Şimdi Ara

Huawei’nin katlanabilir 5G telefonu MWC 2019 fuarında tanıtılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçen yıl başlayan katlanabilir akıllı telefon yarışına dahil olmaya hazırlanan Huawei son aşamaya gelmiş durumda. Firma muhtemelen prototip aşamasındaki ilk örneği MWC 2019 fuarında tanıtacak.


     


    Hem katlanabilir hem 5G destekli


     


    Huawei’nin katlanabilir ekranlı telefonunu MWC fuarına sakladığı bir süredir dile getiriliyordu. Hatta Samsung’un gölgede kalmamak amacıyla Galaxy S10 serisini 20 Şubat tarihindeki ayrı bir etkinlikte tanıtmayı tercih ettiği de ifade edilmişti.


     


    Ayrıca Bkz.Yeni iPod Touch oyun odaklı mı olacak?

    Firma katlanabilir telefonunu MWC fuarında tanıtacağını doğruladı. Bu akıllı telefon 5G uyumlu olacak. Samsung’un da 5G destekli katlanabilir telefon versiyonu hazırladığı biliniyor. Yani telefonlar her açıdan rekabet edecekler.  


     


    Huawei’nin bu telefonu hangi seri altında sunacağına dair bir bilgi yok. Huawei P30 serisinden en az birinin 5G desteği sunacağı ifade ediliyor. Belki iki 5G telefonu da aynı seri içerisinde yer alır veya firma Porsche Design tarafında özel bir versiyon geliştirebilir.


     


    Diğer taraftan Huawei en erken Nisan ayında katlanabilir telefonunu piyasaya sürmek istiyor. Telefonda firmanın 5G uyumlu Balong 5000 hücresel modemine yer verilecek. Fiyat konusunda ise bir detay yok.


     







  • Snapdragon 855 li gelsin :)

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    O, Allah’ın emri artık. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 25 Ocak 2019; 13:14:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Huawei Qualcomm un Snapdragon ust seviye islemcilerini kullanmiyor diye biliyorum :) .

    Ama bu gelecekteki cikacak urunler icin de bir onyargi olusturulmamali.

    Pek sanmiyorum ama gelse iyi olur.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok özür dilerim :) Xiaomi sandım bir an konuyu :)) Kirin 980 ile gelir kanımca, o da bana göre yetersiz bir işlemci. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Ozurluk birsey yok :) . Xiaomi in ki daha guzel gibi katlaninca onden arkadan ekranli olmakta. Tanitimi da ufak ta olsa videolu yapilmisti ...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    İki taraftan katlanıyordu yanlış hatırlamıyorsam :) güzeldi gerçekten, fiyatı da 1000 dolar seviyesinde olursa büyük rakip olur diğer modellere

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Gerek mi var, Amerika'da zaten satmalarına izin vermiyorlar. Qualcomm ilk önce Huawei gibi bütünleşik 5G modem üretsin 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Eksik ve yanlis bilgileriniz var !

    Qualcomm un Snapdragon serisi islemcileri zaten butunlesiktir. Bircok parcayi bir paket olarak vermektedir. Hem paket olarak bir gelmesinin maliyet avantaji ile hem de performansi ile Snapdragon yillardir hep idealdir.

    Qualcomm un nice patentli ozellikleri Intel Apple vesilesi ile araklamistir ve Intel de de GSM gibi sebeke alaninda ciddi bir performans kalite artisi da elde etmistir :) Qualcomm bu yuzden Apple a karsi dava bile acmistir ...
    https://www.qualcomm.com/products/snapdragon-855-mobile-platform


    https://www.economist.com/business/2018/12/07/why-does-5g-have-everyone-worried-about-huawei

    Cin anlasilan pasif takip bilgi toplamaktan ote Cinli hackerler ile gerektigi anlarda sebelerin temellerine hedef alarak zarar verebilmesi ifade edilmektedir. Yani adamlar kisi/ cihaz odakli degil. Tumune alayina hedef almaktadir.


    Onceler Almanya Huawei in 5G li urunlerini ve hizmetlerine karsi sorun cikarmiyor gibiyidi simdi ise Huawei Almanya da bugun itibariyle 1 hafta oncesindeki habere gore yasaklanmistir iste :
    https://www.cnbc.com/2019/01/18/huawei-5g-ban-in-germany.html

    Avustralya, Japonya, Polonya,Kanada ve Yeni Zellanda zaten yasaklamislardi ...




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ben ne diyorum sen neyin hikayesini anlatıyorsun.

    X50 modeminde 5G için bir modem, diğer 4/3/2G için bir modem olarak 2 ayrı modem kullanılıyor. Huawei ise tek modemde bütün jenerasyonları barındırıyor.

    Huawei kendi yolunda devam, Qualcomm Mualcomm'a da ihtiyacı yok. Hatta Samsung'ta komple kendi yolundan devam etse daha iyi olur. Varsın yasaklasınlar kimin umurunda.

    Qualcomm'da patentleriyle tekel olduğunu sanan oluşumundan farksız değil. Intel'in Qualcomm'un teknolojisinde modem üretebilmesi vs ise öyle sanıldığı gibi hırsızlık değil anca çakallık olur. Hırsızlık olsa ne Intel ne Apple rahat edemezdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Sen simdi Qualcomm un X50 modem modulune odaklanmissin. Sen diyorsun ki Snapdragon 855 de 2 ayri modem var oyle mi ?

