Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Race Driver One

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Oyun] >> Pc Oyunları >> Yarış Oyunları >> Cevap: Race Driver One Sayfa: <<   < önceki  40 41 [42] 43 44 45 46 47 48 49   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
solaytekin

30 Haziran 2008; 19:39:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

şu oyunun asıl ait olduğu tür ne biri bana söylesinde ona göre davranayım oyuna

this is a arcade

amd4000x2-2800mhz,bıostar ta690g,asus hd3870,kingston 2x1gb 667mhz ddr2,highpower 430w,samsung 160gb sata2,samsung 17 syncmaster 793mb,lg dvd-rw,logitech momo
dikmenibo

30 Haziran 2008; 20:26:24 

tamamdır hocam oyuna sim olarak yaklaştım diyorum ne biçim sim

Intel Q6600*ASUS P5Q-Pro
Sparkle SF-PX88GT512D3-HP* Corsair Dominator 2x2gb DDR2 1066mhz
Logitech MOMO Racing + Logitech Dual Action
Coolermaster RC-690 --- Samsung HD321KJ
Des@latoR

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 20:35:30 

Öncelikle Codemasters'a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Racedriver Grid'i yaklaşık bir haftadır oynuyorum.Şu an yarı yarıya bitirdim diyebilirim ve ufak bir karşılaştırma yapmak istedim.Tabiki karşılaştırılacak oyunsa benzer mekanları kullanıp benzer kesimlere hitap etmeye çalışan NFS Prostreet. Yazının sonunda yazılacak şeyi başında yazarak başlamak istiyorum GRID,NFS Prostreet den iyi değil,Çok ama çok iyi peki neden?

1-Hikayenin doğru oturtulması,
Eğer pist yarışı temalı bir oyun yapmak istiyorsanız öncelikle gerçek pistleri bünyenizde barındırmanız gerekir.GRID in bünyesinde bulunan Spa,Nurburgring ve İstanbul Park pistlerinde araç kullanmak gerçekten keyifli.Özellikle İstanbul Park ta ben ilk kez bir araba kullanma şansı buldum ve 8.Viraj gerçekten zormuş.Bunun yanında sponsor yapısı gerçekten iyi entegre edilmiş bazen stratejik davranıp düşük değerli sponsorları tercih ettiğim bile oldı.(Hasarsız yarış bitiremediğimden dolayı )
2-Hasar Modellemesi
Hasar dediğin zaman çarptımmı dağıtmam gerekir felsefesinin olması gerekir.Codemasters Colin Macrae serisinden elde etmiş olduğu hasar modellemesi birikimini son derece güzel bir şekilde bu oyuna adapte edebilmiş durumdalar.NFS de son sürat çarpışmalarımda bile araçları pert edebilme diye bir durum yoktu.Gerçek anlamda pert den bahsediyorum.Paganimin kopan burun kısmı hala içimi acıtıyor.
3-Grafik
Bu noktada özellikle ilk resimlerde geçen Milan pistinden bahsetmek istiyorum.Bir başka deyişle katadrelin olduğu pist,güneş yansımalarının bu kadar güzel olacağını düşünmemiştim. Bunun yanında Saleen S7 arkasında giderken arka ızgaralarından motoru görebilmekte ayrı bir zevkti.
4-Oynanabilirlik
İşte sorunlu kısıma geldik.Bu nokta NFS tasarımcıların çok iyi bir ders alması lazım.Oyunu ilk açtığımda gerçekten gözüm korktu her şey çok hızlı gerçekleşiyordu.İç kamerdan olayları izlemek zaten ayrı bir keyif,önünüzde giden aracın lastik patlatması ayrı.Protype ların Leman yarışında 415km hızla giderken arkadan pislğine size dokunan rakip sonucunda yarış dışı kalmakta ayrı bir keyif (İntikamım acı oldu onu da söliyim)
Oyun gerçekten zor.Ciddi anlamda rakipler sizi zorluyor.Hatta çarpıyor.Haa tam unutuyordum birde Derby yarışı tam anlamıyla curcuna havada araçların çarpışması fikri kimden çıktıysa da artık.İlk denememde birinci giderken yandan bodoslama çarpan kişilik sayesinde feleğimi şaşırmıştım.

Grid gerçekten oynamaya değer bir oyun.Sistemi elveren her arkadaşa tavsiye ederim.NFS inde artık yıllardır söylediğimiz alması gereken dersi alıp daha iyi bir oyun çıkarmasını bekliyorum.

"Öldürdükçe bu devam edicek onu sen yarattın sen yok edebilirsin bir parçan değil sadece senin kinin nefretin sadece ışığa koş boş ver öldürmeyi" Prince of Percia The two Thrones
AKINLASINN

30 Haziran 2008; 21:45:27 

"Des@latoR" süper anlatmış benim bu oyunu beğenmemi. Oynanabilirlik kısmına fazlasıyla katılıyorum.

Samsung NV8 ile gözümüz üzerinizde ...

Satılık faturalı Panasonic TZ1 - 10x optik zum (275 ytl)
SeRo-34

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 21:47:03 

quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

drift modu hariç bence rezalet oynanabilirliğe sahip bir oyun
grafikler,araçların tasarımları, pistler, efektler, hasar mükemmel,yarış türleride çok hoşuma gitti
menüler rezalet, toca3 ü mumla aradım, arıyorum.
debriyaj yok mu yoksa bana mı öyle geliyor, oyunu bırakmam için bir sebep olabilir... zira debriyajsız bir drift de düşünemem, tepkileri iyi olmasa oynamam bile
araçların verecekleri tepkileri kestiremiyorsunuz, aptal aptal tepkiler veriyorlar, heleki benim gibi her yardım kapalı oynayınca daha iyi anlaşılıyor.

