Şimdi Ara

Fransa’dan Google’a 57 milyon dolar ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google’ın Avrupa’da başı bir türlü dertten kurtulmuyor. Daha önce 5 milyar dolar civarında haksız rekabet cezası ödeyen firmaya şimdi de Fransa tarafından yeterince şeffaf olamadığı için ceza verildi.


     


    Yine başı belada


     


    Fransa Veri Koruma Kurumu, Google’ı reklamlar dahil elde ettiği kişisel verileri nasıl kullandığı ve kontrol ettiği ile ilgili şeffaf bilgiler vermemekle suçluyor. Bu tür bilgileri alabilmek için Google’ın 5 veya 6 kez ikaz edildiği ifade ediliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Exynos 7904 yonga seti duyuruldu

    Şeffaf olmamak suçlamasıyla Google’a kesilen ceza 57 milyon dolar civarında. Suçlama ise bir avukat grubu tarafından kişisel verilerin korunması düzenlemesinin devreye girdiği Mayıs 2018 tarihinde yapılmış. Kurum Google’ın sadece hassas prensipleri ihlal etmekle kalmayıp bunu alışkanlık haline getirdiğini ifade ediyor.


     


    Google ise otoritelerle sonuna kadar çalışacağını ve sorunu çözmek için uğraşacağını ifade ediyor. Bununla birlikte kişisel verilerin kullanılması konusu önceki Android uygulamaların zorunlu olarak yüklenmesi davası kadar önemli. Zira Google otoriteleri ikna edemezse bu kez kişisel verilerin işlenmesi anlamında ciddi değişiklikler yapmak zorunda kalacak.


     







  • Şeffaflık konusu önemli ceza versinler ama bu aralar gelişmiş teknoloji şirketleri üzerinden ceza kesme yarışı başlamış gibi.

  • Ekonomisi çalkantılı olan bütün ülkeler tek tek Google'dan para koparmaya çalışıyor.

    Google denen firma yeni bir firma değil, yıllardır yaptıkları şeylere şimdi cezaları kesmek aklıma başka hiçbir şey getirmiyor.

  • Adamlar işletim sistemini ücretsiz olarak veriyorlar. Bunca şey nasıl finanse ediliyor sanıyorsunuz? Elbette bunun karşılığı olarak sizin bilgilerinizi alıp sizin profilinize uygun reklamlar gösteriyorlar ve bundan milyonlarca dolar kazanıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    ee ama biz bunu zaten androidin girişindeki sözleşmede okuyarak onaylıyoruz, adamlar bildiriyor, a deyip b uygulamıyorlar ki, ayrıca bunu microsoft, apple yapmıyor mu sanıyorsunuz ?
  • Mahremiyet kalmamış..

  • iOS’in girişindeki sözleşmede böyle bir şey yok. iOS Android gibi ücretsiz değil. Dolayısıyla kullanıcı verileri üçüncü şahıslara pazarlanmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    iOS’in girişindeki sözleşmede böyle bir şey yok. iOS Android gibi ücretsiz değil. Dolayısıyla kullanıcı verileri üçüncü şahıslara pazarlanmaz.
    31 ağustosta bi pazarladılardı. daha yapmazlar herhalde.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    31 Ağustos?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    diyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Onun yerine hackerlar tarafından direk halka sunuluyor. Apple yine çok daha düşünceli..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Google bizzat kullanıcının mahremiyetine tecavüz ediyor. Sen de bunu bile bile kabul edip mahremiyetinin çiğnenmesini normal bulup bu yanlışı eleştirmek yerine sırf Apple’ı eleştireyim kafasıyla hack olayını bir tutuyorsun. Güzel kafa..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Google yapmıyorum demiyor sanırım. Sisteminin tam anlamıyla çalışması için kullanıcıyı analiz etmesi gerekiyor. Bu yüzden nokta atışı öneriler yapabiliyor insanlara. Doğrudur yanlıştır tartışılır. Kullanıcılar bile bile ya da bilmeden kabul ederek giriyor bu sisteme zaten. Apple ise "biz en güvenlisiyiz, hiçbir açık yok" diyip olur olmadık bilgi sızmasıyla gündeme geliyor nedense

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    icloud
  • Sarı yeleğin parası çıksın. Kendimizi ifşa etmeye bayılıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.