    Peki :

    Iki ayri modem olsa ne zarari var tek modem olsa ne faydasi var ?


    Sen bence cep telefonlarinda Snapdragon 855 li cihazlara odaklan . Simdi Qualcomm firmasi Snapdragon 855 te sadece 5G koyacak digerleri icin LTE-A ( 4.5 G ) ayri bir modem koymus diyorsun oyle mi ?


    Bilindigi uzere referans cihazlar son yillarda Snapdragon ludur ( istisna Exynos ( NExus 10 ) , Tegra turevliler haric ki piyasada o tur cihazlar pek domine degildir gunumuz itibariyle ) .

    Referans cihazlarin uzerine gelistiriciler uygulama oyunlar gelistirmekte test etmektedir.


    Kaynak kodlari ve erisimi kisitli Huawei ye optimize edilmis derlenmis uygulama ve oyunlar pek randimanli calismazlar.

    Yani donanimsal olarak 7 nm olmasi gibi kagit ustundeki ifadeler ile pratikte en basarili olan verimli compile ( derleme ) ve calistirma da yazilim cok daha onemlidir. Yazilimla da potansiyel artisi elde edilebilmektedir. En bilindik ornekler IOS Apple ...

    Yani oyle herkes kendi yolunda filan denilemez Apple yeni yeni bilesenlerini uretmeye baslamak uzere Micro Led ( sirketi satin aldi ) ve kendi islemcilerinin uretimi gibi ama suana kadar tam manasiyla kendisi uretemiyorda... ISlemci dokumunde bile yillarca Samsung tan simdi ise TSMC dokumlerini kullaniyor . Huawei de TSMC ve malum Qualcomm un Snapdragon 855 i de TSMC uretmektedir. Eski modelleri Samsung dokum fabrikasinda uretiliyor halen ( Snapdragon 845 ve diger paket islemcileri de .. )

    Android te bircok uygulama ve oyun Snapdragon ile gelen paket CPU ve GPU ikilisi ozellikle onem kazandirmaktadir.


    Yine herkes bilir ki Kirin 980 cok ta mattah bir GPU degildir 4K 60 FPS destekleyemiyor ( Kirin 970 de ayni terane gorduk ) . DSP sorunlari var Huawei de anlasilan donanimsal olarak arka tum kameralarinda da OIS olmamasi ayrica dusundurucu ...



    Snapdragon 855 li cihazlarda bildigim kadariyla 2 ayri modem kullanmiyor tek bir modem var .


    Apple bakti ki Qualcomm in wifi modemi bariz ustun ki bunu Qualcomm kendisi de resmi olarak yillar once lanse etmisti ... Anlasilan o ki Apple alternatif modul/ parca tedariginde sorun olmasi vs ihtimaline karsi denk iki ayni modul talep etmesi bakmasi cok dogaldir. Apple yazilim ve donanim da IOS cihazlarinda tam erisim icin kullandiklari modullere ait kaynak kodlarini da Qualcomm dan temin etmistir ki bunlar patentlidir ve Apple kendi insiyatifi icin Intel in bu patentli ustun teknolojilerine ait kaynak kodlarina erisimini Intel e verdigi de kesindir vicdansiz ve pragmatik bakis acisina gore Apple dogru yapmistir kendisine fayda saglayacaktir hem boylece Intel in denk modem bilesenleri de Qualcomm gibi basarili olacak ve kullanicilarin da fark ettigi sebeke hiz- performans bariz Qualcomm ustunlugu de egale edilmis olacakti.

    Sonralari Apple buna kendisince bir cozum buldu! Qualcomm un sundugu gercek performansini dusurerek yazilim seviyesinde kisitlamalarla. Intel bunu anladi dananin kuyrugu burada koptu . Davalar basladi ...

    Benzer denilebilecek bir olay ise yillar once Samsung GAlaxy S gibi birkac modelin Iphone un ilk cikan telefonlarindan hem kasasi hem de arayuzunden araklandigina dair davalar yasandi ...

    Su da bir gercektir ki Samsung araklamistir ... Baskalari da arakliyor ... Centikte de arakliyorlar ilginctir arka kamera diziliminde de arakliyorlar....

    Apple Samsung olayinda malum her iki tarafta parca bilesenlerinde birbirlerine mahkumlar bu tur dengeler ile de dava acilmistir ...

    Olaylara genis bakis acisindan ve derinlemesine ele almak gerekir. Sahsen davalardaki son durumu da pek bilmiyorum ama sonucta ortada bir tepki ve davalarda var...




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Bu soğuk savaşta Huawei'nin Snapdragon kullanacağını düşünmekte garip olsa gerek. Ne ayrı ne bitişik Huawei'nin de Qualcomm'dan kötü bir modem ortaya koyacağını düşünmüyorum. Optimizasyon ise çok farklı bir konu, Snapdragon her ne kadar biraz daha iyi olsa da yine Apple A işlemcilerinden çok uzak. Uzun uzun yazmışsın da beni burada sadece Huawei haberi ilgilendiriyor.

    İki kişi de bana inatlarından artılamış, bu insanlar garip 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.