Şimdi Ara

AMD Ryzen Threadripper 2990WX performansını iki kata kadar arttırmak mümkün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin 12nm sürecinde geliştirdiği ve 32 çekirdek-64 izlek birimli Ryzen Threadripper işlemcisi pazar mücadelesine devam ediyor. Bununla birlikte Windows işletim sisteminde işlemcinin kontrol edilmesi konusunda sıkıntılar var.


     


    CorePrio nedir?


     


    Çok çekirdekli işlemcilerde genelde sistemin ve uygulamaların çekirdekleri kullanması konusunda tam bir verimlilik elde edilemiyor. Bunun için başta işlemci tasarımcıları olmak üzere uygulama geliştiricilerin yazılımlarını optimize etmesi gerekiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Qualcomm 1.5 milyar dolar harcadı, Almanya çapında iPhone satışlarını yasaklatıyor

    Ryzen Threadripper 2990WX için de benzer bir problem söz konusu. Yapılan incelemelerde pek çok yazılımın yüksek sayıdaki izlek birimi ile ne yapacağını tam olarak bilemediği ve sonrasında Windows işletim sisteminin yazılıma en hızlı çekirdeği atadığı görülmüş. Hal böyle olunca da performans düşük kalıyor.


     


    LevelOneTechs ekibi bunun önüne geçebilecek bir çözüm üzerinde çalışıyor. CorePrio adı verilen bu araç erişilebilir olan tüm izlek birimlerini otomatik olarak optimize ediyor ve yazılımlara atanmasını sağlıyor. Böylece performans Linux tarafındaki kadar iyi hale geliyor.


     


    Ekip bununla ilgili uzun bir blog yazısı yayınlamış. Buldukları çözüm ile ilgili ayrıntılar veren ekibin değindiği en önemli nokta ise AMD’nin Microsoft ile çalışarak çekirdek seviyesinde bu probleme bir çözüm bulması gerektiği. Aksi takdirde işlemciler gerçek gücünü hiçbir zaman gösteremeyecek.


     







  • Windows 10 için Microsoftun bu kadar yaması ,güncellemesi ne işe yaradı merak ediyorum .Hoş Windows 10 yükledikten sonra yaklaşık 3.5 senedir format atmadım bilgisayara biraz da SSD sayesinde de ilk günkü performansından çok fark göremiyorum ama yani Windowsda bir güncelleme yapıyor arkadaş, format atsan aynı şey.
  • Tabi Microsoft Sağolsun Dandik Windows 10 u Geliştirmeye Daha Doğrusu Windows 7 den Bu Yana İşletim Sistemlerini Geriletmekten Teknolojiyi Takip Etmekten Aciz Bir Firma Haline Geldiğinden Hala 4 Çekirdeği Optimize Etmekten Öteye Gidemedi.

  • Yeni bir windows gelmesi gerekiyor artik!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki mevcut normal performansı 2 katına çıkaracakmışız gibi bir başlık olmuş. Oysa elde edilemeyen performansı yakalanmaktan bahsediyor.

  • Çekirdek olayının %80'i yazılımcılarda bitiyor artık. MS ve AMD/Intel ne kadar birlikte çalışırlarsa çalışsınlar (bilgim ışığında konuşuyorum, yanlış biliyor bile olabilirim-lütfen düzeltin-), yazılım işi ve iş sırasını belirlemediği sürece etkili olmayacaktır. İşletim sistemi (İS), yazılımın bağımsız işlerini (birden fazla dosyayı açmak, dosya açarken başka bir dosyayı yazdırmak, benzer işleri yaparken arka planda hesaplama yapmak gibi) belki çekirdeklere en iyi şekilde atayabilir ama bağımlı işleri nasıl en iyi hale getirebilirler, bilemiyorum. Yazılım neyi, nasıl, hangi sırada yapılacağını söylemeden, AMD ve Intel işlerin nasıl yapılacağını nasıl anlayacak?

  • MicroFos Ryzen Threadripper 2990WX i kontrol edemiyor da, kıçı kırık bir program mı konrtol edebiliyor. O zaman MicroFOS gitsin o şirketi satın alsın...

  • OS ile tam uyumlu donanım

    Bknz Apple

  • Basliklariniz iyice eksimeye basladi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Haberde Linux'ta sorun olmadığından bahsedilmiş. Yani yazılımla yapılmış zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows 10 için Microsoftun bu kadar yaması ,güncellemesi ne işe yaradı merak ediyorum .Hoş Windows 10 yükledikten sonra yaklaşık 3.5 senedir format atmadım bilgisayara biraz da SSD sayesinde de ilk günkü performansından çok fark göremiyorum ama yani Windowsda bir güncelleme yapıyor arkadaş, format atsan aynı şey.
  • Program yazanların çok çekirdek performansı için epey uğraşması gerekli tabi bu işler paraya mal olduğu için kimse de zahmet etmiyor. Bazıları hariç tabi (Planetary Annilation, Space Engineers, Star Citizen vb.)
  • Ubuntudayım, fx8150 var, kafam rahat.

  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Yama yapa yapa mahvettiler W10'u. Sıfır kurulumda bilmem kaç gb güncelleme kurmak gerekiyor tekrar..

  • İlginç, bu haberi okur okumaz youtube ana sayfamdahttps://www.youtube.com/watch?v=WSSAFqzbKgg bu link önerilenler arasına girdi. İlgilenenler ve İngilizce anlayanlar için.

  • wayy Click Bait

  • clickbait konusunda iyice sefilleştiniz...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.