Şimdi Ara

Samsung'un OLED ekranları otomotiv sektöründeki yerini sağlamlaştırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Güney Koreli teknoloji devi Samsung kısa bir süre önce dizüstü bilgisayarlar için dünyanın ilk 15.6 inç UHD OLED ekranını piyasaya sürmüştü. Dizüstü pazarında yeni bir sayfa açmaya hazırlanan bu gelişme sonrasına ise şirket otomotiv sektöründe de liderliğe oynuyor.

     


    Audi E-tron'un ekranları OLED olacak


    Samsung 2017 yılında lüks otomobil üreticisi Audi'nin arka koltuklarında yer alan kontrol panllerine 5.7 inçlik OLED ekranlar üretmişti. Şimdi ise yine Audi'ye elektrikli otomobilleri için 7 inçlik sanal dış aynalar üretiyor. Bu sanal dış aynalar, kameralarla donatılmış Audi E-tron'un çevresini OLED ekranlara yansıtıyor.


    OLED ekranın avantajlarından biri de düşük sıcaklık gibi zor koşullarda çalışabilmesi, derin siyah ve parlak beyaz renkleri göstermesi ve hızlı tepki süresi sunması olarak açıklanıyor. Bu teknik avantajların Samsung'un birçok şirketle daha fazla ortaklık kurmasını sağladığı da ifade ediliyor. Zira şirket bu ayın başlarında otomotiv donanımı üreticisi Harman'la hız, yakıt, müzik ve navigasyon gibi sürüş bilgilerini gösteren 12.3 inçlik OLED ekran piyasaya sürmüştü.

      







  • Umarım böyle bir konsepti hayata geçirmezler. Madem kamera ve ekran kullanacaksınız, ekranı hız kadranının oraya koyun, şoför gözünü yoldan ayırmadan etrafını görebilsin. Şu halde ne farkı kaldı, ha normal ayna, ha aynanın 5-10cm yanında ekran ?

  • O kameraları hayatta yaşatmazlar. Adamlar BMW'nin göğsünden ne varsa alıp götürüyor onu mu almayacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noldu beyfendiler BİTCOİN reklamı yapmıyorsunuz milletin kanına girdiniz cebinize 3 kuruş koydular diye ses yokk noldu donanimhaber

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.