Şimdi Ara

Qualcomm 1.5 milyar dolar harcadı, Almanya çapında iPhone satışlarını yasaklatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple ve Qualcomm arasında geçtiğimiz yıl başlayan patent savaşları geçen ay en ciddi noktaya ulaşmıştı. Önce Çin’de enerji tasarrufu ve ekran kontrolleri ile ilgili iki Qualcomm patentini ihlal ettiği gerekçesiyle önceki iPhone modellerine satış yasağı getirilmişti. Sonra da Almanya listeye eklendi. Qualcomm ise varını yoğunu bu davaya harcıyor.


     


    Tüm noktalarda satış yasağı


     


    Almanya’da yine aynı şekilde patentleri ihlal eden iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin satışına yasak gelmişti. Apple kararı üst yargıya götürürken 15 fiziksel mağazasında da geçici olarak satışları durdurmuştu.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy M30 özellikleri netleşiyor

    Qualcomm ise daha fazlasını istiyor. İlk etapta mahkemeye satış yasağı konması için 668 milyon Avro depozito yatıracak olan Qualcomm bu rakamı 1.34 milyar Avroya çıkardı. Talebi ise ülke çapındaki 4300 satış noktasında iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin yasaklanması.


     


    Bu talep ile Almanya çapındaki tüm satış noktalarında iPhone 7 ve iPhone 8 bulmak imkânsız hale gelecek. Apple’ın temyiz başvurusu ne zaman ve nasıl sonuçlanır bilinmez ancak Avrupa’nın en büyük pazarında en çok ilgi gören iPhone modelleri belirsiz bir süre yasaklanmış olacak.


     


    Şimdilik iPhone X, iPhone Xr, iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri bu yasağın dışında kaldı ancak Qualcomm bunlar için de bastırıyor. Hali hazırda 2018 yılının son çeyreği için satış beklentilerini düşüren Apple’ın 2019 yılına da kötü başladığı söylenebilir. Davalar aleyhine sonuçlanırsa global çapta geniş bir yasaklama görebiliriz. Bu da Apple’ı olumsuz etkileyecektir.


     







  • İşimizi gücümüzü bırakacağız, en az 200-300 euro yol parası verip Fransa veya başka bir ülkeye geçip 500-600 Euro'luk telefonu alacağım. Burada bunlar çok normal, herkes her gün böyle yapıyor zaten!



    Apple'ın Almanya yasağında bile bir yerlere laf sokma derdindesiniz. Lan her seymi ideolojidir, her haberde yıllardır aynı davranışı gösterecek kadar mı basitsiniz?



    Burada karı koca, çoluk çocuk herkes saat sabah 4-5 gibi kalkıp fabrikada çalışmaya gidiyor, eşek gibi çalışıyor herkes, bazı beyinsizler gibi orada burada uyduruk ideolojilerini belirtmek için kendilerini ayak altına almıyorlar, sende adam ol, sende çalış.... Neyse kime anlatıyorum...
  • "Vayy efendim adamlar medeni, hak hukuk var bizim ülkemizde olsa hedehehödö höhedödö olurdu" ...

  • Sevindim Almanlar sonunda özüne dönmeye başladı. Gigaset rekabete girmiyor tuhaf olan bu.

  • Şimdi Tim düşünsün.

  • Adamların halkı şehir dışına çıkar gibi ülke geziyor vizedir vs dertlerimi var sanki. Alacak olan istediği ülkeden gider alır kullanır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah bir gün bu apple balonu söner.

  • SaB0 kullanıcısına yanıt
    İşimizi gücümüzü bırakacağız, en az 200-300 euro yol parası verip Fransa veya başka bir ülkeye geçip 500-600 Euro'luk telefonu alacağım. Burada bunlar çok normal, herkes her gün böyle yapıyor zaten!



    Apple'ın Almanya yasağında bile bir yerlere laf sokma derdindesiniz. Lan her seymi ideolojidir, her haberde yıllardır aynı davranışı gösterecek kadar mı basitsiniz?



    Burada karı koca, çoluk çocuk herkes saat sabah 4-5 gibi kalkıp fabrikada çalışmaya gidiyor, eşek gibi çalışıyor herkes, bazı beyinsizler gibi orada burada uyduruk ideolojilerini belirtmek için kendilerini ayak altına almıyorlar, sende adam ol, sende çalış.... Neyse kime anlatıyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qualcomm kendi değeri için biçtiği tutar 130 milyar dolar olarak Boadcom'a söylemişti...

    Şimdi , sadece Almanya da iPhone'u yasaklamak için 1,5 milyar dolar mahkemeye harç parası verdi... Şaşırtıcı ...

    Bizim ülkeye de bu parayı verseler yasaklanır mı ? Sizce ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.yilanci -- 4 Ocak 2019; 12:40:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dünya nasıl bi hale geldi yahu

  • 2019 Apple için fena geçecek gibi

  • 7-8 yasaklandı da diğerlerine yasak geleceğini sanmam. Hazır yasak gelmişken üst modelleri satmaya çalışacakalr yada satın alacaklar.

