Şimdi Ara

Samsung, akciğer hastalıklarını tespit edebilen akıllı tişört patenti aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Samsung'un yatırım yapmayı planladığı alan sadece tüketici teknolojisi değil, aynı zamanda giysi ve tıbbi araştırmalar da şirketin ilgi alanında. Güney Koreli şirketin aldığı akıllı tişört patenti, akciğer fonksiyonlarını analiz edip akıllı telefonunuza gönderebilen bir teknolojiyi gösteriyor.

     


    Acil durum önerileri sunabilecek


    Samsung akıllı giysi patentleri konusunda yeni değil. Mesela geçtiğimiz ay spor ayakkabının antrenman sırasında sporcunun performansını gerçek zamanlı olarak kaydetmesine dayanan bir patent almıştı. Bu kez aldığı akıllı tişört patenti ise akciğer aktivitesini izleyen, kaydeden ve nefes alıp verme şeklinize uygun tavsiyeler veren yeni bir teknolojiye işaret ediyor.

     

    Bu akıllı tişörtün, solunum sıklığı ve güçlüğü gibi akciğer aktivitelerini analiz ederek, solunum problemlerini teşhis edeceği belirtilmiş. Doğru tanıyı koymak için kullanıcının yaşı, cinsiyeti ve boyu gibi verilerinin de kullanıldığı bu teknoloji, zatürre, bronşit ve astım gibi kronik akciğer hastalıklarını bile tespit ederek acil durum önerileri sunabilecek.

      







  • Bu yüzden pazar liderisin reis. Her zaman hayatı kolaylaştıran ve insanların yanında olduğunu belli eden bir firma oldun. Başkaları gibi insanların cüzdanlarına saldırmıyorsun.

  • İşçilerine mi dağıtacak? Hastalıktan hayatını kaybeden işçiler için özür diledi ama özür onları geri getirmez.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.