Şimdi Ara

Google tarafından geliştirilen Fuchsia OS, Android uygulamalarını çalıştırabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Mobil sektörde iOS ve Android işletim sistemleri pazarın tamamına hakim durumda. Haliyle uygulama geliştiriciler popüler bu iki işletim sistemine göre planlamalarını yapıyorlar. Yeni bir işletim sistemi hakkında da ilk merak edilen konu uygulama mağazasının piyasada bulunan platformlar karşısında durabilmesi oluyor. Google tarafından geliştirilen Fuchsia OS, bu sorunu ortadan kaldırmak için Android uygulamaları çalıştırabilecek.

    Geliştiriciler herhangi bir şey yapmayacak


    Android’e ait kaynak kodlarında “Fuchsia cihazlara yönelik düzenlemeler” adıyla bu durum fark edildi. Paylaşılan README dosyası içerisinde Fuchsia üzerinde ART (Android Run Time) desteği hakkında bilgiler bulunuyor. Yani yeni işletim sistemi Android uygulamaları direkt çalıştırabilecek. Geliştiricilerin hiçbir şey yapmasına gerek kalmayacak. Ayrıca Android’in .apk uzantısı gibi Fuchsia OS’da da .far uzantısı bulunacak. Fuchsia’nın Android uygulamaları desteklemesi çıktığı zaman hızla popüler hale gelebilmesi açısından önemli bir nokta. Yeni işletim sistemlerinin yaşadığı uygulama geliştiricilerini platforma çekme ihtiyacı ortadan kaldırılmış oluyor.


    Ayrıca Bkz.Google Çinli üreticileri de lisansa bağlayabilir

    Fuchsia OS tamamlandığında Chrome OS’un yerini de alması bekleniyor. Yani Google’un mobil sektördeki tek işletim sistemi olacak. Android uygulama desteği de daha önceden tahmin ediliyordu. Yeni sızıntı sayesinde kesinleşmiş oldu.








  • Bu haber de ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuyor. 5. Kez bu haberi okudum

  • Desteklemesi değil desteklememesi şaşırtıcı olurdu zaten.

  • Eğer Windows 10 un hedefi olan tek bir işletim sistemini gerçekleştirebilir ise efsane olur ve eğer büyük yazılım firmaları da destek verip kaliteli masaustu uygulamalari çıkarırsa pazarda buyuk bir dilim elde etmesi muhtemel olur gibi geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu işin sonu, yeni sistem için özellikle yazılmayan Android uygulamaları dolu bir mağaza olacak gibi. Apple'ın bu olayını seviyorum, umrunda değil ve geliştiriciyi zorluyor.

  • İsimlendirme çok kötü.

  • Ne zaman piayasaya çıkacak peki ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.