Şimdi Ara

NASA, Ultima Thule'un muhteşem bir videosunu yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • NASA'nın ünlü uzay aracı New Horizons, bu ayın başarında bir Kuiper Kuşağı cismi olan Ultima Thule'a ulaşarak çok önemli bir başarıya imza atmıştı. Tarihin en uzak yakın geçişini gerçekleştiren New Horizons, bu görevi sırasında elde ettiği verileri yavaş yavaş Dünya'ya göndermeye devam ediyor. NASA şimdi de Ultima Thule'un kısa bir videosunu yayınladı.






    Ultima Thule'un kendi etrafındaki dönüşünü görebildiğimiz video, 1 Ocak'ta TSİ 04.00-13.00 saatleri arasında çekilmiş fotoğrafların bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. NASA'nın yaptığı açıklamalarda,"Videodaki fotoğraflar tarihi yakın geçişin hemen öncesinde çekilmişti. Uzay aracının Ultima Thule'a olan uzaklığı video sırasında 500 bin kilometre ile 28 bin kilometre arasında değişiyor." ifadeleri kullanılmış.



    Uzay ajansı ayrıca Ultima Thule'un kendi etrafındaki bir tam dönüşünün 16 saat sürdüğünü açıkladı. Yani videoda bunun yaklaşık yarısını görüyoruz.



    Ayrıca Bkz.Çin, Ay'ın uzak yüzünden panoramik fotoğraf paylaştı

    New Horizons'un veri gönderme hızı: 125bayt/saniye




    Dünya'dan 6.4 milyar kilometre uzaklıkta bulunan Ultima Thule, 34 kilometrelik bir uzunluğa sahip. New Horizons, 1 Ocak'ta gerçekleşen yakın geçişinde Ultima Thule'a 3500 kilometre kadar yaklaşmıştı. New Horizons'un yakın geçişi sırasında elde ettiği verilerin Yeryüzü'ne ulaşmasını hem NASA hem de tüm uzay meraklıları çok büyük bir heyecanla bekliyor. Ancak uzay aracının inanılmaz uzak bir konumda bulunması nedeniyle veri transferi maalesef çok yavaş bir hızda gerçekleşiyor



    NASA'nın yaptığı açıklamalara göre New Horizons'un veri gönderme hızı saniyede sadece 125 bayt seviyesinde. Uzay ajansı, yakın geçiş verilerinin tamamıyla Dünya'ya ulaşması için yaklaşık 20 ay gibi bir süre gerektiğini söylüyor. Yani 2020'nin sonlarına kadar transfer süreci devam edecek.





    Güneş Sistemi'nin sırlarını ortaya çıkarabilir




    Ultima Thule, Güneş'ten milyarlarca kilometre uzaklıkta, karanlık ve soğuk bir bölge olan Kuiper Kuşağı'nda yer alıyor. Buradaki cisimler Güneş Sistemi oluştuğundan bu yana donmuş bir halde bozulmadan duruyorlar. Dolayısıyla bilim insanları Ultima Thule ve benzeri cisimlerin bir zaman kapsülü görevi görebileceğini ve Güneş Sistemi'nin oluşum yıllarına ışık tutabileceğini düşünüyor.



    Yakın geçiş öncesinde bir basın konferansı sırasında konuşan New Horizons görevi baş araştırmacısı Alan Stern,"Ultima Thule bizi dört buçuk milyar yıl geçmişe götürecek bir zaman kapsülü. Herhangi bir uzay görevinde ziyaret ettiğimiz en bozulmamış yer olacak. Ekip olarak duyduğumuz heyecanı kelimelerle ifade etmemiz gerçekten de mümkün değil." sözlerini kullanmıştı.







  • Milyonlarca km uzaktaki cismi goruntuleyecek kadar modern

    Videosunu 125b/s ile transfer edecek kadar ilkeliz..

    (Yorumlar sonrasi edit)

    Okudugumuzu anlamayacak kadar da cahiliz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 18 Ocak 2019; 12:37:23 >
  • Allah insanoğlunu karanlık uzayda yanlız bırakmamış ya ne kadar şükür etsek azdır.

  • Doğru dedin reis üstad, bu hız çok düşük, henüz NASA bunun farkına varmamış olabilir. Hemen evde güzel bir algoritma geliştirip bu hızı arttırmalıyız.

  • ciddi ciddi bu yorumu mu yaptın?

  • Şu amerikan züppelerinin yayınladığı hiç bir şeye inanmıyorum
    daha sen beyaz saray da misafirin önüne hamburgeri zor koyuyorsun
    hiç bir bilimsel veriye dayanmayan önümüze attığın kemik misali düzmece videolarınla kandıramazsın

  • o uzaklikdan koca pluton bilardo topu cozunurlugunde gozukurken bazilari kuiper belediyesi neden buralara wifi cekmemis diye sikayet ediyor.

  • Bunları gördükçe koca uzayda bizden başka canlının yaşadığı gezegen yok gibi geliyor..

  • Yanlış hesaplamadı isem dünyadan gönderilen bir sinyalin ,(ışık hızında) araca ulaşması 6 saat civarında sürüyor. O mesafeden bu hızla veri çekmeleri bile başlı başına bir iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muuzoo -- 18 Ocak 2019; 11:3:42 >
  • Muhteşem falan denmiş ama inan benim için hiçbirşey ifade etmiyor. Gökblimine karşı acayip yabancıyım :(
  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Kendince ironi mi yapıyorsun? Dini değerleri aşağılamak moda oldu dini yorum kisvesi altında...

  • yanlış anlamışsın hocam, zaten benim yorumları inceleseydiniz bile anlardınız, ayrıca imzamda ne yazıyor bir bakın isterseniz. Allah'a şükür hiç bir zaman yoldan sapmadık... Selametle.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.