Şimdi Ara

Londra'daki havalimanında araçları otonom robotlar park edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Otonom teknolojilerde gelinen nokta bu tür araçların her gün yeni bir alanda karşımıza çıkmasına neden oluyor. Bunun son örneklerinden biri de Londra’nın en işlek havalimanlarından biri olan Gatwick’de karşımıza çıktı. Havalimanında başlatılacak üç aylık test programı kapsamında araçları otopark alanına otonom robotlar taşıyacak.
     

    Söz konusu pilot program ağustos ayında Gatwick’teki devasa otoparkın B bölgesinde uygulanmaya başlanacak. Fransız bir şirket olan Stanley Robotics’in geliştirdiği ve kendi kısaltması olan Stan adını verdiği otonom robotlar üzerindeki forklift benzeri ekipman yardımıyla otomobilleri bulunduğu yerden alıp park alanına taşıyacak. Sürücü aracını otoparkın önündeki özel alana park edecek ve dokunmatik ekrandan rezervasyonunu onaylayacak. Buradaki sistem aracı tarayarak boyutlarını hesaplayacak ve uygun boşluğa taşınması için bir otonom robot tahsis edecek.

     

    Toplam kapasiteyi %50 oranında arttıracak

    Yetkililer bu sistem sayesinde otopark kapasitesini önemli ölçüde arttırmayı planlıyor. Çünkü herhangi bir kapı açma payına ihtiyaç olmayacağı için araçlar birbirine çok daha yakın olacak. Bu da park alanına %50 oranında daha fazla araç sığdırılabilmesine imkan sağlayacak. Pilot programın başarıyla sonuçlanması halinde uygulama C ve D bölgelerine de taşınacak. Bu sayede otoparkların toplam kapasitesi 6 binden 9 bin araç civarına çıkarılacak. İlk etapta B bölgesinde 270 adet otonom robot görev alacak.

     
     

    Aslına bakılırsa, alanı genişletmeden otopark kapasitesini arttırmak için otonom robotları kullanan ilk havalimanı Gatwick değil. Stan isimli robot valeler 2017 yılında ilk tanıtıldığında Lyon- Saint-Exupéry Havalimanı ile de bir partnerlik anlaşması imzalanmıştı.

     







  • Eee aradaki bir aracın sahibi geldiğinde ne olacak ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Eee aradaki bir aracın sahibi geldiğinde ne olacak ?
    Büyük ihtimalle arkadaki araç zaten öndeki araçtan daha sonra çıkacağını girişte bildiriyor.
    Otonom olmasının faydası bu zaten, robotlar geç çıkacak araçları arkalara koyuyor, erken çıkacak araçları önlere. Tarih sıralaması bir nevi.
  • Bunlar yerine oraya bizim valelerden alın. Hem kapasiteyi %100 arttırırlar hemde daha ucuza gelir.

  • # Londra Değnekçiler Birliği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rohan32 -- 25 Ocak 2019; 13:21:22 >
  • shadowtr kullanıcısına yanıt
    Ama bu da mantık dışı çünkü insanlık hali, erken dönebiliriz ya da geç dönebiliriz.

    Bu proje eksik. tamamlanması için en az 3 sıra en üstü boş olacak şekilde yerin altına girebilen katlı otopark ile desteklenmesi gerekiyor.

    Açık düz otoparkta curcuna olur.


    Yalnız şu var illa açık otoparka uygulanacaksa videodaki gibi biriktirmeli değil de sıra sıra dizecek robotlar, ama o zamanda bu proje mantıklı olmaz, çünkü kazanılacak mesafe sadece arabanın yarım kapı boyutu kadar oluyor arabaları dip dibe park ederek. o zamanda 6 araçta 1 yer açılıyor. Bu kadar masrafa değeceğini düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 25 Ocak 2019; 14:18:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.