Şimdi Ara

Hisense çift panelli televizyon teknolojisini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ekranlarda daha canlı görüntüler ve parlaklık elde edebilmek için üreticiler farklı teknolojiler geliştiriyor. Geçen yıl Samsung QLED ekranlar pek çok ödüle layık görülmüştü. Hisense ise daha farklı bir çözümle CES 2019 fuarına geldi.


    Hisense ULED XD nedir? 


    Hisense ULED XD olarak adlandırılan yeni teknolojide bir yerine iki panel kullanılıyor. Ön kısımda standart 4K RGB panel yer alıyor. Hemen arkasında görüntüleri siyah-beyaz olarak yansıtan Full HD gri tonlamalı bir panel daha var. En arkada ise LED aydınlatma paneli yer alıyor. 


    Ayrıca Bkz.JBL Link Drive ile aracınız akıllanıyor

    Bu teknik ile hem renkli hem de siyah-beyaz görüntüler üretilerek harmanlanıyor. Bu sayede 2900 nit seviyesinde parlaklık değeri elde ediliyor. Ayrıca firma bir LCD paneldeki en yüksek HDR değerine ulaşıldığını belirtiyor.


    Fuardaki gösterimlerde görüntülerin etkileyici olduğu ifade ediliyor ancak en önemli kısım gerçek hayattaki kullanım şartlarında olacak. Hisense şimdilik hazır bir ürün getirmemiş. Ne zaman teknolojinin hazır olacağı da bilinmiyor. Bu yıl firma Quantum Dot teknolojili televizyonlarını piyasaya sürmeyi planlıyor.


     







  • Daha neler göreceğiz bakalım..

  • hisense ülkemize satılıyor mu?
  • bir tv'ye 2-3 panel maliyetleri de satış fiyatlarını da çok yükseltir diye düşünüyorum.

  • Microled'ler ****ığı gibi gerçekten yanma yapmıyorsa geleceğin teknolojisi odur, haberdeki gibi lcd tabanlı teknolojiler oled'in yanma problemi
    yüzünden ortaya çıkan ara teknolojiler diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.