Şimdi Ara

Yeni Ryzen 3 işlemciler Intel Core i9-9900K modelini geride bırakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
6.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • CES 2019 fuarında Radeon VII ekran kartını tanıtarak sürpriz yapan AMD’nin 7nm sürecinde tasarlanan Ryzen 3 işlemcileri de tanıtması bekleniyordu. AMD kısa bir bilgilendirme yaptı ancak detaya girmedi.


     


    Ryzen 3 işlemciler neler sunuyor?


     


    Zen 2 mimarisini temel alan Ryzen 3 masaüstü işlemciler Intel işlemcilere göre daha iyi enerji verimliliği sunarken çok daha yüksek performans seviyesine erişebiliyor. Radeon VII ekran kartı ve bir Ryzen 3 işlemci ile yapılan testlerde Forza Horizon 4 oyununda Full HD çözünürlükte 100 kare/saniye hızı elde edilmiş.


     


    Ayrıca Bkz.Oyunculara müjde: 7nm Vega grafik birimi geliyor

    Cinebench testlerinde ise Ryzen işlemciler 135W enerji tüketiminde 2057 puan elde etmiş. Intel Core i9-9900K işlemci ise 180W enerji tüketiminde 2040 puan alabilmiş. Bu rakamlar henüz geliştirme aşamasında elde edilmiş zira AMD kesin hızları belirlememiş.


     


    Bant genişliği iki katına çıkaran PCI-Express 4.0 standardının kullanıldığı Ryzen 3 işlemciler ikili zar tasarımında geliyor. Küçük zar alanında çekirdekler yer alırken büyük zar alanında da kontrolcü, PCIe ve girdi çıktı birimlerine yer veriliyor.


     


    Zen 2 mimarisi ilk olarak EPYC 2 sunucu işlemcilerinde boy gösterecek. AMD pek çok teknoloji devi ile iş birliği yaptı ve işlemciler hali hazırda sistemlere entegre ediliyor. Bunlar yılın ortalarına doğru kullanıma sunulacak.


     







  • Ryzen 5 1600x kullanıyorum, şu bahsettiğin şeyi hiç yaşamadım. En optimizasyon özürlü NMS'de dahi! Haberim yok, kullanmadım ve ön yargılıyım de bence... Hatta dilersen CPU karşılaştırma tablosunda bu işlemcinin hangi İntel'e denk geldiğini de yazarım burada dilersen daha sonra testi yapıp?
    Bana kalırsa ryzen 3 ler harbiden bomba gibi geliyor. Evet ryzen 1 çöptü, 2 biraz gerideydi ama intel senelerdir yerinde saydığı için amd yenin yakalaması zor olmuyor :D 2017 yılında çıkan 7700 işlemci 2012 yılında aldığım 3770k işlemciden %13 daha güçlü :P Komedi resmen. Rakip yok diye yedir gitsin. Şimdi etekleri tutuştu ama arge de çok geri kaldılar. Çekirdek fazlası, PCIe 4, yeni işlemcilerde 5ghz gibi manyak tek çekirdek hızları, çok daha iyi enerji verimliliği ile her açıdan avantajlı.
    Intel oyun konusunda şu an hala üstün, bu yadsınamaz bir gerçek. Bunda hem gecikme sürelerinin hem de tek çekirdek performansının etkisi var. Diğer taraftan uygulamalarda, özellikle multi thread işlemlerde Ryzen çok daha performanslı. Ayrıca belirttiğim gibi 30-35% daha ucuza da satıldığını göz önüne alınca daha tercih edilesi olduğunu düşünüyorum. Sonuçta işlemci sadece oyun performansıyla değerlendirilmemesi gereken bir bileşen -ki yanlışım varsa düzeltin-1080p üzerinde aradaki fark kapanıyor. Kaldı ki oyun için aradaki fiyat farkıyla daha iyi bir GPU da alınabilir. Ayrıca meltdown ve spectre açıkları için çıkarılan yamalar da 8700k performansını düşürüyor, onu da belirtmek isterim.
  • Hellal be KRAL

