Şimdi Ara

PlayStation 5, eski modellerle uyumlu olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sony tarafından yayınlanan yeni bir patent PlayStation hayranlarını memnun edebilir. Her ne kadar hangi tarihte çıkacağı belli olmasa da, patente göre PlayStation 5 geriye dönük olarak eski modellerle uyumlu olabilir.

     


    Eski donanımı taklit edecek


    Patent PlayStation'un öncü mimarlarından Mark Cerny tarafından tasarlandı ve teorik olarak PlayStation 5'ten eski cihazlardan (PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation 2 ve PlayStation 1) yazılım çalıştırılmasına izin verecek. Patent fikir olarak eski yazılımın, yeni donanımla işbirliği yapmasını sağlayacak yeni bir teknolojiye dayanıyor.


    Daha önce PlayStation 5'in 2020 yılında piyasaya sürüleceği haberleri yayılmıştı. Yeni nesil oyun konsolunun AMD'nin Navi mimarisine dayanan 8 çekirdekli Ryzen işlemci ve özel bir GPU kullanacağı söyleniyor. Cihazın 500 dolar civarında bir fiyat etiketinin olacağı da gelen bilgiler arasında.

      



  • Kaynak: Reddit. Bir sonraki adım whatsapp ekran görüntüsü.

  • olması gereken de bu zaten

  • Uyumlu olacağı kesin de bu uyuma üyelik için aylık ne kadar ücret taleb edeceği meçhul.

  • Sony Playstation 5 te de yüksek satış rakamlarına ulaşmak istiyor anladığım kadarıyla. Doğru ise satışları artırırlar.

  • Ps now ps5 ile daha aktif olur onun da plus gibi ayrı bir ücreti olur. Kimse ps3 oyununu ps5 te oynamayı beklemesin ps now ile mümkün olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsollar bir nevi PC türevli donanıma sahip yapıları ile geriye uyumluluk olacağı zaten ps4 ve Xbox ilk duyurulduğunda
    belli olmuştu yeni konsollar bunun devamı niteliğinde güncellenmiş bir PC gibi olacak bu oyun yapımcılarının arzu ettiği
    şeydi geçmişte oyun konsollarının Özel donanımları oyun yapımcılarını bir hayli zorluyordu artık oyunlar bütün platforumlara
    uyumlu bir şekilde zahmetsizce yapılabiliyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Ps now ps5 ile daha aktif olur onun da plus gibi ayrı bir ücreti olur. Kimse ps3 oyununu ps5 te oynamayı beklemesin ps now ile mümkün olur
    çok doğru bir yorum hocam ps1 ps2 ps3 yazilmiş ilk yorumda ama imkansiz yani. geriye dönük oyun olayi anca ps4 ile mümkün olabilir olursa gerisi psnow ile mümkün dediğin gibi daha aktif bol içerikli yeni versiyonu geliyor olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byvolcan kullanıcısına yanıt
    Bunu bedava yapacaklarını hiç sanmam. Yani kısaca elinde ps3 diski var diyelim tak ps5 e çalışmaz. Sadece ps now üyeliği ile ps3 oyunu oynayabiliriz sony nin merkezinde server kurulur oradan ps5 e stream ederiz. Tabi bunun bir ücreti olur. Belki plusla psnow birleştirilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistem direk tak çalıştır şeklinde olmazsa işim Olmaz ben sırf ps3 ün efsane oyunlarını koleksiyon yapıp oynamak için ps3 alma eşiğine geldim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyelik ile falan olursa sony dakika bir kendi ayagina sikar. Blu-ray i takip gerekli seyleri indirdikten sonra oynayabilmen gerekir. Bunun yani sira zaten daha once ps4 te satin aldigin oyunlari bir daha oynamak icin para vermek anlamsiz ve sacma bir sey.

    Xbox bunu boyle yapiyor suan. Ve yapmaya da devam edecek ama bazi oyunlar da var sadece disk gerektiren “ batman arkham origins gibi” o zaman oyle olur mu sanmiyorum.

    Bu nesilde baslangicta oyunculara verilen mesajlarda sempatik yada antipatik olmanin ne kadar onemli oldugunu gorduk.Microsoft un yapmadigi sey kalmadi ama yine 90 milyona 40 milyon. Adamlar gamepass i 1 tl yapiyor gold u 1 tl yapiyor. Yada 6 ayligini cok cuzzi miktara indiiriyor. Oyun haric , eften puften seylere kafalarini yordular ama olmadi.
    Bu geriye uyumluluk olayi bedava olmali yoksa cok tepki alirlar ve 2005-2006 ya geri doneriz tekrar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni gelecek konsollar ps3, ps2 ve ps1'i emule edecek kadar güçlü. sony emulasyon işini ps classicte denedi. ps4 donanım olarak hemen hemen aynı yapıda olacak, onun oyunlarını oynatmak daha da kolay olacaktır.

  • yazılım mimarisi adına büyük yenilikler ve değişiklikler getirsede
    firmalar birden fazla konsola oyun çıkarma noktasında Sony donanımsal açıdan en yüksek noktada olduğu için haliyle diğer konsol fanları açısından bu bir kuyruk açısına dönüşmekte ve haliyle yaw senin elindeki sony değil ve grafikleri de haliyle sony deki kadar iyi değilse sen hangi egosal oyuncu ruhunu tatmin edeceksin ki !? sırf bu yüzden çapraz platform oyun yapımcıları, düşük sistem veya yüksek sistemde aynı seviye görsel grafik sunan oyunlar üretiyor. hal böyle olunca Sony ile sony olmayan sistem arasında fark yok denilecek kadar az olunca da neden sony e 2 kuruş daha fazla para vereyim noktasına dönüyor olay ! hal böyle olunca bu durumu bilimsel istatistiklerle gören ceo amcalarda haliyle eski model seriye geri uyumluluk sunmak zorundalar ! :)

  • sony playstation linux dağıtımını yayınlasa da herkes mutlu olsa
    sony bunu yapsa bile bunun SDK lisansından bile köşe olur !
    ama bu kafa nerede !?

  • Sony her zaman olduğu gibi Microsft’un izinden gitmeye devam ediyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O parayı hak edecek ne yapacaksın merak ediyorum Sony. Sanırım telefonlardaki yüksek zararını kapatma derdindesin. Ters tepmesin.

  • insanlar bu fiyatlar ile zaten sadece eski oyunları satın alabileceği için Türkiye açısından sevindirici gelişmedir.

    Ha o zaman "niye Playstation 5 alsın ki? 4 alıp devam etsin" diyenler için de diyorum ki; "Playstation 6 çıkınca 5 oyunlarını oynarlar çünkü"

    ok bye.
  • Plus listemde onlarca ps3-ps4 oyunu var, en azından bunları ara sıra nostalji olsun diye oynar insan. Mesela bu ay Mgs4 verildi geriye uyumluluk olsa oynardım. Ps3-ps4 geriye uyumluluğu mutlaka gelmesi lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal Plus uyeliginin yani sira Plus Premium ya da Plus Platinum gibi bir sistem getirilir, PS Now bu kullanicilara bedava olur. Standart Plus ucreti neyse Platinium +9,99$ olur.

    Aktif olarak PS kullanmama ragmen Haziran 2018’den beri Plus uyeligimi yenilemiyorum. Simdiki haliyle Plus bana pek bir anlam ifade etmiyor. Eskisi kadar da multiplayer oynamiyorum zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps5, Ps3 oyunlarını çalıştırsın yeter. Efsane oyunları tekrar oynamak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.