Şimdi Ara

## Orjinal Windows Vista Çin'de Sadece 244 Adet Satabilmiş ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Orjinal Windows Vista Çin'de Sadece 244 Adet Satabilmiş ##


    5 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil işletims sistemi Windows Vista'nın lansmanına paralel olarak reklam harcamalarına milyon dolarlar harcayan MS Çin'de malesef istediğini bulamadı. Son gelen haberler hem güldürücü hemde açıkçası düşündürücü. Zira Windows Vista'nın çıktığı ilk iki hafta itibariyle (19 Ocak - 2 Şubat) Çin'de satılan orjinal kopya adedi sadece 244 adet olabilmiş.

    Firmaların yüksek iş gücü ve düşük ücret gibi kriterlerden dolayı maliyet hesabıyla üretimlerini kaydırdıkları Çin tarafında insanların ortalama gelir düzeyinin son derece düşük olduğu ve günlük kazancın bölge bölge değişmek ile birlikte 3 cent'e kadar düştüğü Çin'de (tabii haber Çin ile ilgili ama diğer brçok ülkede de durum pek farklı olmasa gerek) uygulanan yüksek fiyat politikasının bu gibi sonuçları doğurması zaten doğaldı.

     ## Orjinal Windows Vista Çin'de Sadece 244 Adet Satabilmiş ##







  • yurdun insanı ve çinliler ikizgibi benziyoruz
  • Daha önce bir çok forumda dile getirmiştim.. MS her ülkede aynı fiyat politikasını sürdürdüğü sürece maalesef orjinal işletim sistemi oranları çok düşük kalmaya devam edecektir. Örenğin ülkemizde 120 dolar olan Home Edit, 40 dolar olsa satışı en az 4 kat artar...
  • Abiler ne güzelde paket yapmışlar. MSde bile yoktur bence böyle paket. Bide bari farklarını gösterip Mindows yazsalardı

    Geçen çin malı bir fan gördüm 8 cmlik kasa fanı. Markası Mitachi idi
  • Çin'de gelir seviyesi yüksek olsa bile çinliler yine orijinal vista kullanmazlar çünkü büyük bir çoğunluğu amerikan düşmanı
  • Bu vista biraz patlayacak gibime geliyor..Türkiyede bile sıfır kurulum orijinalini bulmak güç..İnsanlar almıyorlar..Sonra directx 10.0 sadece oyun oynayanlar için gerekli..Nette gezinip mail bakan yada müzik dinleyim film seyreden birisi neden gidip vista alsın ki..Kaldıkli xp den çok farklı..Xp de bazı programlar hala vista da sorunlu..
  • Linux varken windows a para verilmez.
  • valla helal 244 adet ha. cok ama cok gülünç bir durum. microsoft oturup düsünmesi lazım. neden hiç satamamışız diye, acaba fiyatlarımızmı yüksek gibi ama nerdeee onu kendi kendine soracak microsoft. bu gidisle zaten microzort olarak anılmaya baslanacak.
  • 244 adet lisanslı,120 milyon kopya
  • Gene ii satmış ya.. o rkamı orda yakalayablmekte büyük başarı yane..

    Microsoft bizimle uğraşacağına yiyosa gitsin Çinle uğraşsın. Ulen Dünyanın en cok korsan satılan ülkesi ama nedense bizden önce piyasa sürüldü Çin versionu piyasaya
  • Vista satışlarının Çin'deki durumu gerçekten ilginç.

    quote:

     ## Orjinal Windows Vista Çin'de Sadece 244 Adet Satabilmiş ##


    Windows Vista, Windows XP’nin 2 ayda ulaştığı 17 milyon adetlik satış rakamını bir aylık satışında %18 arttırdı. Microsoft firmasının yaptığı açıklamaya göre Windows Vista satışları artıyor. Windows Vista satışa sunulduktan sonraki bir aylık sürede(30 Ocak’tan 28 Şubat’a kadar) 20 milyondan fazla lisans sattı.

    Microsoft’un satış rakamları ürünün satışa sunulduğu tarihten sonra kutulu kopyaları alanları, yeni bilgisayar alanların işletim sistemlerini ve tatil süresince Windows XP’li bilgisayar alıp bunları Vista’ya yükselten kullanıcıları kapsıyor.

    PC üreticileri Windows Vista’nın ulaştığı satış başarısının cesaretlendirici olduğunu belirttiler. Microsoft ve PC üreticileri ileri seviye versiyonlara geçişi gözlemlediklerini belirtiyorlar. XP 2001 yılında çıktığında sadece iki versiyonu bulunuyordu: Home ve Professional. Şirket daha sonra Tablet PC ve Media Center versiyonlarını çıkardı. Zamanla Media Center baskın versiyon olarak raflardaki yerini aldı. Fakat Windows Vista altı değişik versiyonla geldi: Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise ve Ultimate ve ek sadece olarak gelişmekte olan piyasalarda satılan Starter versiyonu. En büyük talebin Premium versiyona olduğu belirtiliyor.

    Windows Vista şu ana kadar geçişi en hızlı gerçekleşen Windows versiyonu olma yolunda ilerliyor. PC piyasası XP’nin piyasaya çıktığı 2001 yılından bu yana büyük bir gelişme gösterdi. IDC’ye göre 2001 yılında toplam PC satışı 136 milyon adetken geçen yıl 227 milyon adet PC satıldı.

    Windows Vista’nın çıkması ile PC satışlarında artış yaşanıyor. Adet olarak Windows Vista, XP’nin iki katından daha fazla satış rakamı elde etmiş olsa da bunda PC marketinin de 5 yılda fazlasıyla büyümüş olmasının payı büyük.

    Kaynak: Çizgi Söğüt Gölgesi




  • kkorsan satışı orjinal satışını 1milyona katlamıştır
  • çok üzüldüğümü söyleyemem
  • onuda kopyalayıp satmak için almıştırlar güzel sevindim doğrusu. xp yeter ve artar vistaya para vermem.
  • Heyy MS.Fiyatları indir....Yoksa işin bitik.
  • Puhhaaa. Çok bile satmış. Orda insanların günlük 1 doların bile altında çalıştığını düşünürsek, gerçekten çok bilem satmış. O 244 taneyide korsancılarla MS çalışanları filan almıştır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: demircibarış

    Puhhaaa. Çok bile satmış. Orda insanların günlük 1 doların bile altında çalıştığını düşünürsek, gerçekten çok bilem satmış. O 244 taneyide korsancılarla MS çalışanları filan almıştır.

    Evet bencede ms çalışanları almıştır.
  • allahtan ms' e acilen akıl ve hatta fikir diliyorum. bölgeler arası fiyat farklılaştırmasına gitmek bu kadar mi zor, yani türkiye de bize uygun bi fiyata satılsa, amerika da onlara uygun bir fiyata satılsa bu yazılımlar toplamda bu adamların hasılaları artar mı artmaz mı acaba? kendileri de tabi yapıyordur bu analizlerin binlerce kat detaylisini ama benim aklım fikrim ermiyor..
  • Katılıyorum. Ayrıca Türkiye'de satışa sunulacak Windows Türkçe olacaktır, hiçbir Amerikalı da Türkiye'den Windows siparişi veremez. Vista'da sonradan dil yükleme özelliği koydular onu da kapatırsın herkes paşa paşa kendi ekonomisine göre ve kendi dilinde Windows'unu kullanır. Ama MS mantığı kolaya kaçan cinsten, ben pahalı da olsa satacağım kadarını satayım da . . .
  • e abi cinde 20 dolara satsa herkes cinden alır üzerinede dil paketi yükler olur biter
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.