şu oyunun asıl ait olduğu tür ne biri bana söylesinde ona göre davranayım oyuna

simule-arcade arasında bir oynanışa sahip. ama kesinlikle simule değil. fakat arcade de diyemeyiz. Çeşitli sürüş seçnekleri , arabanın ince ayarları vs. yapılabildiğindsen simule ye yakın ama %100 simule değil. simuleye yakın bir oynanışı var. fakat toca ve gt gibi simule olamaz bunu beklememelisin.

dikmenibo

30 Haziran 2008; 21:55:06 

sero-34@ hocam oyundan gtr ı falan geçtim, toca tadında bir sim bekliyordum, hayal kırıklığına uğradım diyebilirm, ama dediğiniz gibi nfs den daha az arcade, işte o olay güzel gaz olayına alıştığım an ( şimdi cm dirt ile çalışıyorum ) heralde oynayabileceğim düzeye gelir

Intel Q6600*ASUS P5Q-Pro
Sparkle SF-PX88GT512D3-HP* Corsair Dominator 2x2gb DDR2 1066mhz
Logitech MOMO Racing + Logitech Dual Action
Coolermaster RC-690 --- Samsung HD321KJ
2e3a

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 22:08:56 

arkadaşlar, arabayla çarpıp savrulduktan sonra gaza basıyorum sipin atıyor, bunu klavye ayarı var mı? kaza yapıp yoldan savrulmamak için didiniyorum sırf bu yüzden. grafikler gayet başarılı oyunun çok sevdim

jnrgndz_798

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

30 Haziran 2008; 23:18:29 

quote:

Orjinalden alıntı: 2e3a

arkadaşlar, arabayla çarpıp savrulduktan sonra gaza basıyorum sipin atıyor, bunu klavye ayarı var mı? kaza yapıp yoldan savrulmamak için didiniyorum sırf bu yüzden. grafikler gayet başarılı oyunun çok sevdim

işte oyunun gercekligi burda yatıyo zaten arabyala ani fren yaptıktan sonra bi yere carpma birden gaza bastıgınıda spin atarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 30 Haziran 2008; 23:31:13 >

Intel Core2 Duo E6600 @ 3.24 Ghz[ısı] = Asus P5K-E Wifi-Ap = Kingston Valueram 2x1GB 800 Mhz 5.5.5.15 1.8v = Msı N9600GT OC v127 red moon = Coolermaster Real Power M520 520W = Asus TA-951 = Seagate 320GB NCQ 16MB = Samsung Syncmaster 732N plus = Lg GSA-H44N = Microsoft Lazer Desktop 6000 = Creative Inspire M5300 = Hp Photosmart 3310 = Microsoft Lifecam VX-6000 = Kaspersky Internet Security 2009 3D Mark Vantage score & Vista score

Toshiba Satelitte A200-1VL=Toshiba S8=Sony DSC-W17=Samsung DVD-P365 DivX=Philips SPE2005CC 120GB=Sony Ericsson K550i [HPM-70]=Airties AP-301
calkan34

30 Haziran 2008; 23:56:00 

o zmn yarın alalım bu oyunu

2e3a

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2008; 10:52:29 

quote:

Orjinalden alıntı: jnrgndz_798

quote:

işte oyunun gercekligi burda yatıyo zaten arabyala ani fren yaptıktan sonra bi yere carpma birden gaza bastıgınıda spin atarsın.

ama ben birden gaza basmak istemiyorum, tuşa basınca spin atıyor. klavye ile bunu ayarlayamam ki...

jnrgndz_798

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2008; 11:03:14 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: jnrgndz_798

quote:

ama ben birden gaza basmak istemiyorum, tuşa basınca spin atıyor. klavye ile bunu ayarlayamam ki...

klavye ayarı ile olcak iş degil bu viraja geldiginde frene skain basıp direksiyonuda az kırdıktan sonra hafifce gaza yüklenceksin ondan sonra araba yola oturacaktır ve istedigin gibi de kontrol edersin (su an nerdesin 2. race events leri actın mı [global/europa/japan])

Intel Core2 Duo E6600 @ 3.24 Ghz[ısı] = Asus P5K-E Wifi-Ap = Kingston Valueram 2x1GB 800 Mhz 5.5.5.15 1.8v = Msı N9600GT OC v127 red moon = Coolermaster Real Power M520 520W = Asus TA-951 = Seagate 320GB NCQ 16MB = Samsung Syncmaster 732N plus = Lg GSA-H44N = Microsoft Lazer Desktop 6000 = Creative Inspire M5300 = Hp Photosmart 3310 = Microsoft Lifecam VX-6000 = Kaspersky Internet Security 2009 3D Mark Vantage score & Vista score

Toshiba Satelitte A200-1VL=Toshiba S8=Sony DSC-W17=Samsung DVD-P365 DivX=Philips SPE2005CC 120GB=Sony Ericsson K550i [HPM-70]=Airties AP-301
2e3a

Sisteme Gözat