Şimdi Ara

Canon CEO'su: Dijital kamera pazarı yüzde 50 daralacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Günümüzde akıllı telefon kameraları her yeni modelle birlikte daha yetenekli hale geldikleri için insanların ikinci bir dijital kameraya sahip olma gereksinimleri de azalıyor. Zira, Canon'un CEO'su Fujio Mitarai'ye göre bu durum oldukça kritik bir hal almaya başladı.

     


    Düşüş devam edecek


    Mitarai yaptığı açıklamalarda dijital kamera pazaının önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık olarak yüzde 50 daralanacağına inandığını belirtti. Dev şirketin CEO'suna göre dijital kameralar gözetim ve tıbbi bakım gibi diğer alanlara kayacak. Fujio Mitarai'nin açıklamaları ise şu şekilde:


    "İnsanlar genellikle akıllı telefonlarla çekim yapıyor. Dijital kamera pazarı yaklaşık 2 yıl boyunca düşmeye devam edecek . Ancak profesyonel ve amatör kullanıcılar 5 ila 6 milyon birim kullanıyor. Bu da sonunda dibe vuracak." Bu açıklamalardan sonra dijital kameraların tamamen ortadan kalkacağını söylemek mümkün değil. Ancak kullanım alanının profesyonel ve hobi olmak üzere daha da kısıtlanacağı kesin.

      







  • alakası bile yok !
    lens genişliği ve ışık alma konusunda
    cep telefonları kesinlikle yetersiz !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    alakası bile yok !
    lens genişliği ve ışık alma konusunda
    cep telefonları kesinlikle yetersiz !
    Alakası bile yok mu demek oluyor bu? Profesyonel fotoğrafçılar ve bir kaç hobi sahibi dışında kaç kişi gidip dijital kamera alır daha fazla ışık alır diye?

    CEO gerçekçi bir tespit yapmış. Zaten %50azalmistir şu zamana kadar en az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir deyişle:

    "Canon CEO'su: Dijital kamera fiyatları yüzde 50 artacak"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzdeki tepe model telefonların hemen hepsi
    iyi çekim kalitesi sunuyor Sony Canon Nikon gibi
    markaların rekabet edebilmesi pek mümkün değil
    meraklısı bile artık butip makinaları tercih etmiyor
    çünkü hem taşınabilirlik hemde kullanabilirlik sıkıntılı
    işi mesleki olanlar ve hobi olarak bu işe gönül verenler
    dışında artık kimseler ilgi göstermiyor

  • Cep telefonunda "kamera akımını" kim başlattıysa, tebrik etmek lazım... Ne alaka değil mi?

    Bir de şu dahili TV olayı yaygınlaşsa!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam realist yaklasmis tebrik etmek lazim.. canon 650d ve 50mm ile cektigim portrelerden cok daha guzelini s9 plus ile cekebiliyorum.. tabii dslr nin cussesi geregi bir havasi var ama amac hava degil fotografsa, boynuz kulagi gecti diyebiliriz.

  • Normal gusel bir telefonu 2000 pro kamerayi 8000 e alsaniz anca iphone fiyati ediyor zaten o deisimin bedelini fazlasiyla oduyorsunuz aslinda.birde lens aksesuar derken dslr dunyasi insanin sirt cantasini kaplumbaga gibi bir anda takiveriyor.tek fark kamera telefon gibi iki senede cop olmuyor elinizde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evt daralabilir ama ben sony nex 5R kullanıcısı olarak hiçbir zaman fotoğraf makinelerin biteceğini düşünmüyorum. profesyonel olarak zaten bitmesi imkansız. siz şu iphone ile reklam çekildi, klip çekildi uydurmalarını bırakın. cep telefonları hiçbir zaman profesyonel fotoğraf makinesi seviyesine gelemez. çünkü bu iş sadece portre modu ile bitmiyor. geniş açı var, ultra geniş açı var, tele lensi var, macro lensi var. cep telefonların bunların hepsini içermesi imkansız. ayrıca cep telefonu herşeyi yazılımla yapıyor. oysa fotoğraf makineleri bunu gerçekten yapıyor. cep telefonu ile çekilen fotoğraflar uygulamalar ile profesyonel makine seviyesine geliyor. ama diğer taraftan fotoğraf makineleri ile çekilen fotoğraflar uygulamalar ile mükemmel ötesi seviyeye geliyor. hem de foto makinelerinin dinamik aralığı çok daha geniş olduğundan fotoğrafla oynamak çok daha kolay ve daha fazla oynanabiliyor. sonuç olarak küçülme kaçınılmaz ama bitmesi de yakın zamanda değil uzak zamanda da imkansız. bunu fiziksel limitleri var. sensör büyüklüğü, lensin diyafram genişliği. cep telefonlarını bu seviyeye gelmesi imkansız. ayrıca 1000$'a satılan telefon 2 sene sonra bilemedin 3 sene sonra eskiyor. güncellemeler telefonu daha da yavaşlatıyor. oysa fotoğraf makineleri kolay kolay bozulmuyor. lenser onlarca yıl kullanılabiliyor. gövdeyi değiştir lensleri kullanmaya devam et. ancak gel gelelim dolar kuru Türkiye'de fiyatları uçurdu. 2 sene önce sıfırı 1500 lira olan lensin 2. elini şuan 2000 liraya bulamıyorsun. insanda heves kalmıyor haliyle.





  • Çok pahalılar ve ağırlar.İnsanların içinde heves varsa bile bundan dolayı cayıyorlar.

    Mevcut kitle de öyle sürekli harcama yapmaz.Sonuçta bunlar uzun ömürlü ürünler ve pahalı oldukları için yine çok büyük teknolojik yenilik gelmediği için çok daz fazla yeni harcama yapmazlar.

    700d var elimde. Aslında yetiyor ama işte biraz daha havalı bir model istiyorum. Sonra bir bakıyorum ikinci ellerde bile fiyatlar ateş pahası.

    Gönlümde sony a72 ve 50 mm f0,95 mm lens li bir kombinasyon yatıyor ama cüzdanımda o kadar para yatmıyor
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Hocam samsung galaxy a9 cihazindan haberiniz yok sanirim. Birde nokia n93 u bir arastirin o cihazdaki devrimsel 3x optik zoom yakinda samsung tarafindan yine sunulacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciroları ciddi etkilenmiş olmalı ki işe alım şartlarında radikal değişikliğe gitmişler
    https://petapixel.com/2019/01/28/photog-canon-dropped-me-because-i-dont-have-50k-instagram-followers/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 30 Ocak 2019; 14:12:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.