Şimdi Ara

PS3 Destekli Ubuntu Linux CD'leri Çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
14.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://help.ubuntu.com/community/PlayStation_3 adresinde kurulum talimatları ile birlikte cd isolarını görebilir/indirebilirsiniz.

versiyonun 1.60 veya üzeri olması gerekiyormuş.

ayrıca kurulabilen tek paket ubuntu değil. Kubuntu, Xubuntu, Edubuntu paketleri de yüklenebiliyor.

• Paylaşım için teşekkürler, YDL'yi bırakıp Linux olayına Ubuntu ile devam etmenin anlamı var mıdır acaba? Çünkü YDL hali hazırda birçok şeyi desteklemiyor, görüşlerinizi bekliyorum.
  • ps3'üm yok, linux kullanmıyorum ama şunu diyebilirim: bunu kurmak daha kolay. live cd mantığı sayesinde işletim sistemini kurarken bile ubuntu'yu kurcalayabilir, internete girebilirsiniz.(ağ kartını falan tanırsa tabi, orasını bilmiyorum)

bi de ubuntu daha kolay derler hep. pardus 1, ubuntu 2.
  • ubuntu daha iyi demek hımmmm
  • Denemek lazım o zaman, tekrar teşekkürler.
  • weycell üstad sen bir dene uyarsa bilgi ver
  • kurulum çok basitmiş ya. ydl gibi koskoca talimatara gerek yok. otheros.bld cdlere dahilmiş bi de.

Hatta kurulum aşamalarını türkçeye çevireyim hemen.

Öncelikle istediğiniz versiyonu çekin(live-cd bunların hespi):

quote:

Ubuntu:

http://cdimage.ubuntu.com/ports/releases/feisty/release/ubuntu-7.04-desktop-powerpc+ps3.iso

Kubuntu:

http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/ports/releases/feisty/release/kubuntu-7.04-desktop-powerpc+ps3.iso

Xubuntu:

http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/ports/releases/feisty/release/xubuntu-7.04-desktop-powerpc+ps3.iso

Edubuntu:

http://cdimage.ubuntu.com/edubuntu/ports/releases/feisty/release/edubuntu-7.04-desktop-powerpc+ps3.iso

İstediğinizi indirdikten sonra bir CD'ye yazın. bundan sonraki aşama harddiskinizdeki bilgilerin kaybolmasına sebep olacaktır. ona göre.

Menü'den [Settings] > [System Settings] > [Format Utility] > [Format Hard Disk]. bölümüne gidin. "Yes" i seçin.

Sonra "Custom"u seçin bölümlendirme işlemi için.

Burada "Allot 10GB to the Other OS" seçeneğini seçin linux'a 10gb yer ayrımak için.

Bi sonraki adımda "Quick Format"'ı seçin.

PS3 harddisk'i formatlayacak ve işlem bitince sisteme reset atmak için sizden onay isteyecek. "X"e basıp kabul edin. ve sistem yeniden başlasın.

Şimdi Linux cd'sini PS3'e takın ve [Settings] > [System Settings] > [Install Other OS]. bölümüne gidin.

"otheros.bld" nin cd'nin içinde olduğunu görecek PS3. "X" ile "OK" seçeneğini seçin. kboot loader yüklenecek.

şimdi [Settings] > [System Settings] > [Default System]. bölümüne gidin.

"Other OS"u default olarak seçin. Sorulacak soruya "Yes" deyin.

PS3 yeniden başlayacak ve kboot komut satırı çıkacak.

Burada sadece "enter"a basın. Live CD çalışmaya başlayacak.

Live CD yüklendiğinde ubuntu masaüstüne ulaşacaksınız. Yalnız şaşırmayın. bu noktada işletim sistemini henüz kurmadık. Eğer ubuntu harddiskinize kurulsun istiyorsanız masaüstünden "Install" ikonuna tıklayın.

