Şimdi Ara

Türkiye, oyun sektöründe en hızlı büyüyen üçüncü pazar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Meriç Eryürek, Türkiye'nin, oyun sektöründe bölgedeki en hızlı büyüyen üçüncü pazar konumunda olduğunu belirterek, "Pazar büyüklüğü yaklaşık 1 milyar dolar ve geçtiğimiz yıl pazar büyümesi yüzde 24,7 olarak ölçüldü. Yerli oyun firmaları dünya pazarında büyük başarılar elde ediyor." açıklamalarında bulundu.
     
     
    Aynı zamanda Gaming İstanbul Marka ve Pazarlama Yöneticisi olan Eryürek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Z kuşağının gözlerini internet ve oyun dünyasında açtığını ifade ederek, oyun yazmak, tasarlamak ve geliştirmek gibi konuların onlar için çekici meslekler olduğunu belirtti.
     
    Eryürek, oyun sektörünün dünyada 200 milyar dolar gelire yaklaştığına dikkati çekerek, gençlerin kariyer ve gelecek fırsatlarıyla dolu bu alana yönlendirilmesi ve oyun tasarlama, geliştirme ve pazarlama alanında eğitim almalarının sağlanması gerektiğini de vurguladı.

    "Ülkemizde talep mobil oyunlara doğru evriliyor"

    Fortnite'nin, 31 Ocak - 3 Şubat tarihlerinde Türkiye ve Avrupa'daki en büyük etkinliklerinden birinin Gaming İstanbul Fuarı'nda gerçekleştireceğini belirten Eryürek, "Firmalar tüketicinin ilgisini gördükçe bu etkinlikler de artacaktır ve bu da Türkiye'nin kazancı olacaktır. Tabii burada Fortnite'nin Türkiye ve Orta Doğu sorumlusunun bölgeyi çok iyi tanıyan bir Türk olmasının büyük payı var. Pek çok firma 'Acaba Türkiye'de ne yaparız?' diye düşünürken, yöneticileri Türk olan Riot Games, Epic Games, Netmarble, Ingame Group gibi firmalar doğru adımları hızla atabiliyor." ifadelerini kullandı.
     
    Eryürek, "Türkiye'deki talep mobil oyunlara doğru evriliyor. Gelecekte ise sanal gerçeklik konusundaki beklentinin artırılmış gerçeklikte görüleceğini ve artırılmış gerçekliğin büyük bir pazar payı edineceğini düşünüyorum." diye konuştu.







  • çok hızlı büyüdüğümüz için oyun firmaları türkçeleştirmeye yetişemiyormuş ben öyle duydum

  • Büyüyen pazarla birlikte oyun fiyatlarıda yükseliyor. Ya bizi çok seviyorlar yada neyse bugün banlanmayayım. :D

  • evrim olmadığı için evrilemez
  • Haber yazisini bile okumadim. Triple A pazarina giremeyip dogru dürüst oyun sektörünün büyüdügünü söylemek. Elini o tasin altina sokamyiorlar bile. Haberi atlarken bile gözüme Free2play oyun sirketleri ilisti siz düsünün.

  • Büyüyen genel olarak f2p ve mobil tarafı ve bunların hepsi hali hazırda Türkçe zaten. AAA pazarının yeterince büyüdüğünü zannetmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyüyen şey herhalde şey şey, pardon sektör değil oyun fiyatları olmasın... Öyle bir büyüyorki zevk alıyor çoğu kişi... Oooooh suyundan da koy misali... Habere bak çay demle... Gerçek dışı olayları izlediniz. Yine kandırıldık(mı) acaba ?!? :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    Haber yazisini bile okumadim. Triple A pazarina giremeyip dogru dürüst oyun sektörünün büyüdügünü söylemek. Elini o tasin altina sokamyiorlar bile. Haberi atlarken bile gözüme Free2play oyun sirketleri ilisti siz düsünün.
    triple a de m$b bannerlord var.
  • Oyun sektörü ve orijinal satışlar büyüdükçe fiyat küçülecek diye kandırdılar bizi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyun yazmak tasarlamak... Evet gençleri hayali..

    Türkiye, oyun sektöründe en hızlı büyüyen üçüncü pazar


    Göstergeler milyon dolar ile ifade ediliyor. ortalama 50 milyon dolar maliyet 250 milyon TL yaptığına göre AAA oyun hayali kuranların bütün hayalleri suya düşüyor. Bireysel başarılarla 3-5 bir şeyler kazınıyor herkes. Bunun övünülecek bir tarafı yok. bu ülkede insanlar 250 milyon TL yi dev proje adı altında inşaata gömdüğü için hiçbir zaman hiçbir koşulda adam gibi AAA oyun çıkartamayacağız. Ancak şu olur herkes maaş almadan kendi topladığı bilgisayar ve orjinal yazılımlarıyla bir ortak ofiste katılımcı olarak yüzlerce kişi 2-3 yıl aç yaşamayı göze alır o zaman belki bir sonuç çıkar. Bunun haricinde bir şey beklemeyin




  • Bu sene zula çoluk çocuğun parasını iyi toplamış m&b de iyi satış yapmış kısa özet

  • Öyle hızlı büyüyoruz ki, oyunları karpuz gibi havada kapıyoruz. Mağazalarda oyun kalmadı, bize oyun yetiştiremiyorlar(!)

  • Hııı hııı o kadar çok büyüdük ki firmalar türkçe dil eklemek için yarışa girmiş durumdalar. Kusura bakmayında oyunlara türkçe dil eklenmediği sürece sektörde büyüdüğümüze inanmıyacağım.

    Örnek olarak başlayayım Brezilya ülkesi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Brezilya (pardon vpnsiz dns siz direk giremiyorduk değil mi?)

    Son çıkan 5 oyundan 3'ü veya 4'ü kendi dilinde altyazı veya dublaj olarak çıkıyor. Neden acaba çok orjinal kullandıkları için mi? yoksa taleplerini firmalara ilettikleri için mi?

    Son dönemlerde çıkmış veya çıkacak oyunlara örnek verelim.

    Strange Brigadehttps://store.steampowered.com/app/312670/Strange_Brigade/ (Brezilya Portekizcesi ?)

    Battlefield 5https://www.origin.com/usa/en-us/store/battlefield/battlefield-v#store-page-section-overview Português (BR)

    Mutant Year Zero: Road to Edenhttps://store.steampowered.com/app/760060/Mutant_Year_Zero_Road_to_Eden/ (Brezilya Portekizcesi ?)


    Shadow of the Tomb Raiderhttps://store.steampowered.com/app/750920/Shadow_of_the_Tomb_Raider/ (Brezilya Portekizcesi ?)


    Assassin's Creed® Odysseyhttps://store.steampowered.com/app/812140/Assassins_Creed_Odyssey/ (Brezilya Portekizcesi ?)


    RESIDENT EVIL 2 / BIOHAZARD RE:2https://store.steampowered.com/app/883710/RESIDENT_EVIL_2__BIOHAZARD_RE2/ (Brezilya Portekizcesi ?)

    Metro Exodushttps://store.steampowered.com/app/412020/Metro_Exodus/ (Brezilya Portekizcesi ?)


    Onlar arkasına yaslanıp kendi dilinde oyun oynarken,bizlerde kavga etmekden başka birşey yapmayalım.Sesimizi duyurmadığımız sürece daha çokkkk türkçe oyun bekleriz...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.