Şimdi Ara

Twitter CEO'su açıkladı: Tweet düzenleme özelliği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Twitter kullanıcıları yıllardır mikro blog platformuna "tweet düzenleme" seçeneğinin eklenmesini istiyor. Söz konusu özelliğin geleceğine yönelik söylentiler var ancak hiç kimse nasıl işleyeceği konusunda fikir sahibi değil. Twitter CEO'su Jack Dorsey, bu konuda bazı bilgiler verdi.

     

    Ayrıca Bkz.Apple'ın HomePod'u zararına, Apple TV’yi ise maliyetine sattığı ileri sürüldü
    Joe Rogan'ın podcast yayınında konuşan Dorsey, tweet gönderildikten sonra kullanıcılara değişiklik yapabilmeleri için 5 saniye ile 30 saniye arasında bir süre tanımayı planladıklarını söyledi. Bunun için mikro blog platformuna bir düzenleme düğmesi eklenecek.

     


    Düzenlemeden önceki hali görülebilecek


    Deneyimli yönetici ayrıca tweet düzenleme özelliğinin uzun süreli olmasını düşünmediklerini çünkü bunun Twitter'ın "gerçek zamanlı doğasına" aykırı olduğunu ifade etti. Bununla birlikte düzenlenmeden önceki orijinal tweet'e bakma özelliğinin de getirilmesinin planlandığını belirtti.

     

    Zira, düzenle düğmesi sadece yazım hatalarının düzeltilmesi için değil, aynı zamanda atılan tartışmalı tweet'lerin içeriğinin tamamen değiştirilmesi için de kullanılabilir. Dolayısı ile Twitter bu özelliği kullanıma sunmadan önce hiçbir şekilde kötüye kullanılamayacağından emin olmak istiyor.







  • yahu amma abartmışlar. yok twitter'ın doğasına aykırı yok kötüye kullanılabilir. yav neyin tribindesiniz. alt tarafı micro-blog sitesi işte. ben tiwtter neredeyse hiç kullanmıyorum. ama kullandığım zamanlarda yazım yanlışı yaptığımda twiti silip tekrar yazmak bana zulüm geliyor.

  • keşke bu hassasiyeti Türkiye'deki trend topik ve sponsorlu gönderilerde de gösterseniz. Sürekli timeline a gelen dolandırıcılık reklamı ve tt listesini işgal eden canlı bahis reklamları yüzünden twitter dan soğudum.

  • Sosyal medya resmen ele ayağa düşmüş dolandırıcılar fing atıyor. 50 sefer şikayet ettiğim dolandırıcı banka reklamı yine karşıma çıkıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    yahu amma abartmışlar. yok twitter'ın doğasına aykırı yok kötüye kullanılabilir. yav neyin tribindesiniz. alt tarafı micro-blog sitesi işte. ben tiwtter neredeyse hiç kullanmıyorum. ama kullandığım zamanlarda yazım yanlışı yaptığımda twiti silip tekrar yazmak bana zulüm geliyor.

    twitter'ı çok küçümsemişsiniz. halbuki faceook'un aksine gençlerin ilgisini kaybetmeden yüksek yaştaki kişileri platforma çektiler. bunun sebebi de o saygı duydukları, zarar vermemeye çalıştıkları twitter doğası. sizin kullanmıyor oluşunuz bir kıstas değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitterde twiti düzenleme 6 saniye çok az,yetmez. 1 dakikaya kadar süre mantıklı ama 1 dakikadan sonra kötû niyetli kullanılır. Twitter kötü niyetli kullanıma çok uygun bir ortam. Özgürlüğün olduğu yerde kötü niyetliler daha rahat hareket eder. Bu twitterin aldığı bir risk. Son zamanlarda sahte hesaplarla dolandırıcılık amaçlı yapılan banka reklamları bunun örneği. Üstelik sponsorlu olmaları twitteri rezil etti bence. Devlet twitteri uyarıp,çözümezse hukuki yaptırımda bulunmalı. Gerçekten tehlikeli bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.