  • Qualcommla arayı bu düzeyde bozacak kadar ileri gittiklerine göre artık kalite-performans sadece sözde kalacak gibi. sanki kendileri cok temizler, cok masumlar..

    bu kafayla devam etsinler, gelecek cihazlar Qualcomm'un en az 6-8 ay gerisinde olan intel modemlerle gelecek belli ki (XS serileriyle tüm dünyada intel modeme gectikleri malum)

    Adamlar 5g için gün sayıyor intel daha ugrassın, -ki yazılanlara göre intel Qualcommla rekabet edecek seviyede değil ve performans olarak hayli geride.

    bununla ilgili 5G konusunda şöyle bir şey var;

    "The XMM 8160 announcement was expected. On November 2, a report indicated that Apple would miss the first generation of 5G phones because it was waiting for the XMM 8160,* a cooler and more energy-efficient sequel to the XMM 8060. According to the report, Apple planned to give Intel around a year and a half to work out issues with the XMM 8160, while keeping smaller vendor MediaTek as a just-in-case backup."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilshire -- 7 Ocak 2019; 9:17:33 >




  • SaB0 kullanıcısına yanıt
    Amaç bu değil ki hocam zaten qualcomm yetkilileri bunu bilmiyor mu sanki



    Buradaki amaç kamuoyunda Apple’ı patent hırsızı olarak göstermek. Avrupada heleki Almanya’da bunu yapsrsanır dünyanın büyük çoğunluğunda basında haber olur insanların algısına kazınır aa bak Apple hırsızmış dedirtir.



    Benim gibi Android fanlarının Apple hakkında yaptıkları iddaları destekler.



    Bence çok iyi bir iş çıkardı Qualcomm. Mobil şebeke sorunları daha şimdiden başladı Apple’da. Qualcommun çok patenti var bunları çalmadan iyi bir şebeke ayarı yapmaları imkansız. Daha çok telefonu çekmeyen mobil veriye giremeyen iPhone kullanıcısı olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devir iPhone XS, XR devri, isabetli bir karar olmuş. De Qualcomm'un bunun için ekstradan 1,5 milyar vermesine gerek yokmuş 😂😂😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yasaklanmak ne kelime vatan hayini bile ilan ederler 3 de 1 ni verse kapıdan bidaha adım bile atamaz o firma.

  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    Cahillik başa bela. Anlatsakta anlamazlar.

  • Kıyamet çanları Apple için daha 2018'de çalmaya başladı. Kurtlu elma beter ol !!

  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı hangi kafayla okuyup hangi akılla yada dolmuşluk la cevaplama gereği hissettiniz anlamış değilim ama ben yinede söylemek istediğimi anlatayım. Cahillikle itham eden çok bilmiş @kraix denen zatta okusun.
    Siz orada 4-5 gibi kalkıp işe gittiğiniz ve farzı misal 10 saat yada 12 saat çalıştığınız işte aldığınız maaşı burada insanlar 15 saat çalışarak kazanamıyor. Almış olduğunuz birim paranın misal 3k olsun bizdeki 3k ile karşılaştırıldığında alım gücüyle bile uzaktan yakından alakası yok. Anlatmak istediğim 3000 birim para kazandınız, orada 700 birim paraya bu cihazı alıyorsunuz. biz burada 3000 birim para kazanıp 2 katı fiyatına bu cihazı alamıyoruz. Bakın burada paranın değeri sizin it gibi çalışmanız vs konu değil burada yedi göbekten it gibi çalışıyor insanlar. Bunun ideolojiyle de alakası yok. Siz orada 10k da kazansanız yine bu pişkinliği yaparsınız ben oranın kendi vatandaşı için yazdım bu sözleri.
    Oranın yerli halkı olan "Adamlar" alacak olduktan sonra gider istediği yerden alır, sizde bu ülkede her halta karşı çıkanlar gibi orada bir dernek kurar Qualcomm un kapısına siyah çelenk bırakmaya gidersiniz. Hadi hayırlı işler.




  • Arkadaşlar uzun süre boyunca internetten nasıl gelir elde edilir diye araştırmalar yaptım. Bu hayalim gün geçtikçe daha çok eriyordu. İlk kavradığım şey çok yüksek fiyatlar kazanamayacağımdı. Ama ek gelir olsun çok yüksek olmasa da olur şeklinde devam eden araştırmalarım sonucu makale yazarlığını keşfettim. Lafı uzatmadan aşağıda linki bulunan sitede birçok ihtiyacımı karşılayabildiğim miktarlar kazanıyorum. Eğer zorlanacağınızı düşünüyorsanız size twitter hesabımı vereceğim ve birçok sorunuza çözüm arayacağım. Makale nasıl yazılır? Makale nasıl yazılırsa onaylanır? Gibi birçok konuda yardımcı olacağıma söz veriyorum. Umarım çok faydalı olur.https://www.yazkazan.net/?aff=71465



    Twitter: @malay_mahmut





  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    300 euro yol paradi ile almanya yerine avustralyaya falan gidiyor olmayasin. Bir bilet 5€...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.