  • işte asıl olay baştan doğru mimariyi tasarlamak. intel core serisinin en başında iyi bir tasarımla geldi ve 9. seri oldu hala ekmeğini yiyiyor. baştan kötü tasarlanan bulldozer mimarisi bir türlü iflah olmamıştı. şimdi amd hatalarından ders aldı, geri dönüyor. iyi mimarinin kaymağını yeme sırası amd'de. kısacası ŞİMDİ INTEL DÜŞÜNSÜN

  • Haberde yanlışlık var 2557 puan almadı. İntelden çok az bir farkla öndeydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanbenzer -- 9 Ocak 2019; 22:5:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tek taş ile kaçtane satın alabiliyoruz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 9 Ocak 2019; 22:10:27 >
  • Haber başlığında 3. Nesil Ryzen deseydiniz keşke. Ryzen 3 diyince giriş seviyesi ryzen işlemciler akla geliyor
  • Yeni Ryzen de 8 çekirdekli olmalı ozaman thread başına amd 159 puan intel 127 puan yapıyor, Ryzen 5 2600'ün normalde 105 yapıyor. Bu performansı 106'ten 159'a çıkardılarsa helal olsun ama pek inanamıyorum. Bence haberdeki rakamda bir yanlışlık var emin değilim ama çok az fark vardı.

  • Şİmdi tekrar izledim 2057'ye 2040. Yani performans 128'e gelmiş yani şu anda intel ile kafa kafaya 2.nesilden %7 daha fazla gibi.

  • 2700X aynı frekansta 9900K'dan zaten daha yüksek Cinbench multi skoru alıyor eğer 7nm Zen 2'nin 9900K ile cinebenchte aynı puan almasını bir başarı olarak gördüyseniz donanımdan hiç anlamıyorsunuz demektir.
  • Forzadan 100 fpsyi apu aldı. Ne radeon 7si.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Forza demosu zen2 ryzen ve r7 gpu idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    2700X aynı frekansta 9900K'dan zaten daha yüksek Cinbench multi skoru alıyor eğer 7nm Zen 2'nin 9900K ile cinebenchte aynı puan almasını bir başarı olarak gördüyseniz donanımdan hiç anlamıyorsunuz demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoşnakAğa -- 21 Şubat 2020; 1:28:33 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    İngilizcem süper değil. Yayında millet apu dedi. Ya 4k idi ya da yeni gpulu apuydu o

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu amdler yüzyıllardır kağıt üzerinde uçup kaçıyor 18 çekirdeği var yok 4.8 ghz intelden 7 çekirdek fazla. Multikor performansında şu kadar puan almış bla. bla.. bla...

    Takıyosun oyuna giriyosun sonra buraya hergün başlık açıyolar ryzen bilmem kaç fps drop sorunu yok takılma yok düşük performans...



    Gerçeklere bakın arkadaşlar. Ryzen 1 çöptü. ryzen 2 birazcık toparlayıp intele yaklaşabildi. ryzen 3 olur mu olmaz mı çıksın kullanalım bakıp görelim. Sazan gibi atlamayın.
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Yok hocam. Yeni cpu ve gpu ile max settings diye ozellikle vurguladi patron hanim yayinda. Canli izledim ben.



    Keske oyle apu olsa :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    1080p de zaten vegalar o fpsyi vermiyor mu ya. Fh4 amd torpilli bi oyun zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arslanbenzer

    Haberde yanlışlık var 2557 puan almadı. İntelden çok az bir farkla öndeydi
    Evet editor fixlemis. Lisa abla ilk basda twenty five dedi sonradan duzeltdi
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Testte vurgu islemciydi ve daha preview es halinde. Test ayarlari, surucu vs gibi etkenler de var. Ama sunumda acikca yeni ryzen ve r7 oldugunu soyledi. Cozunurluk belki de 1080p degil de 1440p dir. Gpu sunumunda dmc 5 ile 4k kullandilar. Cpu tarafinda 1080p kullanmalari islemciye binen yuku ve performansini gostermek acisindan daha mantikli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Ocak 2019; 22:39:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • puan olarak geçsede oyunlarda malesefki inteli geçemiyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.