Şimdi Ara

Toyota yeni otonom test aracını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Otonom, yani sürücüsüz araçlar sunduğu avantajlar ve insanlara göre potansiyel olarak daha güvenli olacakları inancıyla ulaşımın geleceği olarak görülüyor. Başta otomobil üreticileri olmak üzere birçok teknoloji şirketi de yatırımlarını otonom araçlara yoğunlaştırmış durumda ve bunlardan birisi de Toyota.

     


    CES 2019'da tanıtacak


    Başlamasına sayılı günler olan CES 2019 öndesinde Japon devi Toyota, en son otonom test aracını tamamladığını duyurdu. Otomobil, yeni nesi şasisi ve direksiyon kontrol teknolojisiyle Lexus LS 500h modeliyle benzerlik gösteriyor. Şirket bu modeli tercih etmesinin nedeni olarak da, otomatik sürüş sürecinde daha duyarlı ve yumuşak manevralar sunması olarak açıklıyor.


    Otonom test aracının yanlarında iki kamera olduğu ve ön ve arka kısımlarında ise iki yeni sensöre yer verildiği belirtilmiş. Bu sensörler ayrıca yüksek dinamik aralığına sahip ve radar sistemi ile görüş, yakın mesafe algılama gibi işlemler için geliştirilmiş. Yukarıdaki videodan da aracın kısa bir tanıtım filmini izleyebilirsiniz.

      



  • Teslanın şuana kadar yollardan edindiği tecrübeye erişmeleri epey zaman alacak gibi duruyor. Yenlikçi bir yazılım yada radar geliştiremedikleri sürece diğer markaların işi zor görünüyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.