Eğer PS3'ün kendi menüsüne dönmek isterseniz kboot komut satırına "boot-game-os" yazın.

veya bi şekilde yukardaki işlem çalışmazsa ps3'ükapatın ve power tuşuna ps3 iki kere bipleyene kadar basın. PS3 açılacak ve sizden default video ayarını isteyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 20 Nisan 2007; 22:21:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: fearfactory

weycell üstad sen bir dene uyarsa bilgi ver

Evet denemesi lazım yarbay o
  • quote:

Orjinalden alıntı: Weycell 61

Denemek lazım o zaman, tekrar teşekkürler.

Deniceksen Kubuntu Tavsiyemdir Onu İndir...
    Çünkü Adı Üstünde KDE Masaüstü İle Geliyor...

Bu Arada Az Bekleyin Arkadaşlar PS3 Linux İle İlgili Önemli Çalışmalarım Var...
    Eğer İşe Yararsa Artık Linux Kullanmak Herkes İçin Çocuk Oyuncağı Olacak...
    Reklamlardan Sonra Bu Sitede Flaş,Flaş,Flaş...

Şaka Bir Yana Ben Çalışmalarımı Yapıyorum Ama Elinde PS3 + YDL veya Ubuntu Olan Birin de Çalışmalarımı Denemesi Gerek...
    Başta Weycell Olmak Üzere Tüm İlgili Arkadaşlara Duyurulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devil01 -- 15 Aralık 2007; 9:53:51 >

• Devil01 arkadaşıma katılıyorum.

Kubuntu yükleyin.(linux den iyi anlayan bir arkadaşımda onu tavsiye etti.)

Bugün yellowdogu silip kubuntu yüklücem...
  • quote:

Tamam denerim ama biraz zaman alır malumun.

quote:

Orjinalden alıntı: arkadascaa

quote:

_PainKilleR_ kurulumun Türkçeye çevirisi ve diğer ayrıntılar için çok teşekkürler, emeğine sağlık.

Devil01 ve pprodigyy tavsiyelerinizi dikkate alacağım, bende YDL kaldırıp bir de bunu denemekte fayda görüyorum.

• quote:

quote:

Tamam denerim ama biraz zaman alır malumun.

quote:

Orjinalden alıntı: arkadascaa

quote:

_PainKilleR_ kurulumun Türkçeye çevirisi ve diğer ayrıntılar için çok teşekkürler, emeğine sağlık.

Devil01 ve pprodigyy tavsiyelerinizi dikkate alacağım, bende YDL kaldırıp bir de bunu denemekte fayda görüyorum.

DOĞRU YA DAHA BİTECEK,GELECEK,NEYSE beklerik artık askere gitmeden zaten ne olacaksa olsun yaww

• linuxlerin içinde pcde hangisi daha stabil çalışıyor ki ? pardus mu vedora,ubuntu...
  • teşekkürler Weycell 61.

bu arada xubuntu ps3 için daha iyi olacaktır gibi geliyo bana. ubuntu ve kubuntu daha çok sistem özelliği isteyen paketler. ps3 mimarisinden dolayı tam linux performansı veremdiği için yavaş çalışabilir onlar.
  • iyiki ubuntuyu ps3e modifiye etmişler
    zaten ubuntudan başka bir dağıtımı şu an için ps3te kullanmak çok zor olurdu
  • O zaman Linux için internette dolaşan onlarca programı çalıştırmak mümkün hale gelir mi bu Ubuntu'da? YDL'ye çok az şey yüklenebiliyor çünkü, ben daha denemedim ama mesela Macromedia Falsh Player'dan tutunda Java'ya kadar hiçbir eklentiye izin vermedi bende. Sorunun ps3'ün mimarisinden de kaynaklanabileceği söyleniyor gerçi, net bir bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 21 Nisan 2007; 16:35:40 >
  • bence ubuntu da çalıştırmaz yeni programları. mimaridendir sorun. tabi ki en iyi yöntem denemek. o da size düşüyor :)
  • Peki benim anlamadığım sadece bir cd ile mi yüklüyoruz? Eğer öyle ise çekip deneyeyim olayı
  • quote:

vin stap vin stap ooolllll rayt
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.