Şimdi Ara

Apple’ın uygulamalardan aldığı yüzde 30 komisyon geliştiricileri rahatsız ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple, servis tarafına verdiği önemi artırarak gelecekteki planlarını şekillendirmek istiyor. Bir analist tarafından yapılan çalışma, App Store servisindeki 70/30 komisyon oranlarının mağazanın büyümesini engelleyeceğini ortaya koydu.

    Büyük şirketler çözüm bulabiliyor


    Geliştiriciler arasında “Apple vergisi” olarak adlandırılan bu komisyon firmaları rahatsız ediyor. Netflix, Spotfiy ve Fortnite (Epic Games) gibi büyük şirketler bu komisyonu Apple’a vermemek için gerekli düzenlemeleri yapabiliyorlar. Örneğin yakın zamana kadar Apple cihazlarınızda, Netflix uygulaması içerisinde abonelik satın alabiliyordunuz. Artık Netflix aboneliğinize devam etmek için site üzerinden ödeme yapmanız gerekiyor. Böylece Netflix, Apple’a komisyon vermemiş oluyor.


    Her ne kadar büyük firmalar için Apple vergisinden kurtulmak biraz daha basit olsa da diğer geliştiriciler bu tarz çözümler uygulayamıyorlar. Bu da %30 komisyonu zorunlu olarak Apple’a vermeleri manasını geliyor. Toni Sacconaghi isimli analist, bu durumun servisin gelişmesini uzun vadede engelleyeceğini belirtmiş.


    Ayrıca Bkz.ActionDash uygulaması dijital denge özelliğini tüm Android telefonlara getiriyor

    Toni Sacconaghi, yaptığı raporlamanın ardından son olarak Apple’ın en büyük sorunun hala iPhone olduğunu da hatırlatmış. Farklı ülkelerde yapılan satış yasaklamaları, patent davaları ve bunlara bağlı olarak düşen iPhone satışları şu an için Apple yatırımcılarını etkileyen temel konu.








  • Tüm üreticiler her sene yeni model kafasından kurtulsa hem çevre hem ekonomiler düzelecek. 2 yılda 1 iPhone, 2 yılda 1 iPad çıksa her seneyi yine doldururlar.

  • Bu analize katılmak pek mümkün degil.. Android bu konuda farkli cozumler uretmeye daha musait. Eger bir darbe yiyecekse en önce Google darbe yer. Apple biraz da bencil yapisindan dolayi -ciddi bir kriz geçirmedikçe- daha uzun süre gelirlerini koruyacaktır. (Ikinci bir nokta da gelistiriciler icin.. Onlarında bir cogu buna ayak uydurmus vaziyette zaten. Androidde bedava olan bi oyun yada uygulama cogu zaman iphone da ucretli oluyor. Yada parali bir uygulama daha pahali.. Yani herkes halinden memnun bence..)

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam şirketler edecekleri karlarını düşünüyor. Tüketim çılgınlığı aldı başını gidiyor..

  • Steam vs. bile %30 kar alabiliyorsa Apple hayli hayli alır.

    Abonelikte %0 kar almaları gibi bir durum da olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 20 Ocak 2019; 15:0:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google androidi bedava dağıtıyor. Google %30 komisyon istese normaldir. Ama apple ürettiği cihazları bu kadar yüksek fiyatlara sattığı halde %30 komisyon almasından dolayı geliştiricilerin rahatsız olması normal bir durum.

  • Pizza Steve kullanıcısına yanıt
    Olay o değil ki. Android'te farklı hizmet yok. Netflix gibi yerler abonelik hizmetinden %30 pay alınmasından rahatsız. Fortnite babasının hayrına mı Play Store'da yok. Hadi getirsin Google kendi marketine 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Bence yakın gelecekte daha aralıklı çıkmaya başlayacak cihazlar ve servis tarafina yönelecekler. Piyasa doygunluga ulaştı gibi bir sey sadece Türkiye'de değil dünyada da birkac senelik telefonu olan adam kolay kolay değiştirmiyor, cihazlar hala yağ gibi akıyor neden değiştirsin, hâl böyle olunca da satışlar düşüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pil kapasitesindeki artis telefonlatin 120hz ekranla gelecegini isaret ediyor. 120 hz ekranlar cok fazla enerji tuketiyor. acigi bu sekilde kapatmak zorundalar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pizza Steve

    Google androidi bedava dağıtıyor. Google %30 komisyon istese normaldir. Ama apple ürettiği cihazları bu kadar yüksek fiyatlara sattığı halde %30 komisyon almasından dolayı geliştiricilerin rahatsız olması normal bir durum.
    Senin beyin de bedava dağıtılıyor heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.