Şimdi Ara

G.Skill’den AMD X399 için optimize edilmiş DDR4 bellekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yüksek performanslı bellek ürünlerinin ilk adresi G.Skill, AMD işlemciler için yeni bir DDR4 bellek kiti duyurdu. AMD Threadripper X399 platformu için optimize edilen bellek serinin en hızlısı oldu.


     


    Yeni bellekler neler sunuyor?


     


    G.Skill daha önce de AMD X399 platformu için DDR4 bellek geliştirmişti ve 3200MHz seviyesine kadar çıkıyordu. Yeni bellek kiti ise 3466MHz seviyesine kadar çıkıyor. Yani artık en hızlısı durumunda.


     


    Ayrıca Bkz.Bu farenin klavyesi var

    4x8GB kapasitede gelecek olan yeni Trident Z RGB bellek kiti 4 kanal desteği sunuyor ve CL18-22-22-42 zamanlamasına sahip. Zamanlamayı 1.35V enerji tüketiminde elde ediyor. Bu seri TZRX olarak da biliniyor.


     


    Yeni belleğin testleri ASUS ROG ZENITH EXTREME ALPHA anakart ve 16 çekirdekli AMD Ryzen Threadripper 2950X işlemcisi ile yapılmış. Yeni TZRX bellek kiti bahar aylarında piyasada olacak.

     







  • bellekler 4 kanal desteği sunmaz... işlemci yada anakart için kullanılabilir o tabir...

  • djduke kullanıcısına yanıt
    4 kanal kullanıma uygun olmadıktan sonra ana kart işlemci 4 kanal değil 8 kanal bellek desteği sunsa bir anlam ifade etmez ve 4 kanal bellek desteği ile ilgili küçük bir bios güncellemesi gelecek aynı zamanda yeni nesi 32 çekirdek ve üzeri Ryzen desteği ile kullanılabilir olacak. Bu güne kadar üretilen ram tasarımları çift kanal mimari baz alınarak üretildi 4 kanal ilk defa AMD ile gelmiş olacak performans artışı sağlarsa canını sıkacaktır INTEL cephesinde bayağı bir.
  • Şakamısınız.... bence bildiklerinizi daha doğrusu bildiğinizi sandığınız şeyleri tekrar bi gözden geçirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknolojiden pek fazla anlamam ama mhz degerinden daha cok öncelik cl degerinin düşük olmasi performans acisindan iyi oldugunu biliyodum Yanlişmi biliyorum.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    4 kanal ilk defa AMD ile gelmiş olacak


    Bu yanlış bilgiyi nereden duydunuz ?

    Intel X79'dan beri 4 kanal bellek kullanıyor zaten HEDT platformunda. AMD de Threadripper'da (X399) 4 kanal bellek kullanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 16 Ocak 2019; 8:24:46 >
  • X399'lar 4 kanal bellek beslemeli x470'lar 2 kanal bellek beslemeli. Şuan piyasada Ryzen için uyumsuz bellekler var. Ryzen'lerin uyumsuz belleklerin olmasına rağmen intel'in çok az gerisinde kalıyor bu şu anlama geliyor. Ryzen'lerin %100 uyumlu bellekleri şuana kadar olsaydı zaten intel hep Ryzen'lerin gerisinde kalacaktı. Ve yine AMD bu sorunlari 2017'de çözmesi gerekiyordu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BirDost9999

    X399'lar 4 kanal bellek beslemeli x470'lar 2 kanal bellek beslemeli. Şuan piyasada Ryzen için uyumsuz bellekler var. Ryzen'lerin uyumsuz belleklerin olmasına rağmen intel'in çok az gerisinde kalıyor bu şu anlama geliyor. Ryzen'lerin %100 uyumlu bellekleri şuana kadar olsaydı zaten intel hep Ryzen'lerin gerisinde kalacaktı. Ve yine AMD bu sorunlari 2017'de çözmesi gerekiyordu.
    Ram uyumsuzluğuyla performansın bir ilgisi yo.Uyumsuz olan ramler çalışıyor mavi ekran hataları stabilite sorunlarına vs. yol açıyor buda büyük oranda amdnin hatası intelde böyle sorunlar yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE63

    Teknolojiden pek fazla anlamam ama mhz degerinden daha cok öncelik cl degerinin düşük olmasi performans acisindan iyi oldugunu biliyodum Yanlişmi biliyorum.?
    Bellek frekansı yükseldikçe cl mecburen artar. Aslında burada artan şey erişim süresi değil. Mesela 1 ghz lik bir belleğin rastgele erişim süresi 9 nanosaniye olsun. 1 ghz frekansta 1 cycle = 1 nanosaniyedir. Yani verinin hazır olması için 9 cycle (cl) süre gerekir. Eğer bellek 4 ghz ve erişim süresi aynı olsaydı 1 cl = 0,25 ns olacağından 9/0,25 = 36 cl gerekecekti.

    Tabi yeni üretilen belleklerin erişim süresi muhtemelen daha kısa olur. Örnekten yola çıkarsak 9 yerine 8 ns olsa 32 cl gecikmeyle iş çözülür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.