarak nitelendirilebilir. Bununla birlikte yeni Edge tarayıcısının önizleme sürümünün halka açık olması, çok daha fazla sayıda kişinin  denemesini ve Microsoft'a geri bildirimde bulunmasını sağlayacak.



  • Benim anlamadığım chromium ile yapmak yerine neden direk chrome'u tarayıcı yapmıyorlar ? Google bunun için yüklü miktarlarda para öder. Chromium kullandıktan sonra yeni tarayıcının anlamı ne ?

  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    Chrome aradığın site adreslerinden, kullanıcı hareketlerine kadar her şeyi logluyor, karşı tarafa gönderiyor, analiz ediyor. Bu tarz bir tarayıcıyı gömülü getirmek çok saçma. Hadi Firefox olsa neyse. Bence yerinde bir karar yaptıkları, Windows'a göre de özelleştiriyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdelta

    Chrome aradığın site adreslerinden, kullanıcı hareketlerine kadar her şeyi logluyor, karşı tarafa gönderiyor, analiz ediyor. Bu tarz bir tarayıcıyı gömülü getirmek çok saçma. Hadi Firefox olsa neyse. Bence yerinde bir karar yaptıkları, Windows'a göre de özelleştiriyorlar.
    Microsoft'un da farkı yok ki. Verileri onlar değil de biz alalım kavgası sanırım :d
  • sdelta S kullanıcısına yanıt
    Windows farklı bir şey yapıyormuş gibi gelmedi sanki :). Her türlü bilgilerimiz bir yerlere gidiyor.

  • Bilenler bilir bir zamanlar İnternet Explorer olmadan açılmayan Siteler vardı millet bu konuda çok sıkıntılar çekti. Şimdi de chrome çıktı yavaş yavaş bu duruma geliyor. Bir yerde okumuştum skype Web sitesi sadece chrome ve internet explorer destekliyor diye yani bu yine eski günlere dönecek ama bu sefer explorer değil de chrome olacak ??

  • ms habire başa sarıyor. bu tarayıcıdan da bi cacık olmaz. ms onun yerine opera veya firefox ile işbirliği yapmalı. olmuyor kardeşim olmuyor işe ne diye zorluyorsun. millet bi kere ie'den soğudu.

  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    bal gibi olur chrome çok iyi sanki adamlar tv de deli gibi reklam yaptılar ilk çıktığında güzel pazarlama yaparlarsa kullanır herkes

  • lvrantum L kullanıcısına yanıt
    hocam ben zaten chrome kullanmıyorum. chrome sevmiyorum da. opera kullanıyorum.
    elbette olur ama ms ne gibi bişey sunacak ki? anca zorla windows 10 içine gömülü yapar o şekilde kullanıcı elde eder.
  • Adam Amerikan sitesine girip Amerikan tarayıcısı kullanıyor ve verilerimin çalınmasından korkuyorum diyor. Hey allam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Opera Chromium tabanlı zaten. Edge de katılıyor bu gruba.

  • chromium chromun tabanı olup opera ve yandex browser da chromium üzerine inşa edilmiştir. Şu an sadece safari ve firefox farklı taban kullanmaktadır. büyük firmaların açık kaynağa desteği daha stabil ve standart tarayıcıların çıkmasına hizmet edecektir. Hoş ben firefox kullanıyorum o başka

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Windows farklı bir şey yapıyormuş gibi gelmedi sanki :). Her türlü bilgilerimiz bir yerlere gidiyor.
    Microsoft 3. parti tarayıcıları Windows'a dahili yapmaz. Veriler aynı yere gitmiyor. Veriler Google'ın ödeyeceği paradan daha değerli. Çünkü bu gibi şirketler kullanıcı verileri sayesinde ML & AI sistemlerini geliştiriyorlar.

    Ayrıca Google veri toplama konusunda Microsoft'dan çok daha beterdir.

    Bahsettiğiniz istihbarat konusu ise sandığınız gibi gerçekleşmiyor. NSA gibi istihbarat ajansları bu gibi şirketlerden veri talep ederse alır. Aksi halde, Microsoft topladığı her veriyi sebepsiz yere vermez. Amerikan vatandaşları bu konuda biraz daha şanslı. NSA & CIA gibi ajanslardan anayasa hakları ile korunabilecekleri bir sistemleri var. Mesela yasa dışı bir dinleme yöntemiyle suç tespit edilse ajanslar bu konuda bir şey yapamaz. Çünkü mahkemede geçersiz sayılır. Üstünede ceza alırlar. Aynı olay diğer ülkelerde ki insanlar için geçerli değil.. CIA ve NSA istediği gibi at koşturabilir.
  • Hocam kullanıcı verisi çok çabuk suistimal edilen bir şey günümüzde o kadar alıştım ki artık umursamaz seviyeye geldim. Ben artık uygulamaların işlevlerine bakmaya başladım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.